maritbet girişmaritbet
Silverline, marka konut projelerinde yer almaya devam edecek!

Silverline, marka konut projelerinde yer almaya devam edecek!

Silverline, davlumbaz ve aspiratörle başladığı üretiminin yanı sıra bugün 200'e yakın ürün çeşidiyle tüketiciye hizmet veriyor

Türkiye'de kurulduğu 1994 yılından bu yana ankastre mutfak sektörünün önde gelen firmalarından olan ve 2006'da halka açüarak hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Silverline, davlumbaz ve aspiratörle başladığı üretiminin yam sıra bugün 200'e yakın ürün çeşidiyle tüketiciye hizmet veriyor. 

60 ülkeye ihracat gerçekleştiren Silverline 2015 yılında bu sayıyı 100 ülkeye çıkarmayı hedefliyor. Silverline CEO'su Mustafa Laçin "Hedefimiz her kıtada olmak. Bu hedef doğrultusunda 2013 yılının ilk aylarında Çin pazarım Silverline ürünleri ile tanıştırıyor olacağız. İç pazarda da güçlü konumumuzu sürdürüyoruz. Kalite ve tasarımı birleştirerek hedeflediğimiz maksimum müşteri memnuniyeti Silverline markasının en önemli değerlerini oluşturuyor. Silverline, Türkiye'de ki önemli inşaat projelerinde de yer almaya devam edecek" diye konuştu: Laçin Silverline'ın önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini Hürriyet Emlak'a anlattı: 
 
Markanızın kuruluşundan ve geldiği noktadan bahsedebilir misiniz? 
- 1994'te Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Silverline, üretime aspiratör ve davlumbaz ile başladı. Genç, dinamik ve deneyimli kadrosundan aldığı güç ile kısa sürede başarılı bir büyüme yakalayan Silverline, 2000 yılında ürettiği davlumbaz ve aspiratörler ile Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden birisi oldu. Silverline'ın üretim tesisleri, yüksek kalitede ankastre davlumbaz ve aspiratör üretimi yapmak üzere, gerekli tüm teknolojik altyapı ile donatılmış ve 45 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 60 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyor. 
 
Silverline üretim tesislerinde yıllık 1 milyon adet ankastre mutfak ürünü üretim kapasitesi mevcut. Silverline, Türkiye piyasasmda satış ve pazarlama faaliyetlerini 450 bayi ile sürdürüyor. Dünyanın dört bir yamna yaptığı ihracatlarla da dünya pazarında önemli yer edinen Silverline, bugün 60 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2006'da yılında halka arz edilen Silverline, önümüzdeki yıllarda hem Türkiye'de hem dünyada pazar payım artırmayı hedeflemektedir. 
 
Ürün gamınızda neler bulunuyor? Kısaca bahsedebilir misiniz? 
 
- 2006 yılım tamamlarken ürün portföyümüzde 50 adet farklı ürünümüz vardı. Bu rakam 2012 yılına ulaştığımızda 200'e yaklaştı. Bir mutfakta rahatlığın ve estetiğin gerektirdiği bütün ürünleri Silverline olarak temin ediyoruz. 
Davlumbazdan fırına, bulaşık makinesinden kahve makinesine ve buzdolabına kadar tüm ankastre mutfak ürünleri ile tüketicimizin yayındayız. A sınıfı enerji verimliliği ile de sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapıyoruz. 
 
İnşaat sektörü son yıllarda yükselen bir ivme kazandı. Hangi büyük projelerde yeı aldınız? 
 
- Birçok büyük inşaat projesinin mutfağında bugün Silverline ürünlerinin yer aldığım söyleyebiliriz. Sadece İstanbul'daki büyük projelerde değil Türkiye'nin hemen her ilinde kentsel dönüşüm projelerinde ve KİPTAŞ'ın birçok projesinde Silverline ürünlerini görmek mümkün. Bunun dışında önümüzdeki dönemde de kentsel dönüşüm projelerinde ürünlerimizle yer almaya devam ediyor olacağız. 
 
2011 yılı büyüme rakamınız nedir? Yeni dönemde bu rakamı yüzde kaç artmayı planlıyorsunuz?
- 2011 yılında 1 milyon 50 bin adet üretim yaparak dünyanın 10'uncu, Avrupa'nın 5'inci büyük üreticilerinden biri konumuna geldik. 2011 yılı üretim adedi olarak en yüksek noktaya ulaştığımız bir yıl oldu. Bu ciroya da yansıdı. Adet ve ciromuzda yüzde 30 artış sağladık. 2011 yılında 4-5 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirdik. Bu yılda yatırımlarımız devam edecek. Yılsonuna kadar 5 milyon TL tutarında bir yatırımı tamamlamış olacağız. Bu yıl büyüme hedefimiz yüzde 10-15 civarında. 2015 yılına geldiğimizde ise 250 milyon TL tutarında bir ciro elde etmeyi öngörüyoruz. 
 
2012 yılı sektörünüz açısından nasü geçti bu gelişmeler ışığında yeni dönem beklentilerinizi ve ihracat hedeflerinizi öğrenebilir miyiz? 
 
- 2011 yılım şirket olarak başarılı geçirdik. 2012 yılın ilk çeyreğinde ise artıdayız. Avrupa'daki krizin etkilerinden dolayı tüketicilerin güvensizliği ile karşı karşıya kaldık. Bu da alım kararlarının bekletilmesine neden oldu. Ancak yılın ikinci çeyreğinde biraz hareketlenme başladı. 2012'nin 2011 yılına benzer bir yıl olacağım düşünüyorum. Şirketlerde hem kriz korkusu yaşanacak hem de kayda değer olmasa bile büyümelerle kapatılacak. 
 
2013 ve 2014 yıllarının daha iyi olacağım düşünüyorum. Hisselerimizi 2006 yılında halka arz ettik. Bölge ve Avrupa sınırlarım aşarak Asya kıtasına yayümaya hazırlanıyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda ilk durağımız Çin. 
 
2013 yılın ilk aylarında Çin pazarım Silverline ürünleri ile tanıştıracağız. Bugün 60 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu sayıyı 2015 yılında 100'e çıkarmış olacağız. ABD'ye de ihracat gerçekleştiriyoruz. 5 yıl önce ihracata başladığımız ancak diğer ülkelere göre daha sınırlı ihracat yaptığımız Körfez Bölgesi'nde yeniden ataktayız. Geçen yıl 43 milyon dolar olan ihracat ciromuzu bu yıl 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 
 
Ömür Kırbaşlı/Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Silverline ile yeni yılda mutfaklar yenileniyor
  • 17.12.2022 13:02

Silverline ile yeni yılda mutfaklar yenileniyor

Silverline, ankastre grubunda yer verdiği fırın, ocak ve davlumbaz ürünleriyle y ...

Silverline'dan yılın son günlerine özel avantajlı kampanya!
  • 05.12.2022 15:45

Silverline'dan yılın son günlerine özel avantajlı kampanya!

Fonksiyonel tasarım çizgisiyle yüksek konfor deneyimi sunan Silverline, avantajl ...

Silverline'dan sonbahara özel kampanya!
  • 19.09.2022 17:20

Silverline'dan sonbahara özel kampanya!

Silverline Sonbahar Kampanyası’nda, teknoloji ve tasarımlarıyla öne çıkan ocak, ...

Silverline SSH ile müşteri memnuniyetini zirveye taşıyor!
  • 27.08.2022 09:41

Silverline SSH ile müşteri memnuniyetini zirveye taşıyor!

Müşteri memnuniyeti esasına bağlı olarak üretimden satış sonrası hizmetlere kada ...

Silverline, satış sonrası hizmet alanına iki yenilik ekledi
  • 01.08.2022 16:39

Silverline, satış sonrası hizmet alanına iki yenilik ekledi

Üretimden yönetime, tasarımdan satışa kadar her alanda mükemmelliği ve müşteri m ...

Silverline'ın yaz kampanyasıyla mutfaklarda yenilik zamanı!
  • 18.07.2022 17:37

Silverline'ın yaz kampanyasıyla mutfaklarda yenilik zamanı!

Hızla gelişen teknolojinin etkisiyle mutfakların vazgeçilmezi haline gelen ankas ...