maritbet girişmaritbet
Daikin, Tegora klima ile verimli ve konforlu bir yaz yaşatacak

Daikin, Tegora klima ile verimli ve konforlu bir yaz yaşatacak

Sezonsal verimlilik kriterlerine uygun ilk klimaları Türkiye’ye tanıtan marka olan Daikin, bu yaz da Tegora Serisi Klimalar ile fark sağlayack

Türkiye'de Ocak 2014 tarihinde uygulanmaya başlayan sezonsal verimlilik kriterlerini, AB ile eş zamanlı olarak Ocak 2013'ten bu yana uygulayan Daikin, ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Kullanıcılarının farklı ihtiyaç ve beklentilerine geniş ürün gamı ile çözüm sunan Daikin, en yeni klima serisi olarak Tegora'yı satışa sundu. Enerji tasarrufu, konfor, maliyet avantajı ve estetik tasarımı bir arada sunan cihazları ile tanınan Daikin, Tegora Seasonal Serisi Klimalar ile kullanıcıların tüm beklentilerini karşılıyor. Avrupa'daki yeni sezonsal verimlilik enerji yönetmeliklerine göre geliştirilmiş yeni bir inverter klima serisi olan Tegora Seasonal, farklı iklim ve ortam koşullarında yüksek enerji tasarrufu ve kullanım konforunu düşük işletme maliyeti ile birlikte sunuyor.

Mevcut yönetmelik değerlerine göre daha kapsamlı ve gerçekçi sonuçlar ortaya koyan Sezonsal Verimlilik kriterlerine uygun olarak geliştirilen Tegora Seasonal Serisi Klimalar, 9.000-21.000 Btu/h aralığında sahip olduğu 4 farklı kapasite ile sezonsal soğutma ve ısıtma verimi A+ enerji sınıfına ulaşıyor.

Üstün ve benzersiz özellikler

Tegora Seasonal klimalar, gerek enerji tasarrufunu gerekse kullanıcı konforunu arttırıcı özelliklerin yanı sıra konforlu Üfleme Modu(*) ile soğuk ya da sıcak havanın vücudu direkt etkilemesini önlemek için uygun kanat pozisyonu seçiyor. Tegora aynı zamanda gece siz uyurken vücut ısı ritmini takip eden bir ortam oluşturarak Rahat Uyku Modu(**) ile konforlu bir uyku ortamı sağlıyor. Turbo Modu ile 20 dakikalık bir sürede ortamın hızlı bir şekilde soğutulmasını ya da ısıtılmasını sağlayan Tegora, Ekonomi Modu ile güç tüketimini minimuma indirebiliyor. 22 dB(A)'den başlayan düşük ses seviyesi ve şık tasarımı ile her ortama uyum sağlayan Tegora ile günlük programlama yaparak yaşam alanlarınızda konforlu ve temiz bir hava oluşturmanız mümkün. Daikin'in Malezya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'deki fabrikasında üretimini gerçekleştirdiği Tegora Seasonal Serisi Klimalar, yüksek enerji tasarrufu, düşük işletme maliyeti ve maksimum konfor ile kullanıcılarının iklimlendirme beklentilerini en üst düzeyde karşılıyor.

Sezonsal verimlilik nedir?

A sınıfı, B sınıfı gibi enerji etiketlerinin enerji verimliliğini ifade etmekte yetersiz kalması nedeniyle geliştirilen Eco Dizayn Direktifi (ERP) uyarınca, Avrupa ülkeleri 2013 yılında Türkiye'de 01.01.2014 tarihinden itibaren ısıtma ve soğutma cihazlarının gerçek enerji verimliliğini ölçen Sezonsal Verimlilik kriterlerine geçti. Gerçek çevresel etkilerin dikkate alınmasını ve enerji tasarrufu performansının artırılmasını amaçlayan bu uygulama ile birlikte, klimalarda kullanılan “nominal verimlilik” yönteminin yerini “Sezonsal Verimlilik” alırken, nominal enerji verimliliğini gösteren A sınıfı, B sınıfı gibi enerji etiketlerinin yerini de Sezonsal Verimlilik etiketleri aldı.

Sezonsal Verimlilik kriterlerine göre yapılan ölçümler, cihazların gerçek hayatta kullanılan sıcaklık değerlerine eş değer enerji verimlilikleri belirleniyor.  Yani nominal verimlilik, bir klimanın nominal koşullarda ne kadar verimli çalıştığını gösterirken Sezonsal Verimlilik; bir klimanın tüm bir soğutma veya ısıtma sezonu boyunca ne kadar verimli çalıştığını net olarak ortaya koyuyor. Sezonsal Verimlilik kriterleri, cihazlarda enerji tasarrufunun artırılması ve ekolojik etkilerin azaltılmasına somut olarak katkı sağlayacak. Bu geçişle birlikte inverter olmayan cihazların kullanımı ileri dönemlerde azalarak bitecek.

Sezonsal verimlilik ile ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

http://sezonsalverimlilik.com

(*) FTXB25BV1 ve FTXB35BV1 model kodlu cihazlarda etkindir.
(**) FTXB50BV1 ve FTXB60BV1 model kodlu cihazlarda etkindir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Daikin Türkiye, 13 milyon euroluk sahip yeni üretim tesisini açtı
  • 27.05.2022 17:16

Daikin Türkiye, 13 milyon euroluk sahip yeni üretim tesisini açtı

Daikin Türkiye, 13 milyon Euro yatırım bedeline sahip VRV teknolojili dış ünite ...

Daikin Türkiye, kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkaracak!
  • 07.03.2022 17:44

Daikin Türkiye, kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkaracak!

Her seviyedeki kadın çalışan sayısını artırmayı amaçlayan Daikin Türkiye, son üç ...

Daikin Türkiye 2025'te 750 milyon euro ciro hedefliyor!
  • 05.01.2022 17:06

Daikin Türkiye 2025'te 750 milyon euro ciro hedefliyor!

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, online olarak gerçekleştirilen basın toplantı ...

Daikin Türkiye’nin ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ yayımlandı
  • 13.11.2021 17:25

Daikin Türkiye’nin ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ yayımlandı

2050’de sera gazı emisyonunu net sıfıra indirmeyi hedefleyen Daikin Türkiye, ilk ...

Daikin Türkiye, 2050'de sera gazı emisyonunu "net sıfır"a indirecek!
  • 23.10.2021 09:34

Daikin Türkiye, 2050'de sera gazı emisyonunu "net sıfır"a indirecek!

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder, "2050’ye kadar net sıfır karbon ...

Daikin Türkiye'ye "A.L.F.A. Awards"tan ödül
  • 19.10.2021 11:45

Daikin Türkiye'ye "A.L.F.A. Awards"tan ödül

Daikin, "Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Markalar"ın seçildiği "A.L.F.A. Award ...