maritbet girişmaritbet
Filli Boya Coloration 2013/2014, Ümit Ünal imzasıyla mekânlara hayat verecek!

Filli Boya Coloration 2013/2014, Ümit Ünal imzasıyla mekânlara hayat verecek!

Türkiye’de, kurulduğu yıldan bu yana rengin hayata dokunan her evresine öncülük eden Filli Boya, moda ve stil dünyasının önemli ismi Ümit Ünal ile birlikte yaşam alanlarının temel unsuru olan renk kavramını yeniden yorumladı ve bugün Feriye Lokantası’nda gerçekleşen basın toplantısında 6 konsept 80 renkten oluşan Coloration serisini tanıttı

 

Türkiye'de, kurulduğu yıldan bu yana rengin hayata dokunan her evresine öncülük eden Filli Boya, moda ve stil dünyasının önemli ismi Ümit Ünal ile birlikte yaşam alanlarının temel unsuru olan renk kavramını yeniden yorumladı ve bugün Feriye Lokantası'nda gerçekleşen basın toplantısında 6 konsept 80 renkten oluşan Coloration serisini tanıttı.

Toplantıda, Filli Boya Coloration başlığı altındaki “Ümit Ünal İkibinonüç / İkibinondört Renk Eğilimleri” ve ortaya çıkardığı 6 konsept 80 renk tanıtıldı.  Lansmanda, kavramların ve renklerin yaratıcısı Ümit Ünal; yaşanmışlıklara dair renklerin bütününü gösteren bir anlatım sergileyerek, yaşanacak olana dair bir yolculuğun öyküsünü anlattı.

Tanıtılan konseptler, tasarımcı kimliğinin yanı sıra Uluslararası Renk Komisyonu (ICC) Türkiye temsilcisi Ümit Ünal tarafından hazırlanan, konseptlere göre dekore edilmiş yaşam alanlarında hayat buldu. 6 farklı yaşam alanında her konsepte göre hazırlanmış müziklerle ve modellerle gerçek yaşamdan kesitler sunuldu. Ümit Ünal'ın oluşturduğu ve konseptlerin bir yansıması niteliği taşıyan yaratıcı enstalasyonlarla renklenen lansmanda, 15 dakikalık özel bir show gerçekleştirildi.

Ümit Ünal toplantıda, ICC'deki görevi ile ilgili olarak; 15 yıllık görev sürecinin ilk 5 yılında Türkiye'ye hiç söz verilmediğini belirtti ve bunun sebebinin renk konusunda Türkiye'den bir trend ve vizyonun çıkamayacağını düşünmeleri olduğunu söyledi. Şu anda ise en iyi fikirlerin çıktığı 4 ülkeden biri olduğumuzu belirten Ünal, “Türkiye Filli Boya ve Coloration renkleri ile renkler hakkında şimdi “konuşmaya” başlayacak” dedi.

İkibinonüç / ikibinondört renk eğilimleri lansmanında söz alan Filli Boya Genel Müdür Yardımcısı Reha Tepe ise; “işlevsellikten uzaklaşmadan, daha çok yaratıcılık, daha fazla estetik ve daha iyi bir yaşam kalitesinin izinde arayışlar sunan Filli Boya, yenilikçi çalışmalarla seçkin bir marka olmaya devam ediyor” yorumunda bulundu.

Bir yıldır üzerinde çalışılan proje kapsamında hazırlanan çalışmanın sonuçları, renk konusunda bir kaynak niteliği taşıyacak bir katalogda toplandı. Renkler tasarlanırken yeni dönemin formlarını en iyi şekilde yansıtacak renklere dikkat çekildi.

İş dünyası FİLAFİL!

“Altı konseptten, evrensel köklere tutkun aidiyet duygusuna hitap eden Wabi konsepti, Qatsi duraklarında renkleri ve biçimleriyle tam da hayatın içinden seçenekleri barındırıyor. Yalınlık ve dingin bir anlatım seçeneği sunan Wabi ve Qatsi, tüm önergeleri ile nitelikli bir yaşam tarzını işaret ediyor.

Diğer bir taraftan yeni bir yaklaşımı seçenlerin dünyası olan Aurora ve Prismatic, renkli seçeneklerle hayatımıza dinamizmi getiriyor. Daha genç ve yenilikçi bu yaklaşımlar Qatsi'ye teğet geçiyor, Wabi'den ise uzak.  Aquatic derinliğin renklerini içinde barındırır, gün ışığının henüz ulaşmadığı yeni keşfetmeye başladığımız derinlikler. Ve biz Filafil'le duyguların alanından çıkıp ciddiyetin ve rasyonalitenin düzenli dünyasına adım atıyoruz, işlevi ve nesneleri düzene koymak adına…”

Ümit Ünal konseptleri genel olarak böyle tarif ediyor ve toplantıyı dinlemekte olan İş ve basın dünyasının “filafil” konseptini temsil ettiğini belirtiyor.

Uluslararası Renk Komisyonu (ICC) Projeyi Destekliyor

Ümit Ünal, renk kavramının yeniden şekillenmesinde dünya çapında bir etkiye sahip özelliğiyle ICC'nin desteğinden de bahsetti. 14 ülkeden temsilcilerin katılımıyla yılda iki kez toplanan uluslararası bir komisyon olan ICC, çalışmalarıyla sonraki iki yıla dair renk öngörülerini uzun bir çalışmanın ardından ortak bir sonuç bildirgesiyle yayınlıyor. Dünyanın dört bir yanında tekstil, moda, mimari başta olmak üzere pek çok disiplini ve akımı etkileyen ICC,  yaptığı çalışmalarla dünyanın son durumuna dair gözlem ve yorumlarını dile getiriyor. ICC Başkanı Ornella Bignami, Filli Boya Coloration başlığı altındaki “Ümit Ünal İkibinonüç / İkibinondört Renk Eğilimleri” projesinin ICC tarafından da projenin heyecanla takip edildiği ve desteklendiğini belirtiyor.

 

Filli Boya dijital kartela

Filli Boya, iç cephe ürünü AlpinaSilan Nevo'nun renk kartelasını dijital ortama aktararak yine bir ilke imza attı. Yaşam alanlarının renklerinin belirlenmesinde büyük kolaylık sağlayan AlpinaSilan Nevo'nun dijital renk kartelası; ülkemizdeki ilk tablet dijital renk kartelası olma özelliği taşıyor.

Alpinasilan Nevo'nun canlı renklerini, Naturel, Sıradışı, Masalsı, Sentez isimli renk konseptlerini yanı sıra birbiriyle uyumlu renk kombinasyonlarını da içeren dijital renk kartelası özel tasarımı sayesinde yaşam alanlarınızdaki renk tercihini kolaylaştırıyor.

Dijital tablet kartela, aynı mekân için farklı renk alternatiflerini, renklerin birbiriyle uyumunu bir arada gösteren içeriğini yanı sıra renklerin ışık ve loş ışık altında nasıl görüneceği konusunda rehberlik ediyor. Türkiye'de bir ilk olan uygulama, yaşam alanlarınız için en uygun rengi seçmenizi sağlarken interaktif yapısı, farklı efektleri sayesinde de keyifli dakikalar geçirmeye imkân tanıyor.

Ayrıca kartelanın dijital ortama aktarılması kâğıt kullanımını azaltarak kaynakların sürdürülebilirliğine destek oluyor, Filli Boya'nın doğa ve çevreye karşı olan duyarlılığını gözler önüne seriyor. Kusursuz ‘İpeksi Mat' dokusu ve yeni ‘Renk ve Yüzey Koruma Teknolojisi' özelliğiyle yaşam alanlarındaki renklerin uzun yıllar ilk günkü canlılığını korumasına olanak tanıyan AlpinaSilan Nevo'nun renkleri ve konseptleri dijital renk kartelasıyla artık size daha da yakın…

Filli Boya dijital kartela için tıklayın!

Filli Boya Mimar Benim

iPad, iPhone kullanıcılarına “Yaşadığı Yerin Mimarı” olma ayrıcalığını yaşatan Filli Boya'nın “Mimar Benim” uygulamasının içeriği geliştirilerek zenginleştirildi.

Filli Boya'nın Mimar Benim uygulamasını App Store'un http://itunes.apple.com/us/app/mimar-benim/id522765978?mt=8 web sitesinden ücretsiz olarak indirebilir, yaşam alanlarınızın renklerini kolaylıkla seçebilirsiniz.

İster Çektiğiniz Fotoğrafı, İsterseniz Uygulamanın Galerisindeki Fotoğrafları Renklendirin

Filli Boya'nın “Mimar Benim” uygulaması, kullanıcıların hem çektiği hem de uygulamanın galerisinden seçtiği fotoğrafları isteğe bağlı olarak elle veya otomatik olarak boyamasına olanak sağlıyor. Üstelik bu uygulama, Filli Boya renkleriyle mekanları renklendirme , beğendikleri renkleri favorilerine ekleme ve tüm bu geliştirdikleri içeriği Facebook ve Twitter'da paylaşma olanağı da sunuyor. Uygulamayı kullananlar, boyama yapılan fotoğraflar üzerindeki gölgelendirmeleri kaybetmeden renkleri istedikleri zeminlere kolayca uygulayabiliyor.

Renk Yakalama Özelliğiyle Beğendiğiniz Rengin Filli Boya Renk Kodunu Anında Öğrenin

“Mimar Benim” uygulaması sayesinde, yaşam alanında farklı renkleri denemek isteyenler kendisine ait rengin Filli Boya renk kodunu da kolayca öğrenebiliyor.

Filli Boya Mimar Benim ayrıntıları için tıklayın!

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Filli Boya'dan "Enerjik Marin Renkleri"
  • 12.07.2020 09:45

Filli Boya'dan "Enerjik Marin Renkleri"

Yaz mevsimiyle birlikte renklenen doğadan ilham alan Filli Boya, mevsimin enerji ...

Filli Boya Coloration ile bahar aylarında dinamik bir yaşam!
  • 14.04.2015 10:24

Filli Boya Coloration ile bahar aylarında dinamik bir yaşam!

Filli Boya, Coloration koleksiyonunda yer alan kozmik renklerin enerjisiyle ilkb ...

Çocuk odalarına bahar geldi
  • 26.03.2015 14:43

Çocuk odalarına bahar geldi

Renklerin sadece hayatımıza parlaklık katmakla kalmayıp, psikolojik ve fizyoloji ...

2015’in rengi ‘kadet mavi’ evinize derinlik getirecek!
  • 10.12.2014 15:25

2015’in rengi ‘kadet mavi’ evinize derinlik getirecek!

Uluslararası Renk Komisyonu Intercolor (ICC) Türkiye temsilcisi Ümit Ünal, 2015’ ...

Filli Boya renkleri modaya ilham verdi
  • 03.11.2014 14:47

Filli Boya renkleri modaya ilham verdi

Ünlü tasarımcı Ümit Ünal, Filli Boya'nın Coloration renklerini kostümlere taşıdı ...

Filli Boya’dan yeni evlenenlere yaşamı keyfe dönüştüren renkler!
  • 07.07.2014 11:34

Filli Boya’dan yeni evlenenlere yaşamı keyfe dönüştüren renkler!

Coloration İkibinonbeş / İkibinonaltı Renk Eğilimleri” koleksiyonundan yeni evle ...