maritbet girişmaritbet
Duravit Esplanade serisi ile banyoda daha modern tasarımlar!

Duravit Esplanade serisi ile banyoda daha modern tasarımlar!

Duravit, Alman-Rus Mimar Tasarımcı Sergei Tchoban ile de çalışmaya başladı

Klasik zenginlik kavramını benimsemek yerine daha modern bir yaklaşım arayan Duravit, Alman-Rus mimar Sergei Tchoban'ın tasarımına imza attığı Esplanade serisi ile aradığını buldu. Seri; vitrifiye, mobilya ve küvet ürünlerinden oluşuyor. Bu seride büyük boyutlar ve yumuşak biçimler göze çarpıyor. Koyu renk "Meşe" ve vitrifiyelerle mükemmel bir uyum sergileyen çok kaliteli beyaz vernikten oluşan "İpek" renk alternatifleri ise koleksiyona çarpıcı bir boyut katıyor.

Tasarımda, banyo takımlarının ve hatta klozetlerin mobilya kabul edildiği 18. ve 19. yüzyılın etkileri görünüyor. Seride zenginlik kavramı, saflık ve serbest formlar arasındaki altın oran olarak ve her iki modern mimari eğilimin benimsenmesi şeklinde yeniden yorumlanıyor. Zenginliğin bu modern biçimi artık "savurgan" ya da "aşırı" değil, "cömert" ve "zevkli".
 
Lavabo dolabının "ayakları" oldukça dikkat çekici... Karakteristik kaide, Esplanade banyo serisinin diğer unsurlarında da yer alıyor; antika sandalyeyi hatırlatan yerden klozette özellikle belirginleşiyor. Tarihle bağlantı, tamamı bu doğrultudaki panellerle desteklenen klozet ve bide gövdesinde ve mobilyada aynı malzemenin kullanılmasıyla da tasdikleniyor. Şezlonga benzer biçimde tasarlanan küvet, serinin son rötuşunu meydana getiriyor.
 
 
 
Koyu Renk Deri Halkalar ve Kaliteli Beyazın Uyumu
 
Banyo mobilyasının çarpıcı tutamakları var; elde dikilmiş gerçek derinin kullanıldığı, kaliteli kromla çevrelenmiş koyu kahverengi halkalar. Ürünün kalitesi daha ilk bakışta anlaşılıyor. Mobilya parçaları, enfes süsler gibi görünüyor. Bu şıklık özellikle boy dolaplarında göze çarpıyor.
 
Davetkar karakteri sayesinde bu seri, Tchoban'ın, banyonun bir dinlenme odası ve bir bütün olarak evin genel planında kendine boş alan isteyen önemli bir unsur olduğu yolundaki fikrini ifade ediyor.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2026’da e-ticaret mobilya alışverişinin merkezine yerleşiyor
  • 06.03.2026 15:49

2026’da e-ticaret mobilya alışverişinin merkezine yerleşiyor

Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, mobilya sektöründe e-ticaretin önemi ile il ...

Geleceğin banyo deneyimleri yapay zekayla tasarlanıyor
  • 10.02.2026 11:49

Geleceğin banyo deneyimleri yapay zekayla tasarlanıyor

Orka Banyo, Karabük Üniversitesi ile gerçekleştirdiği akademi ve sanayi entegras ...

Ndesign kadim ruhu yaşam alanlarına taşıyor
  • 03.02.2026 14:11

Ndesign kadim ruhu yaşam alanlarına taşıyor

Ndesign, Ezora koleksiyonu ile geçmişin büyüsünü modern yaşam alanlarına taşıyor ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor
  • 29.01.2026 14:19

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor

Türkiye mobilya sektörünün en kapsamlı uluslararası buluşması olan Uluslararası ...

Tepe Home'dan fonksiyonellik ve estetiğin buluştuğu genç odaları
  • 29.01.2026 10:35

Tepe Home'dan fonksiyonellik ve estetiğin buluştuğu genç odaları

Tepe Home genç bireylerin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri fonsiyonellik ve e ...