maritbet girişmaritbet
Maçka Residence by Armani Temmer Mermer'in en çok tercih edilen taşı Affumicato'yu seçti!

Maçka Residence by Armani Temmer Mermer'in en çok tercih edilen taşı Affumicato'yu seçti!

Dünya markası Armani, Maçka'da gerçekleştirdiği lüks konut projesi Maçka Residence by Armani/Casa'da Temmer Mermer'in en çok tercih edilen taşı Affumicato'yu seçti

 

Son yıllarda lüks konut sektörünün büyümesi ve rekabetin artması nedeniyle daha kaliteli malzeme kullanmaya başlayan sektör, yapıların bir çok bölümünde suni malzemeler, dünyanın en eski yapı malzemesi olarak bilinen doğal taşa; mermere yöneldi. Bu neticeye bağlı olarak iç piyasadan çok fazla mermer talebiyle karşılaştıklarını belirten Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, İstanbul'un en prestijli lüks rezidansı olan Maçka Residence By Armani/ Casa'ya özellikle iç dekorasyonlarında kullanılmak üzere mermer verdiklerini belirtti.
 
 
Geçtiğimiz günlerde biten projede özellikle banyo, mutfak ve hollerde kullanılan mermer, Temmer Mermer'in Afyon Şuhut Ocağı'ndan çıkarılan Affumicato taşı. Uluslararası adı  gri-bej olarak geçen Affumicato, son dönemde dünyadaki marka tasarımcılarının ve ünlü mimarların belirlediği trendler sonucu çok talep edilen taşlar arasında yer alıyor. Çetinkaya, özellikle yurtdışında gerçekleştirdikleri lüks konut projelerinde bu taşın yoğun olarak kullandıklarını belirtiyor. 
 
Maçka Residence By Armani/Casa projesinin banyosunda yerde, duvarda, duş teknesi ve kabin duvarlarında yoğun olarak kullanılan Affumicato, ayrıca yine dünyada çok trend olan bir teknikle uygulanıyor. Türkçede 'desen ikizleme' olarak bilinen ' Bookmatch'  yöntemiyle mermerin kendisinde doğal olarak bulunan çizgi ve desenlerin çaprazlaması ile ortaya tabloya benzer eşsiz bir görünümün çıkıyor. Rüstem Çetinkaya, bu projede ki memnuniyetten sonra Armani'nin dünyada ki diğer projelerinde de kendilerinden mermer alacakları beklentisi içinde...
 
 
Konutların içinde mermer kullanmanın bir çok avantajı olduğunu belirten Çetinkaya, mermerin ısı  koruyucu özelliğinin enerji tasarrufunda önemli katkılar sağladığını vurguluyor. Suya, neme ve darbeye karşı dayanıklılığı çok yüksek olan mermer, banyo ve mutfakların yanı sıra, duvarlarda, zeminde ve dış cephede yoğun olarak kullanılıyor. Lüks konut projelerinde prestij amaçlı kullanılan Temmer Mermerlerinden, özellikle bej, gri - dumanli tonlari ve vizon renkleri tercih ediliyor.          
 
Dünyanın 40 ülkesine ihracat yapan, Türkiye'de 5 ocağı olan Temmer Mermer'in 2012 yılı ciro hedefi 50 milyon TL. Cirosunun yüzde 80'ini ihracat olarak gerçekleştiren firma, dünyanın aranan mermer firmaları arasında yer alıyor. İhracatının % 30-35'ini Çin'e yapan Temmer Mermer, son yıllarda özellikle Doğu ülkeleri ile ilişkilerini geliştiriyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rüstem Çetinkaya, MIPIM 2017'de Turkish Stones'u anlattı
  • 15.03.2017 15:15

Rüstem Çetinkaya, MIPIM 2017'de Turkish Stones'u anlattı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, MIPIM F ...

Vedat Aşçı, Maçka Residences'ı anlatıyor!
  • 14.12.2012 16:32

Vedat Aşçı, Maçka Residences'ı anlatıyor!

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, 7 bin 300 metrekare arazi üzeri ...

Türk mermeri, 40 ülkeye ihraç ediliyor
  • 01.10.2020 10:25

Türk mermeri, 40 ülkeye ihraç ediliyor

Türkiye’nin yaklaşık 1 milyar dolarlık ebatlı mermer ihracatında ABD’nin payı ya ...

İMİB, ‘Turkish Stones’ için MIPIM'e katıldı
  • 18.03.2017 08:40

İMİB, ‘Turkish Stones’ için MIPIM'e katıldı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), gayrimenkul fuarı olan MIPIM’e Türk ...

Turkish Stones, MIPIM'de çağdaş sanatla tanıtıldı!
  • 15.03.2017 15:47

Turkish Stones, MIPIM'de çağdaş sanatla tanıtıldı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Turkish Stones markasıyla MIPIM Fuarı 2017 ...

Temmer Mermer yatırımlarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor
  • 12.04.2014 11:15

Temmer Mermer yatırımlarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor

Rüstem Çetinkaya, Çinli firmayla 3-4 milyon liralık yatırıma yapacak ...