maritbet girişmaritbet
Modern salon tasarımları için 5 dekorasyon önerisi!

Modern salon tasarımları için 5 dekorasyon önerisi!

Cosentino, modern salon tasarımı düşünenlere altın niteliğinde 5 öneride sunuyor.

Salonlar, günümüzde home ofis kavramının hayatımıza dahil olmasıyla sosyalleşmenin hatta iş hayatının merkezlerinden birine dönüştü. Bu sebeple salon ev dekorasyonunun önemli bir parçasını oluşturuyor. Cosentino salonunu modern hale getireceklere önerilerde bulunuyor.

Salonlar, evlerimizin her zaman en önemli alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Pandemi nedeniyle evlerde çalışılan dönemde sosyalleşmenin yanında salonlar iş hayatımızın da merkezi konumuna yükseldi. Evlerde salonları tasarlarken dikkat edilmesi gereken adımlar çoğu kişi tarafından bilinemeyebiliyor. 


Trend renkler tercih edin

Modern salon dekorasyonu her daim kendini yenileyen ve güncelliğini koruyan dekorasyon stillerinden biridir. Duvarlarınızın ya da büyük mobilyalarınızın ana rengini daha açık renkler arasından seçerseniz bu parçalar evdeki küçük aksesuarlarla uyumlu bir bütünlük oluşturacaktır. Bununla birlikte başta koltuklarınız olmak üzere diğer mobilyalarınızı sık sık değiştirmek zorunda kalmadan dönemin modern stilini takip edebilirsiniz.

Aydınlatmanın önemini unutmayın

Işık, bir evin dekorasyonunun iyi olup olmadığını belirleyen en temel unsurlar arasında bulunuyor. Bu nedenle salon dekorasyonunuzda ışığın önemini unutmamalı ve ışıktan etkin bir biçimde faydalanmaya çalışmalısınız. Eğer evinize giren doğal ışık miktarı çok değilse avize, lambader ya da abajur gibi aydınlatma ürünleri evinizi aydınlatacak ürün seçenekleri arasında yer alıyor.

Duvarlarınızda modern bir görünüm yakalayın

Salonunuza tarz katmak ve farklı bir görünüm oluşturmak için duvarlarınıza yüzey kaplama yapabilirsiniz. Salon ışığının doğru kullanımı, uygun mobilya seçimi ve duvar kaplaması için özel üretilen yüzeylerle geleceği evinize getirebilirsiniz. Duvarlarınızda; mermer hissi, krem tonları, beton görüntüsü ve koyu renk gibi farklı alternatiflerle salonunuz, ütopik bir gelecek hissi verecektir.

Büyük masa tercih edin

Günümüzde yemek odaları ve salonlar artık farklı odalar değil aynı alanlarda kullanılıyor. Büyük misafirlerinizi ağırlarken kullanacağınız ya da ofis işlerinizi yaparken kullanacağınız masalar çoğu zaman evlerde modernliğin ve zarafetin sembolü oluyor. Evinize masa tercih ederken yüzeyine dikkat edin. Hem doğaya uyumlu hem uzun süre kullanabileceğiniz doğal taşlardan üretilen yüzeyler evinizin havasını değiştirecektir.

Salon yüzeyinde doğal taşlar kullanın

Modern tasarım salonlarda halılar eskisi kadar fazla kullanılmıyor. Doğal taşların kullanıldığı yüzeyler ile salonlarınızda mobilya ve diğer aksesuarlarınızın doğru ışıkla birlikte modern tarzı yakalayabilirsiniz. Zeminler, kapladıkları yüzey alanı ve dolayısıyla görsel etkisi ile iç mekân tasarımının estetiğinde çok önemli bir role sahiptir. Mekân algısı oluşturmak için ışıkla oynayın ve daha açık tonlar kullanın. Salonunuz genişse ve yeterince doğal ışığınız varsa bunu daha koyu tonlarla eşleyerek mekânı şıklıkla doldurun.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni dekorasyon trendleri neler, mimarlar ne öneriyor?
  • 23.08.2022 13:20

Yeni dekorasyon trendleri neler, mimarlar ne öneriyor?

2022’de de etkileri devam eden pandeminin konut, ofis ve iç mekan tasarımlarında ...

Özgünlük ve sadeliğin son teknoloji ile buluşması: David Chair
  • 20.07.2022 17:28

Özgünlük ve sadeliğin son teknoloji ile buluşması: David Chair

Cosentino, özgünlüğü ve sade dili en son teknolojilerle birleştiriyor. Mimar Bar ...

Dekton ile yapıların dış cepheleri uzun yıllar canlılığını koruyor
  • 02.04.2022 14:45

Dekton ile yapıların dış cepheleri uzun yıllar canlılığını koruyor

Cosentino’nun ultra kompakt yüzeyi Dekton, dış cephe tasarımlarında bilinenleri ...

Silestone, Etheral Haze seriyle yaşam alanlarına fark katıyor
  • 24.03.2022 17:20

Silestone, Etheral Haze seriyle yaşam alanlarına fark katıyor

Cosentino’nun markası Silestone’un son koleksiyonu Ethereal’ın dinamik bir gri t ...

Dekorasyonda mükemmel uyum için renklerin gücünden yararlanın!
  • 26.02.2022 16:11

Dekorasyonda mükemmel uyum için renklerin gücünden yararlanın!

Yaşam alanlarımızı dekore ederken en önemli unsuların başında renk seçimlerimiz ...

Silestone Ethereal ile mekanlarda son trendi yakalayın!
  • 26.02.2022 13:37

Silestone Ethereal ile mekanlarda son trendi yakalayın!

Cosentino’nun doğal taş endüstrisinde devrim yapan markası Silestone’un Ethereal ...