maritbet girişmaritbet
Doğtaş ve Kelebek, kendini ünlü tasarımcının ellerine bıraktı!

Doğtaş ve Kelebek, kendini ünlü tasarımcının ellerine bıraktı!

Doğtaş ve Kelebek, Adnan Serbest ile tasarıma odaklanarak sektörde farklı olmaya devam edecek

Türkiye'de sektörün en beğenilen markalarından Doğtaş ve modüler mobilya denince akla gelen ilk marka olan Kelebek; bu yıl peş peşe gerçekleştirdikleri yeni mağaza açılışlarıyla hızlı bir büyümeye imza atarken, birlikte çalıştıkları güçlü isimlerle de tasarım alanında atağa kalktı. 

Mobilya sektöründe tasarımlarıyla öne çıkan Doğtaş ile Türk ve İtalyan tasarımcılardan oluşan Kelebek Tasarım Ekibi'nin hazırladığı yeni koleksiyonlarıyla dikkat çeken Kelebek Mobilya; tasarım danışmanı olarak Doğtaş ve Kelebek Ailesi'ne katılan ünlü tasarımcı Adnan Serbest ile sektörde yenilikçi çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

Doğtaş Kelebek YKB Davut Doğan: “Özgün tasarımlarımızla trendleri belirliyoruz”

Yeni koleksiyonlarıyla 2014 yılına iddialı giren iki markanın, yeni mağazalarıyla da hızlı bir büyümeye imza attığını vurgulayan Doğtaş Kelebek Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan: “Tasarımcılarımızın özgün koleksiyonlarıyla mobilya sektöründe trendleri belirlerken, yurtiçi ve yurtdışındaki mağazalarımızın sayısını artırarak büyümeyi hızlandırdık. Doğtaş ve Kelebek Ailesi'nin değerli tasarımcıları ile müşterilerimizin modern, fonksiyonel ve estetik mobilya ihtiyacını karşılayıp, sektörde farklı olmaya devam edeceğiz“ dedi. 

Adnan Serbest:

1956'da Makedonya Tetova'da doğdu. 1966 yılında henüz 10 yaşındayken, marangozluğa adım atarak tasarım dünyasına giriş yaptı. Serbest, ilk tasarımını takip eden yıllarda hayata geçirdi. 1976 senesinde şekillendirdiği servis otobüsü, sonraki yıllarda yapacağı ses getiren tasarımlarının bir habercisi gibiydi… Aynı yıl içinde Serbest'in ‘servis otobüsü'nü bir iç mekân tasarımı izledi. Tasarım dünyasına birçok farklı alanda katkı sağlayan Serbest, 1996 yılında Türkiye'de bir ilk olma niteliği taşıyan tasarım yarışmasını Kelebek Mobilya işbirliği ile gerçekleştirdi. 2000 yılında ise Global Compact üyesi oldu. Hazırladığı modern tasarım ürünleri ile 2003 yılında ‘Hit Guide' kataloğunda yer almayı başardı. Bu başarının ardından çok geçmeden 2004 yılında Köln'de düzenlenen mobilya ve tasarım fuarındaki tasarımlarıyla ‘Best Of The Best' adaylığına hak kazandı. Daha sonra Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Yönetim Kurulu'nda görev almaya başladı. 

2009 yılında İSO Meclis Üyesi oldu. Office Expo ve Muder Mutfak Fuarlarının tasarım danışmanlığını ve küratörlüğünü yaptı. Harikulade tasarımlarıyla bir ilke daha imza atarak 150 yıllık tasarım tarihi kitabında ‘no:8' isimli berjer tasarımıyla giren tek Türk unvanını alarak kendi ve ülkesi adına çok önemli bir başarı daha kazanmış oldu.

Uzun yıllar içinde tasarım dünyasına farklı birçok eser ve değer kazandıran Serbest, şu an Doğtaş Kelebek Mobilya'da genç tasarımcıların görev aldığı Doğtaş ve Kelebek tasarım ekiplerini yönetiyor ve kendi deyimi ile halen marangozluğa devam ediyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kelebek’ten 87 kişiye toplamda 1,5 milyon TL’nin üzerinde 87 hediye!
  • 30.05.2022 17:24

Kelebek’ten 87 kişiye toplamda 1,5 milyon TL’nin üzerinde 87 hediye!

Kelebek Mobilya, kuruluşunun 87’nci yılını 87 kişiye 87 hediye kampanyasıyla kut ...

Kelebek Dekor, evlerin dekorasyonuna Kelebek imzası atıyor
  • 16.05.2022 13:04

Kelebek Dekor, evlerin dekorasyonuna Kelebek imzası atıyor

Tasarım ve çizgileriyle her evin ihtiyacına özel ulaşılabilir fiyatlarla mobilya ...

Doğtaş Sky genç odası ile yeni neslin konforu artıyor!
  • 12.04.2022 09:31

Doğtaş Sky genç odası ile yeni neslin konforu artıyor!

Doğtaş imzalı Sky genç odası, yalın, modern ve işlevsel tasarımıyla gençlerin ze ...

Mila Depolama Serisi dekorasyonda kombin olanağı sunuyor
  • 08.11.2021 17:25

Mila Depolama Serisi dekorasyonda kombin olanağı sunuyor

Tasarımcı Adnan Serbest ve Zivella Tasarım Ekibi imzası taşıyan Mila Depolama Se ...

Doğtaş yeni tasarımlarıyla 70'li yılları evlere taşıyor!
  • 06.11.2021 11:57

Doğtaş yeni tasarımlarıyla 70'li yılları evlere taşıyor!

Yuvarlak hatları ve neşe veren tasarımıyla Doğtaş Lily berjer; Doa, Eva, Lui ve ...

Zivella’dan ev-ofislere özel minimal tasarımlar
  • 07.09.2021 11:51

Zivella’dan ev-ofislere özel minimal tasarımlar

Post-pandemik dönemin kullanım alışkanlıklarından ilham alan Zivella, ev-ofisler ...