maritbet girişmaritbet
İŞTE 10 PRATİK FİKİR

İŞTE 10 PRATİK FİKİR

Eğer küçük bir eve sığmaya çalışıyorsanız, bazı akıllı adımlarla kendinize ferah ve işlevsel bir mekan tasarlayabilirsiniz.

Mobilyada tasarım öncüsü MODOKO'dan son zamanlarda en çok tercih edilenler arasında yer alan stüdyo dairelerin dekorasyonu için 10 pratik fikir.

Son zamanların trendleri arasında yer alan ‘stüdyo daire'ler doğru şekilde dekore edildiğinde son derece fonksiyonel hale gelebilir. Mobilyanın başkenti MODOKO'dan, dar alanlarınızı ferahlatacak ve ‘hayatınıza yer açacak' 10 pratik fikir…

-Evimizi dekore ederken duvarından mobilyasına, halısından perdesine kadar açık renkler tercih edin. Böylelikle mekanın olduğundan daha geniş ve ferah görünmesini sağlamış olursunuz.

-Gereksiz eşyalarınızdan kurtulun. Gerçekten işinize yarayacak kullanışlı ve göze hoş gelen eşyaları kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü ne kadar eşya dağınıklığı olursa, mekanınız o kadar küçük görünecektir.

-Dar mekanlarda mobilyalar ayrı bir önem kazanır. Mekandan maksimum faydalanabilmek için az mobilya ile çok fonksiyon sağlamak önemlidir. Çok fonksiyonlu mobilyalar kullanarak aynı odayı hem yatak odası hem de oturma odası olarak kullanmanız mümkün olacaktır.

-Yatağınız yaşam alanınızı daraltmayacak şekilde olmalıdır. Gereksiz büyüklükte yatak kullanmaktan kaçının. Kullandığınız örtülerin çok renkli ve desenli olmamasına özen gösterin.

-Mümkünse gereksiz duvarları ortadan kaldırın ve her köşeyi değerlendirin. Mesela mutfak küçükse duvarları yıkılıp salona dahil edilebilir. Tüm nişlerden, boşluklardan faydalanarak onları dolap ya da rafa dönüştürebilirsiniz.

-Depolama alanlarınızı artırın. Puf ya da kanepe seçerken depolama alanları olanları tercih edin. Bazalı yatak kullanmak, yorgan, battaniye gibi sezonluk kullanılan eşyaları ortadan kaldırmak açısından önemlidir.

-Banyoda lavabo altlarındaki boş alanları, dolap haline getirerek değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bu dairelerin tuvaletleri hem makyaj odası hem de tuvalet olarak dekore edilirse daha çok işlev sağlar.

-Zeminde tek bir malzemeyle daha geniş bir görünüm sağlanabilir. Banyo ve mutfak gibi bölümlerde kullanılan seramikleri daha küçük ebatlı parçalarla döşemek daha ferah gösterir.

-Stüdyo dairelerin en büyük sorunlarından biri yeterli derecede ışık almıyor olmaları. Bu yüzden aydınlatma seçerken alçaktan tasarlanmış değil de daha yüksekten tasarlanmış olan ahizeleri kullanmanız yararlı olacaktır. Lokal aydınlatmalar da mekanınıza farklılık kazandıracaktır.

-Evinize alacağınız elektronik eşyalardan da maksimum fayda sağlamanız önemlidir. Örneğin mutfaklarda büyük fırın ve ocaklardan ziyade ankastre mini fırın, mikrodalga fırın ve set üstü ikili ocak kullanılmalıdır. Banyolar da minimum ölçüde olacağından çamaşır makinesi mutfak tezgahının altına konulabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bambi Yatak, 600. mağazasını MODOKO’da açtı
  • 31.03.2022 17:17

Bambi Yatak, 600. mağazasını MODOKO’da açtı

Türkiye’nin öncü ve inovatif yatak üreticilerinden Bambi Yatak, 600. mağazasını ...

MODOKO'dan 350 mağazada yüzde 40’a varan indirim fırsatı
  • 27.12.2021 16:49

MODOKO'dan 350 mağazada yüzde 40’a varan indirim fırsatı

Türkiye’nin en eski mobilya çarsına sahip MODOKO, “Haydi Türkiye, Şimdi Birlik Z ...

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, yeniden başkan seçildi
  • 20.03.2021 09:14

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, yeniden başkan seçildi

Türkiye’nin en büyük açık hava mobilyacılar çarşısı MODOKO, 17 Mart günü 2020 yı ...

Modoko Sanal Fuarı'nı 1 ayda 500 bin mobilya alıcısı ziyaret etti
  • 15.02.2021 12:52

Modoko Sanal Fuarı'nı 1 ayda 500 bin mobilya alıcısı ziyaret etti

Mobilya üreticileri kooperatifi Modoko tarafından başlatılan sanal fuarı bir ayd ...

Mobilyada taksit sayısı 18'den 12'ye düştü!
  • 18.12.2020 15:32

Mobilyada taksit sayısı 18'den 12'ye düştü!

MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan ve MODOKO Başkanı Koray Çalışkan mobilya alımlarında ...

Sinan Akçıl, yeni evine taşınıyor!
  • 09.11.2020 10:42

Sinan Akçıl, yeni evine taşınıyor!

Ünlü popçu, 4. Levent’te 150 metrekarelik bir stüdyo daire tuttu. Aylık 10 bin l ...