maritbet girişmaritbet
Yeni nesil tasarım hostelleri görenleri farklı dünyalara götürüyor!

Yeni nesil tasarım hostelleri görenleri farklı dünyalara götürüyor!

Bu hostellerden birinde kalma şansınız olursa eve dönmek istemeyebilirsiniz. Wallpaper tarafından hazırlanan haberde bu hostellere örnekler sunuluyor.

Hosteller imajlarını yenilemeye başlayalı epey oldu. Ancak çarpıcı tasarıma sahip, düşük bütçeler için de uygun, daha çok mahremiyet imkanı olan özel tasarım hosteller bu aşamada gelinen son nokta.

Matchbox, Singapur
Singapur'un bohem bir yerleşim bölgesinde yer alan bu yepyeni ve temiz hostel şehrin pırıl pırıl karakterine son derece uyumlu olarak düşünülmüş. Tasarım temiz çizgiler ile gözalıcı renklerin kombine edilmesi üzerine kurulmuş. Hostel, içlerinde konforlu ranzalar ve kilitli dolapların bulunduğu üç ayrı konaklama biriminden oluşuyor. Ayrıca misafirler yerel bir marka tarafından üretilen banyo malzemeleri gibi lüks otellerdekine benzer bazı ayrıcalıklardan ücretsiz yararlanma imkanına sahip.
 
 
 
The Independente, Lizbon-Portekiz
Nezih bir yerleşim bölgesi olan Bairro Alto'da yer alan ve tartışmasız Lizbon'daki en şık hostel olan The Independente, eskiden İsviçre Büyükelçiliği'nin konutu olarak kullanılan bir konaktan dönüştürülmüş. Üç gezgin kardeşin öncülüğünde kurulan hostelde sıcak ve zarif bir havanın hakim olduğu iç mekan natural tonlar ve özel sipariş mobilyalarla tasarlanmış. Hostelde toplam 111 yatağın yer aldığı 11 konaklama biriminin yanı sıra Tagus Nehrine bakan balkonlarıyla 4 adet özel suit oda bulunmakta.
 
 
 
Kex, Reykjavik, İzlanda
Kristinn Vilbergsson ve Dagur Sigudsson, 1930'larda bisküvi fabrikası olarak kullanılan bu yapıya iki yıl önce, yönetmen arkadaşları Oskar Thor Axelsson'un filmi için keşfe çıktıkları sırada rastlamışlar. İç mekana sahne-dekor tasarımcısı arkadaşları Halfdan Pedersen'den destek alarak müdahalelerde bulunmuşlar. Reykjavik'in merkezinde yer alan üç katlı sanayi yapısının iç mekanı, Amish kilise oturma elemanları, Bauhaus lambaları ve Pederson tarafından yurtdışından getirilen birçok ikinci el eşyanın kombine edilmesinden oluşuyor.
 
 
Snoozebox Portable Hotel, Birleşik Krallık
İngiltere'nin ilk seyyar oteli Snoozebox yaz festival dönemi için hazır. İstiflenebilir konteynırlar sayesinde kolay taşıma ve kullanım olanakları ile İngeltere çapındaki etkinliklerde boy göstermeye başladı. Serbest girişimci Robert Breare tarafından tasarlanan hareketli konaklama birimlerii yatma birimi ile bağlantı banyosu ve elektrik bağlantıları ile gerekli ihtiyaçlara cevap verecek şekilde düşünlülmüş. Modüler otel 40'dan 400'e kadar birimin birleşmesinden oluşabiliyor ve müşterilerine oda servisi hizmeti de dahil olmak üzere pek çok imkan sunuyor.
 
 
Superbude, Hamburg-Almanya
Superbude'un yeni şubesi Hamburg'un biraz dışında yer almakta. Rolf Heide tasarımı istiflenebilir yataklar ile 89 adet iki kişilk suitten üçü, dört kişinin konaklamasına imkan sağlıyor. Armin Fischer tarafından tasarlanan hareketli ve eğlenceli iç mekan egzotik ile çağdaşın zekice harmanlanmasından oluşuyor; gazeteler ile kaplı duvarlar, file şeklindeki yatak başından sarkan Gricic's Mayday lambaları. Bu eski telefon santralı Schanzenviertal'ın son dönem nezihleştirme çalışmaları kapsamında yeniden işlevlendirilen yapılardan biri. Otelin yer aldığı caddede ise son dönemde açılan galeriler ve barlara rastlamak mümkün.
 
 
Tattva Design Hostel, Porto-Portekiz
Porto'nun en büyük hosteli, Porto yakınlarında, tasarım sahnesindeki gelişmeleri ile adını duyurmaya başlayan bir bölgede, yenilenen eski bir binaya taşınmış. Binanın yenilenmesini NN Arquitectura'nın yerli mimarı Miguel Nogueira üstlenirken, ışıklandırma ve cesur renklere yapılan vurgunun ön plana çıktığı iç mekan tasarımı Portolu Mundano tarafından gerçekleştirilmiş.
 
 
Pod 39, New York-ABD
Midtown'daki ilk pod otelin başarısının ardından otel işletmecileri Richard Born ve Ira Druckier Grand Central Station'a yürüme mesafesinde yer alan Pod 39 fikrini hayata geçirdiler. Düşük fiyatı ile geleneksel hostellerin yerini alacak gibi gözüken Pod 39, Vanessa Guilford tarafından tasarlanan bağımsız kapsül odalarda 366 konuğu ağırlamaya imkan sağlıyor. Her bir oda kendi özel banyosu ve medya merkezine sahip, bu sayede teknoloji meraklısı gençler kendi taşınabilir aletlerinden istedikleri görüntüyü duvara monte ekranlara yansıtma imkanına sahip oluyor.
 
Kaynak: Wallpaper Yazar: Lauren Ho
 
Merve Taşpatlatan/Arkitera

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amanruya Bodrum, Wallpaper’ın kapağında yer aldı!
  • 26.05.2022 10:59

Amanruya Bodrum, Wallpaper’ın kapağında yer aldı!

Dünyanın bir numaralı tasarım dergisi Wallpaper*, Türkiye’den Amanruya Bodrum’u ...

Uppower LTD, Türk firmalara İngiltere pazarı için ihracat fırsatı sunuyor
  • 13.09.2021 15:22

Uppower LTD, Türk firmalara İngiltere pazarı için ihracat fırsatı sunuyor

Londra merkezli Uppower Ltd. Şirketi, Türk ihracatçılarına Birleşik Krallık paza ...

İşte dünyanın en büyük buz mağarası!
  • 23.06.2015 12:18

İşte dünyanın en büyük buz mağarası!

Dünyanın insan eliyle yapılmış en büyük buz tüneli ve mağarası İzlanda’daki Lang ...

Havaalanının tepesinden şelale akacak!
  • 22.06.2015 17:15

Havaalanının tepesinden şelale akacak!

Dünyanın en iyi havalimanı olan Singapur Changi Havalimanı’na inanılmaz proje. Y ...

Singapur'da The Conservatory binası inşaatından görüntüler
  • 09.03.2018 17:56

Singapur'da The Conservatory binası inşaatından görüntüler

Singapur'da inşa edilen ve dünyanın birbirine bağlı en yüksek gökdelen grubu ola ...

Dünyanın en büyük buz mağarası!
  • 23.06.2015 12:23

Dünyanın en büyük buz mağarası!

Dünyanın insan elinden çıkma en büyük buz tüneli ve mağarası İzlanda’da da açıld ...