maritbet girişmaritbet
Bahar Aykaç, ‘Modernle eskiyi harmanlayın’

Bahar Aykaç, ‘Modernle eskiyi harmanlayın’

Modern vintage tasarımının ipuçlarını veren Yüksek Mimar Bahar Aykaç, Ramazan ayına özel farklı mimarileriyle dikkat çeken camileri ele alıyor

Son zamanlarda en popular Dekorasyon tarzlarından biri de modern vintage. Modern bir stilin içerisine yerleştirilen vintage parçaların kompozisyonu ile sunulan bu tarz doğru denge yakalandığı zaman, mekâna özgün bir ruh katıyor.

Vintage mobilya seçimi aslında uzmanlık ve tecrübe gerektiriyor ancak bu tarzı seviyor ve kendi başınıza uygulamak istiyorsanız sizlere yol gösterici temel bazı önerilerde bulunabilirim.

Vintage serüveninizi başlattıysanız öncelikle bu işten keyif almaya bakın. İnsanın yaşadığı mekânı severek topladığı eşya ve objelerle doldurması kadar zevkli bir şey yoktur. Dolayısıyla hiç stres yapmayın, “Bu vintage mı? Değil mi?” kaygısını boş verin ve rahat olun; seviyorsanız alın, toplayın ve deneyin.

Sabırlı olun ve bu işe keyifle zaman ayırın. Boş vakitlerinizde dükkân dolaşın. Keşfedip satın aldığınız gerçek vintage parçaları, büyük mağazalardan aldığınız eşyalarla kombinleyebilirsiniz. Zaten şuanda tüm dünyada benimsenen ve sevilen bu trend pek geçeceğe de benzemiyor. Her yerde bu stilde eşya ve obje bulabilirsiniz.

Eski eşyalara yeni fonksiyonlar vermeyi deneyin. Hayal gücünüzü ve farklılığınızı kullanın. Örneğin babaannenizden kalan bir dolabı boyayıp banyonuzda kullanabilirsiniz. Eski antika yemek tabaklarını evinizin bir duvarında gruplayıp asabilirsiniz. Eski bir lavaboyu bahçenizde çiçeklik yapabilirsiniz. Buna benzer birçok fikri benim de editörlüğünü yaptığım 3oda1salon.net sitesinden, vintage bloglarından, bitpazarlarından, dergi ve kitaplardan bulabilirsiniz.

Vintage parçalar ile oluşabilecek kaosu organize edin. Koleksiyonunu yaptığınız ve ya topladığınız vintage objeleri, bir köşede gruplayarak sergileyebilirsiniz mesela. Antika sepetleri, metal kutuları veya eski deri bavulları bu dağınıklığı stilli bir şekilde toparlamak için kullanın.

Renk skalanıza karar vermek,  her zaman işe yarar ve hayatınızı kolaylaştırır! Bu stil beyaz ve toprak tonlarının karışımı, tozlu maviler ve griller ile çok hoş durur. Hangi renk ailesini seçerseniz seçin araya metal tonları veya objeleri koymak genel dekora bir derinlik ve contrast verir.
Son olarak ailenizden kalan ve sizin için değerli hikayeleri olan parçalarla işe başlamanızı öneririm.  Annenizde, teyzenizde, büyükannelerinizde bulunan ve onların artık çok da önemsemedikleri parçalar, güzel bir bakımla sizin için iyi bir başlangıç olacaktır.

Bahar Aykaç / Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 VOQ, İtalyan dekorasyon anlayışını banyolara taşıyor
  • 06.03.2023 12:03

VOQ, İtalyan dekorasyon anlayışını banyolara taşıyor

Çok kültürlü yaşam tarzı, dekorasyon dünyasının trendlerine yön veriyor. Global ...

Küresel ev dekorasyon pazarı 900 milyar doları zorlayacak!
  • 28.05.2022 17:37

Küresel ev dekorasyon pazarı 900 milyar doları zorlayacak!

Evde geçirilen sürenin artmasıyla yükselişe geçen dekorasyon sektörü, yapı ürünl ...

Dekorunuzu farklı konsollar kullanarak tamamlayın!
  • 03.03.2022 17:02

Dekorunuzu farklı konsollar kullanarak tamamlayın!

Salonunuzun dekorasyonunu konsol ile tamamlamak istiyorsanız işte sizler için de ...

Şık bir ev için halı modeli büyük önem taşıyor
  • 18.02.2022 15:32

Şık bir ev için halı modeli büyük önem taşıyor

Ev dekorasyonlarının vazgeçilmez olan halılar, mutfaktan salona, holden çocuk od ...

Evde dekorunuzu güzelleştiren en kolay öneriler!
  • 18.02.2022 11:53

Evde dekorunuzu güzelleştiren en kolay öneriler!

Basit değişiklikler ve eklemeler ile evinizin dekorunu ufak dokunuşlar yapabilir ...

Sıradışı kırlent tasarımları!
  • 12.02.2022 14:03

Sıradışı kırlent tasarımları!

Kırlent kullanımı ile evinizin dekorunda çok farklı bir algı geliştirebilirsiniz ...