maritbet girişmaritbet
Aydınlatma markası Sylvania, Türkiye pazarına girdi

Aydınlatma markası Sylvania, Türkiye pazarına girdi

Aydınlatma alanında faaliyet gösteren Feilo Sylvania Dünya Başkanı Christian Schraft, Türkiye'ye yatırım kararı aldıklarını belirtti.

IstanbulLight 2017 Fuarı'nda açıklamalarda bulunan Schraft, Türkiye pazarı hakkında ev ödevlerini çalıştıklarını belirterek, regülatörlerin gösterdiği doğrultuda Türkiye'de faaliyette bulunacaklarını söyledi.

Türkiye'deki enerji verimliliği çalışmaları kapsamında sürdürülen, akıllı binalar, sokak lambalarının LED dönüşümü ve buna benzer çalışmaları yatırım yapmaya değer bulduklarını ifade eden Schraft, "Türkiye çok dinamik bir pazar, çekici bir pazar. Bizim için önemli bir pazar. LED kullanımının Türkiye'de 2020 yılında, total aydınlatma pazarı genelinde yüzde 80'lere varması öngörülüyor. Bugüne kadar Türkiye pazarında bulunamadık ama bundan sonra bulunacağız. Baktığımız zaman aydınlatma gereçlerinde çok kaliteli armatür üreten yerel firmalar var. Biz burada kendi know-how'ımızla kaliteli armatür üreticileriyle iş birlikleri yaparak ilk adımlarımızı atmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Şirketin sadece Türkiye değil Türkiye'nin çevre ülkelerinde de yerli üretimi hayata geçirerek buralarda 500 milyon dolarlık pazar payının bir parçası olmak istediğini anlatan Schraft, şunları söyledi:

"Türkiye'de kendini kanıtlamış, uluslararası sertifikalara sahip firmalar var. Şirketimiz ise 100'e yakın lokal şirket organizasyonu ve  10 bine yakın çalışana sahip. Toplam 18 fabrikayı bünyesinde bulunduran Feilo Sylvania'nın cirosu 1,3 milyar dolar seviyesinde. Türkiye'deki yerel üreticilerin azmi ve Feilo Sylvania'nın tecrübesi önemli iş birlikleri ve ticari hacim oluşturacaktır. Feilo Sylvania olarak Türkiye'deki ilk yılında minimum yüzde 7 pazar payı hedefliyoruz. 2019 yılında ise 2,5 katı daha büyüme sağlamayı amaçlamaktayız." 

"Konsantre olacağımız alan iç aydınlatmada enerji tasarrufu olacak"

Feilo Sylvania Türkiye ofisi için ilk etapta yönetici ekibi oluşturduklarını anlatan Schraft, "Takımımız şu anda 5 yöneticiden oluşuyor, her biri aydınlatma devlerinde çalışmış, alanında tecrülesi olan isimler... Ofisimizi açtık. Küresel anlamdaki fırsatları Türkiye'ye getirmek için personel sayımızı ve organizasyonumuzu geliştireceğiz. İkinci aşamada ise aydınlatma sektörü çok ciddi bir dönüşüm içerisinde. Hem dünyada hem Türkiye'de. Özellikle 'Akıllı Binalar'a büyük rağbet var. Şirketimizin 'Akıllı Binalar'a entegre edilebilen birçok, 'Connected aydınlatma', 'Birlikte aydınlatma sistemleri' çözümleri var. Bunlar gün ışığına göre kendi aydınlatmasını ayarlayabilen teknolojiler. Bu ürün ve çözümleri Türkiye'deki müşterilere doğru şekilde anlatmaya çalışacağız. Türkiye'de öncelikle konsantre olacağımız alan iç aydınlatmada enerji tasarrufu olacak." bilgilerini verdi.

Şirketin Türkiye ve İstanbul'daki trafik kontrol sistemleri, park ışıklandırmaları, tarihi yerlerin ışıklandırması konularında da yerel üreticilerle birlikte çalışmalar yapacağını anlatan Schraft, "İstanbul'a her gelişimde ışıklandırma alanında ne kadar çok potansiyelin bulunduğunu, büyük fırsatları görüyorum." dedi. 

Beyoğlu'ndaki Madame Tussauds Müzesi'nin aydınlatması Feilo Sylvania'dan

Alman & İngiliz kökenli Sylvania'nın, geçen yıl Çin'in en güçlü aydınlatma ürünleri üreticisi Shanghai Feilo'yu satın almasıyla kurulduğunu hatırlatan Schraft, Avrupa'da üretim tecrübesi bulunan Feilo Sylvania'nın, Concord, Lumiance ve Sylvania ile Belçika, Almanya, Fransa ve İngiltere'de aydınlatma ürünleri ürettiği bilgisini verdi.

Schraft, son teknoloji ürünü LED ve aydınlatma armatürleri ile yaptıkları her işin merkezine ışığı yerleştirdiklerini ifade ederek, "Feilo Sylvania olarak biz de uzmanlığımız ve deneyimimizle, dahili aydınlatma projelerinden (ofis, otel, endüstriyel iç sahalar) inşaat, yol ve alt yapı çalışmalarına kadar pek çok projenin hızla daha da inovatifleştiği ve hızla büyüdüğü Türkiye pazarının çözüm ortağı olmaya hazırız. En temel hedefimiz ise sağladığımız yüksek teknoloji, enerji verimliliği ve kontrol kabiliyeti ile maliyet avantajı sağladığımız, performansı artırdığımız ve estetik çözümlerle hayatı güzelleştirdiğimiz projelere imza atmak. Beyoğlu istiklal Caddesi'ndeki Madame Tussauds Müzesi'nin aydınlatmalarını da bildiğiniz gibi Feilo Sylvania olarak biz sağladık." dedi.

"Yerli üretim çözümü şirketleriyle şimdiden görüşmeler halindeyiz"

Feilo Sylvania Türkiye Genel Müdürü Azim Tuncinar da, "Feilo Sylvania dünya genelinde yatırım iştahı olan bir şirket. Güçlü markalarıyla büyümeyi hedefleyen Feilo Sylvania, ülkemiz için de rekabetçi bir büyüme planına sahip. Türkiye'de ilk etapta profesyonel ve tüketici satış kanallarında faaliyet göstermeyi, yatırımlarımızı aralıksız sürdürerek pazarda öncü bir rol üstlenmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda 2018 yılı için yüzde 7 pazar payı kazanmayı, 2019 yılında ise 2,5 katı daha büyüme sağlamayı planlıyoruz. Yerli üretim ve yerli üretim çözümü şirketleriyle ise şimdiden görüşmeler halindeyiz, buna dair de önemli yatırımlar gerçekleştireceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxxu'dan sıradışı avize tasarımları
  • 16.03.2022 15:17

Luxxu'dan sıradışı avize tasarımları

Aydınlatma tasarımlarıyla öne çıkan Luxxu'dan en güzel avize örnekleri galerimiz ...

Geniş ışık kaynakları ile mekanınızı homojen aydınlatın!
  • 29.03.2021 11:19

Geniş ışık kaynakları ile mekanınızı homojen aydınlatın!

Geniş ışık kaynakları ambiyans ışığının daha dengeli olmasını sağlıyor. Geniş ış ...

Aydınlatmalarınız duvara taşıyın!
  • 26.03.2021 10:18

Aydınlatmalarınız duvara taşıyın!

Duvar aydınlatmaları iç mekanları daha aydınlık hale getirirken aynı zamanda dek ...

Askı aydınlatma üniteleri ile mekanlarınızı aydınlatın
  • 24.03.2021 10:27

Askı aydınlatma üniteleri ile mekanlarınızı aydınlatın

Genellikle lokal aydınlatmalarda kullanılan askı lambalar genel aydınlatma çözüm ...

Aydınlatmanızı bulutlarla sağlayabilirsiniz!
  • 01.02.2021 15:05

Aydınlatmanızı bulutlarla sağlayabilirsiniz!

Bulut lambalar mekanlarınızda eşit dağılımlı bir aydınlatma sağlıyor. Birçok mek ...

Duvar aydınlatmaları ile ışıklandırmanızı tamamlayın!
  • 27.01.2021 14:13

Duvar aydınlatmaları ile ışıklandırmanızı tamamlayın!

Çeşitli şekillerdeki duvar aydınlatmaları ortam aydınlatmanıza yardımcı olurken ...