maritbet girişmaritbet
Duravit Starck 2 yeniden tasarlanarak tazelendi

Duravit Starck 2 yeniden tasarlanarak tazelendi

İç mekan tasarımında organik biçimler bugünlerde çok moda. Günümüzün en yetenekli tasarımcılarından Philippe Starck, doğal akışlı biçimlerin çekiciliğini 15 yıl önce keşfetti

Daha 1998'de, Duravit suyun hareketinden ilham alan vitrifiye serisi Starck 2'yi sundu. Duravit bu seriyi revizyondan geçirerek ona yeni ve modern bir görünüm kazandırarak klozet ve bideleri yeniden tasarladı.

Ürünleri yeniden yorumlanırken, başarılı serinin temel tasarım DNA'sını korundu. Lavabolar hâlâ konforlu genişlikte ve elverişli derinlikte. Özellikle tazeleyici ve heyecan verici nüans tek kelimeyle ustaca; ilk bakışta, lavabo yuvarlak gibi görünüyor ama daha yakından göz atınca hafif oval olduğunu anlıyorsunuz. Mükemmel simetriden küçük bir sapmayla serinin organik özelliği vurgulanıyor.

Duvara doğru konik genişleme, duvar bağlantılı lavabonun tipik özelliği olarak korunmuş. Başarılı ve pratik raf alanı hala mevcut. Yeni modelde, çanağın tabanı düz ve hafifçe yuvarlatılmış köşelerle yukarı doğru dönüyor.

Duravit, Starck 2'nin yeniden yorumlanmasını dikdörtgen biçimli yeni bir küvet ve yeni duş teknesi ile tamamlıyor.

Akrilik küvette önemli bir detay; bütünleşik boyun desteği. İkonik modellerden ilham alan bu unsur, Philippe Starck'ın tipik özelliği. Boyun desteği, genel tasarımın uyumlu bir parçasını oluşturuyor ve kullanıcının rahatça geriye yaslanmasını sağlayan şık bir tasarım detayı olarak göze çarpıyor.

Bu serinin tasarım ilkesi aynı zamanda Starck Slimline adıyla anılan duş teknesine da uygulanmış. Karakteristik bir tasarım özelliği de bordürün sadece 20 mm'ye indirgenebilmesini sağlayan düz montaj yüksekliğidir. Çepeçevre kenar tüm standart duş bölmelerini kavrayan en uygun genişliktir. Dikdörtgen çeşitlere ek olarak, hem yerel hem de uluslararası bina standartlarına uygun çeyrek daire biçimli duş tekneleri da mevcuttur.

Bütün olarak bakıldığında, yeni özellikler küçük tasarım nüanslarının bile nasıl önemli etki yaratabileceğini gösteren tipik örneklerdir. Orta segment fiyat kategorisindeki şık bir vitrifiye serisi olarak Starck 2 serisi de aynı derecede başarılı Starck 1 ve Starck 3 serileri arasında haklı yerini almıştır.

Duravit böylece tek bir tasarımcının eseri olan, tek bir kaynaktan gelen, zamandan bağımsız modern tasarımı sunar; her yaşam tarzı ve her bütçe için Philippe Starck.

W: www.duravit.com.tr

Derya Yazman/Arkitera

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Axor'dan şeffaf batarya!
  • 28.04.2021 11:09

Axor'dan şeffaf batarya!

Philippe Starck tarafından tasarlanan Axor Starck bataryalar suyu tam görünür ol ...

Philippe Starck, G YOO'yu anlattı!
  • 01.06.2015 12:24

Philippe Starck, G YOO'yu anlattı!

G YOO Güneşli'nin tasarımcısı Philippe Starck, projenin tasarımını açıkladı. ...

G - YOO Inspired by Starck basın lansmanı
  • 26.11.2014 17:05

G - YOO Inspired by Starck basın lansmanı

Mar Yapı, Philippe Starck ile işbirliği yaptığı G - YOO Inspired by Starck proje ...

Mar Yapı G Yoo Güneşli foto galerisi
  • 24.11.2014 14:23

Mar Yapı G Yoo Güneşli foto galerisi

Dünyanın en ünlü tasarımcıları arasında yer alan Philippe Starck imzalı G Yoo pr ...

yooistanbul'da yaşamaya az kaldı
  • 10.10.2016 14:25

yooistanbul'da yaşamaya az kaldı

İstanbul'un tam kalbinde Ortaköy-Ulus-Zincirlikuyu aksında hayata geçirilen yooi ...

Hayal dünyasının sınırlarını zorladı, üçgen tasarıma imza attı!
  • 30.11.2014 10:09

Hayal dünyasının sınırlarını zorladı, üçgen tasarıma imza attı!

Mar Yapı, üçgen tasarımlı projesi G Yoo ile farklı bir tasarım sunuyor ...