maritbet girişmaritbet
Ofiste Feng Shui Adımları!

Ofiste Feng Shui Adımları!

Dükkanına çok müşteri isteyenden kariyerinde hızlı yükselmeyi hedefleyene kadar herkesin umudu 'Feng Shui' oldu, eğitimlere talep patladı

Dükkanına çok müşteri isteyenden kariyerinde hızlı yükselmeyi hedefleyene kadar herkesin umudu 'Feng Shui' oldu, eğitimlere talep patladı. İyi bir kariyer için aşırı ısınan odadan uzak durmak, kapıya sırtınız dönük oturmamanız gerekiyor. Çok müşteri için ayna, bol para için küçük şelale şart!

Beyaz yakalıların kariyer basamaklarını hızlı tırmanma isteği, Feng Shui'ye olan talebi patlattı. Evinizden çalıştığınız ofise kadar doğru dekoratif düzenlemelerle hem parayı hem de iyi bir kariyeri kendine çekmenin yolunu açan Feng Shui eğitimlerine talep artarken, sadece beyaz yakalılar değil ev hanımlarından restoran sahiplerine kadar herkes 'para akışı'nı artırmak için bu önerileri dikkate alıyor. Feng Shui'ye olan talep eğitim ve insan kaynakları şirketlerine yeni bir kapı araladı. Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi de geçtiğimiz dönemde sertifika programı açarken, Indense HR ve Feng Shui Akademisi ortaklığı ile 28 ve 30 Nisan tarihlerinde 'Kariyeriniz için Feng Shui Adımları' adlı eğitim programı düzenleniyor. Malezya merkezli ünlü Master Academy'den aldığı eğitimle uzmanlığını tescilleyen Zeynep Akçay tarafından verilecek bir günlük eğitimin bedeli kişi başı KDV hariç 150 TL...

 MAĞAZASINA MÜŞTERİ İSTEYEN DE GELİYOR, VERİMLİLİK ARAYAN DA

 Feng Shui Akademisi'nin de kurucusu olan Zeynep Akçay, kurumsal müşterilerden de talep geldiğini belirterek, şu bilgileri veriyor: 'Birçok marka müşterilerinin mağazalarında alışveriş sırasında uzun ve rahat zaman harcaması için gerekli ortamı hazırlamamızı istiyor. Restoranlardan da müşteri sayısını artırmak için talep geliyor. Çalışanlarının ofiste verimsiz çalıştığından şikayet edenler danışmanlık istiyor. Danışmanlık ücreti 800 TL'den başlıyor. Yerin metrekaresine ve kat sayına göre rakam değişiyor.'

ÇALIŞMA ODANIZI ÇOK SICAK TUTMAYINIZ

 AKŞAM Gazetesi haftasonu eklerinin yazarı olan Feng Shui Uzmanı Funda Ceyhan ise'Aşırı sıcak odalar, kariyer yaşamına ait olan çalışma odası için iyi bir seçim değildir. Güneş gören ancak aşırı ısınmayan odalar kariyer için uygun bir alandır. Mavi, siyah ve kırmızı kariyer için kişiyi aktif tutan renklerdir. Genellikle yönetici odalarında değerlendirilir' dedi. Ceyhan, şöyle devam etti: 'Aydınlık bir oda her şeyin başı.Çalışma masaları kariyer köşelerinde odaların daha iç bölgelerinde ve mümkünse hem dışarıyı, hem kapıyı görecek şekilde yerleştirilmelidir. Masa üstü aydınlatmalar unutulmamalıdır.'

 Aynayı doğru koy, müşteri sayın artsın                                                             

 - İŞ yerlerinde yerleşim yapılırken eşyaların sivri köşelerinin kapıyı işaret etmemesi gerekir.

- SUYLA ilgili her şey parayla ilgilidir. İş yerinde içeriye doğru akan bir şelale hem parayı hem müşteriyi temsil eder.

- AYNALAR mükemmel çözümlerdir. Doğru yerleştirerek hem müşterileri, hem paranızı ikiye kaptlayabilirsiniz.

- İŞ yerindeki kasanın yerleşimi büyük önem taşır. Bunun için güneydoğu başta olmak üzere kariyer alanını da düşünebilirsiniz.

- İŞYERLERİNDE yapılan işe göre farklı dekorasyon gerekir. Örneğin; bir cafe ile bir fast food restoranı aynı şekilde düzenlenmez. Restorana gelen müşteri keyifle yemeğini yiyebilmeli, fakat fast food'daki prensip; müşteri yemeğini hemen yemeli ve işgal ettiği sandalyeyi hemen boşaltmalı.

 Ofiste 'su'yla ilgili resim bulundurun

 - KARİYERLE ilgili pusula yönü 'kuzey'dir. Kariyer alanının elementi metaldir. Bu alanı metal nesnelerle aktive edebilir, bu alana telefon, bilgisayar gibi eşyalar koyabilirsiniz.

- SİYAH, beyaz ve metal renkleri kullanılabilir.

- SUYLA ilgili resimler, ayna ve  metal obje, melekbalıkları olan bir akvaryum, canlı veya obje olarak kaplumbağaya yer verebilirsiniz.

- METAL ayaklı bir sehpa veya beyaz bir koltuk da çok önemlidir.

 Online danışmanlık 500 TL'den başlıyor

 FENG Shui Uzmanı Zeynep Akçay, online danışmanlık da veriyor. Ev için online plan hazırlama ve düzenleme 500 TL'den başlıyor. Akçay 'Online Feng Shui danışmanlığı ile kısa sürede düşük maliyetlerle Feng Shui uygulamaları yapmak mümkün. Ev, iş yeri veya ofisin video, fotoğraf ve planı gibi bilgileri alınarak tıkanıklıklar teslim ediliyor. Buna uygun yöntemler belirleniyor, çözüm planı gönSadece yerinde değil, online olarak da uygulayarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Almanya ve Fransa'daki bazı gurbetçilerimize dahi bu yöntemle danışmanlık hizmeti verdik' dedi.

 Akvaryumu temizlemeyi sakın UNUTMAYIN

 - PARAYLA ilgili pusula yönü güneydoğudur. Mekanlarda güneydoğu pusula yönü, zenginliği temsil eder. Bu yönü aktive etmek için kırmızı, mavi ve mor renkleri dekorasyonda kullanın.

- 8 TURUNCU ve 1 siyah balıklı bir akvaryum yerleştirebilirsiniz. Yalnız suyun sürekli temiz ve motorun iyi çalışır olması gerekir.

- SUYLA ilgili minik havuzlar, şelaleler yerleştirebilir, metal bir kasede metal paralar bulundurulabilir.

- SAHİP olmak istediğiniz şeylere ait resimler veya size zenginliği çağrıştıran objeler, metal çin paraları, ayaklı yüksek bir antika saat ve şans bambularını da koyabilirsiniz.

 Motivasyonunu düşürmemek için kapıya dönük oturma

 - YARATICILIK gerektiren bir iş yapıyor ama üretme tıkanıklığı yaşanıyorsa; mekanın batı kısmını canlandırın. Güzel parlak bir aydınlatma, yaptığınız işlerle ilgili materyaller, yaratıcı çalışmanıza büyük katkı sağlar.

- HAZIRLANMANIZ gereken bir sınav varsa veya yeni bir dil öğreniyorsanız; kuzeydoğuya dikkat edin. O bölgeyi canlandırmanız motivasyonunuzu sağlar.

- ÇALIŞMA masanızın konumunun doğru olması zevkle çalışmanıza imkan sağlar. Odadaki güç konumuna yerleşmeli. Aksi takdirde kapının direkt karşısı veya kapıya arkanız dönük şekilde yerleştirilmiş masa motivasyonu olumsuz etkiler.

Akşam

Yorum Yaz