maritbet girişmaritbet
Altınbaşak, Heimtextil’e sağlıklı ve rekabetçi ürünleriyle çıkarma yaptı!

Altınbaşak, Heimtextil’e sağlıklı ve rekabetçi ürünleriyle çıkarma yaptı!

Almanya’nın Frankfurt şehrinde yapılan dünyanın en büyük ev tekstil ürünleri fuarı Heimtextil’de Altınbaşak Tekstil birbirinden şık 2013 koleksiyonu ürünlerinlerini sergiledi. Altınbaşak Tekstil’in fuarda sergilediği koleksiyonun konseptini ise ‘sağlıklı ve rekabetçi ürünler’ oluşturdu

Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapılan Dünya'nın en büyük ev tekstil ürünleri fuarı Heimtextil'de Altınbaşak Tekstil birbirinden şık 2013 koleksiyonu ürünlerinlerini sergiledi. Altınbaşak Tekstil'in fuarda sergilediği koleksiyonun konseptini ise ‘sağlıklı ve rekabetçi ürünler' oluşturdu. 

Denizli'de 1971 yılında kurulan Altınbaşak Tekstil, Dünya'nın en kapsamlı ev tekstili ürünleri fuarı olan Almanya'nın Frankfurt şehrindeki HEİMTEXTİL 2013'de yeni yıl koleksiyonunu görücüye çıkardı. Nevresim, havlu, bornoz, yastık, yorgan ve uyku setlerinde yaptığı yenilikleri fuar süresince yabancı müşterilerinin beğenisine sunan Altınbaşak Tekstil, müşterilerinden ve fuar katılımcılarından büyük ilgi gördü. Fuara sağlıklı ve yenilikçi ürünlerinden oluşan bir koleksiyonla katılan Altınbaşak,  iç pazarda dinamik bir satış grafiği yakalarken, rekabetçi yeni pazarların da kapısını araladı. En önemli tekstil fuarı olan Heimtextil'e onikinci kez katıldıklarını dile getiren Altınbaşak Tekstil İhracat Sorumlusu Muştafa Taşlı, ihracat yaptıkları 30 ülkeye ilave olarak yeni ihracat bağlantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Özellikle Avrupa'da önümüzdeki yıl yüzde 15 büyüme hedefinde olduklarını belirten Taşlı, başarılarının sırrını Ar-Ge'ye verdikleri öneme borçlu olduklarını, araştırmalar sonucunda ürettikleri yeni ürünlere yoğun talep aldıklarını ifade etti. Taşlı, “kaliteden taviz vermeyen üretim anlayışı, nano ürünlerle yaptığımız yenilikçilik ve insan sağlığını odak yapmamız bize Avrupa başta olmak üzere Dünya ölçeğinde rekabet avantajı oluşturuyor” dedi.
 
 
Dünya doğal ve sağlıklı olanı alıyor
 
Yurtdışında tüketicinin nabzını çok iyi tuttukları bilgisini veren Altınbaşak Tekstil İhracat Sorumlusu Mustafa Taşlı, modern hayat tarzıyla gün içinde stres yüklenen Avrupalı'lara aloe vera aromalı gece boyunca gevşeten nevresim takımı yaptıklarını açıkladı.     Taşlı yine kış aylarında sıcak tutsun diye kullanılan battaniyeye alternatif olarak, Welsoft ismi verilen bir kumaştan insanları çok sıcak tutan bir yorgan ürettiklerini söyledi. “Ürettiğimiz bu yorganla Rusya gibi soğuk bir ülkede insanlar başka örtüye ihtiyaç duymadan sadece bir yorganla sıcak uyuyabilecek” diyen Taşlı, yurtdışında yeni satışa sundukları bu ürüne ciddî talep aldıklarını belirtti. Avrupalı insanlar doğal, sağlığı önemseyen ürünleri tercih ederken, iç piyasada ise gösterişli ama fonksiyonelliği ikinci planda olan ürünlerin satıldığını ifade eden Taşlı, bizim insanımız da önümüzdeki yıllarda mutlaka sağlıklı ve kullanımı öne çıkan ürünleri tercih edecek şeklinde konuştu.
 
 
Amerika'dan ödüllü bornoz ve nevresim takımı büyük ilgi gördü
 
Amerika'da en iyi tasarım ödülü alan double face bornoz ve double face nevresimleri takımlarını da Heimtextil fuarında sergilediklerini dile getiren Altınbaşak Ar-Ge Ekibinden Hatice Demirhan, bu ürünlerinin ilgi topladığını söyledi. Ar-Ge ve ürün çalışmaları hakkında bilgi veren Demirhan, “Antibakteriyel ve çok amaçlı nevresimler yapıyoruz. Polyester, saten, şanzelize grubu dediğimiz eski kumaşların tekrar günümüzde canlandırılmasıyla ilgili tasarımlar yaptık. Ayrıca, kültürel mirasımızı korumak ve günümüze taşıyarak muhafaza etmek amacıyla, yeni ürettiğimiz yorganları da üstü saten sırma işlemeli olarak ürettik. Yatak örtülerimize de Osmanlı motiflerini taşıdık. 2013 yılı birbirinden şık tasarımlı koleksiyonumuzu fuarda tanıttık” dedi.
 
 
Ev tekstilinde bambu ürün trendi devam ediyor
 
Bambu ağacının doğallığı nedeniyle birkaç yıldan bu yana ev tekstilinde nevresim, havlu ve bornoz yapımında trend olarak kullanılmaya başlandığını belirten Hatice Demirhan, fuarda doğal ve sağlıklı ürünler başta olmak üzere bu modanın yoğun olarak görüldüğünü söyledi. Altınbaşak olarak, bambu nevresim, havlu ve bornozlar üretimi yaptıklarını ifade eden Demirhan, hafif olan ve yıkandıkça tene daha yumuşak bir dokunuş hissi veren bambunun her mevsim talep edildiğini belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Almanya’da konut krizi büyüyor
  • 28.09.2022 17:12

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun f ...

Hitler'in rüyası Prora otel oluyor
  • 26.06.2015 14:57

Hitler'in rüyası Prora otel oluyor

Adolf Hitler'in askerleri için bir tatil ve moral merkezi olarak planladığı Rüge ...

Hitler'in hayal projesi Prora turizme açılıyor
  • 26.06.2015 14:59

Hitler'in hayal projesi Prora turizme açılıyor

Adolf Hitler'in askerleri için bir tatil ve moral merkezi olarak planladığı Rüge ...

Almanya'da yabancı kökenlilere kiralık ev verilmiyor
  • 21.05.2021 17:32

Almanya'da yabancı kökenlilere kiralık ev verilmiyor

Almanya'da konut arayan yabancı kökenlilere ayrımcılık uygulandığı ortaya çıktı. ...

Almanya'da büyük mağazalar korona nedeniyle kapanıyor
  • 06.10.2020 07:00

Almanya'da büyük mağazalar korona nedeniyle kapanıyor

Almanya'da geleneksel büyük mağazaların (department stores) cirosu, yeni tip kor ...