maritbet girişmaritbet
Bi’Boya ile ‘Ton Sür Ton’ modası duvarlarınızda!

Bi’Boya ile ‘Ton Sür Ton’ modası duvarlarınızda!

Bi'Boya, bir rengin farklı tonlarının bir arada kullanılması anlamına gelen “Ton Sür Ton” akımını yaşam alanlarına taşıyor.

Giyim stilleriyle hayatımıza giren, bir rengin farklı tonlarının bir arada kullanılması anlamına gelen “Ton Sür Ton” akımı, ev dekorasyonuna lüks ve modern bir görünüm katmak isteyenler tarafından da tercih ediliyor. Bi'Boya da ton sür ton akımı ile iç mekan dekorasyonunda çarpıcı detayları, lüks bileşenlerle birlikte sunmak için kartelasındaki en özel tonların geçişlerini ve uzmanlarının yaşam alanlarınıza yeni heyecanlar katacak dekorasyon önerilerini bir araya getirdi. Siz de bu stili oda dekorasyonunda kullanarak yenilikçi tasarımlara imza atabilirsiniz.

Ton Sür Ton tarzını yakalayın

Yakın tonların kullanıldığı dekorasyonlar oldukça hoş bir görüntünün oluşmasını sağlayabilir. Örneğin grinin birden fazla tonunu dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Açık gri bir duvar rengi ile birlikte koyu gri objeleri birbirine uydurarak ton sür ton için gerekene sahip olabilirsiniz. Koyu gri veya siyah çerçevelerden, aksesuarlardan faydalanabilir; perdelerinizi grinin tonlarından tercih edebilirsiniz. Ton sür ton dekorasyonda önem vermeniz gereken nokta; göz yormayacak renk tonlarını kullanmanızdır. Örneğin; canlı renklerden olan kırmızı veya pembe gibi renklerin tonlarını değerlendirmeniz bir süre sonra göz yorucu bir ortamın oluşturulmasına neden olabilir. Bu yüzden sakin ve naif renklerin sakinleştirici etkisini seçmeniz önemli detaylar arasında yer alıyor.

Aynı renk ailesinin farklı tonları

Geçişli tonların kullanıldığı ton sür ton akımında 3 boyutlu bir görünüm elde etmek için önce kendinize bir renk seçmeniz gerekiyor. Bu renk seçimini dilerseniz mobilyalarınıza dilerseniz de zevkine göre tercih edebilirsiniz. Örneğin; Gri Akay, Gri Demir ve Gri Gece renkleri grinin farklı tonlarını sunarken, asaletini de duvarlarınıza taşır. Mobilyalarınızda siyah, beyaz ve kırmızı renkler hakimse gri rengin tonlarını ton sür ton için tercih edebilirsiniz. 

Bi'Boya kartelasında yer alan mavi tonları; Tuna, Atlas, Ada, Göl, Okyanus, Mine, Sis ve Seren'i bir araya getirerek ton sür ton oluşturabilirsiniz. Gökyüzü ve denizin doğallığını yansıtan mavinin tonlarını özellikle çocuk odalarında ve yatak odalarında kullanabilirsiniz. 

Buna ek olarak mavi tonlarında yastıklar, objeler, dekoratif aksesuarlar kullanarak ton sür tonu yaşam alanda kullanabilirsiniz. Yeşil bitkilerle ferahlayacak ortamınızda duvarlara hoş tablolar asarak, bu tablo renklerini de yine maviden seçerek bu stili yakalayabilirsiniz.

Duvar dekorasyonunda 60/30/10 formülü

İç mimarların ve tasarımcıların en sık uyguladığı 60/30/10 formülü olan renk dengesi yönteminden faydalanarak işe başlayabilirsiniz. Bu formülün açıklaması ise şu şekilde: oda içerisinde olmasını istediğiniz 3 rengi, renk skalasından birbirine yakın 2 renk ve onlara zıt 1 renkten seçmenizdir. Örneğin; gri renkli duvarları siyah ve sarı renkli objelerle harmanlayarak bu yöntemin de iyi bir örneğini oluşturabilirsiniz. Tül perdelerin ve fonların duvarla birlikte uyumunu bu formül ile birlikte yakalamanız mümkün. Ayrıca renk skalasından seçtiğiniz koyu rengi duvarlarınızda, açık renkleri mobilya ve objelerinizde tercih etmeniz de, dikkat çekici bir ambiyans oluşturacaktır.

Dikdörtgen şeritlere eşlik eden Ton Sür Ton

Şerit biçiminde yukarıdan aşağıya uzanan dikdörtgenler özellikle geniş odalarda harika durur. Ton sür ton stili yan yana şeritleri değerlendirerek muhteşem dekorasyonlara imza atabilirsiniz. Örneğin; yeşilin koyu ve açık tonlarını yan yana olan şekillerinde kullanarak doğanın temel rengini duvarında ahenkle sergileyebilirsiniz. Geometrik desen farklılıklarından yararlanmak için dikdörtgen şeritlere ek olarak farklı formlardan da yararlanabilirsiniz.

Bu renkleri duvarlarınızda nasıl değerlendirebilirsiniz?

Küçük odalarda uygulandığı takdirde odayı çok daha geniş gösteren ton sür ton akımını değişik biçimlerde uygulayabilirsiniz. Duvarınızı seçtiğiniz rengin en açık tonuyla boyayabilir kapı ve pervazlarda koyu tonlara yönelebilirsiniz. Oda içerisinde bulunan kolonları duvarınızın rengine göre daha koyu veya açık bir tonda boyamak da bir diğer seçenektir. 

Kapılar ise üç boyutlu görünümün oluşmasına destek olan nadide parçalar arasındadır. Tamamını veya sadece bir kısmını duvarınızın aynı renk paletinden farklı bir tonu ile boyayarak, ton sür tonun estetik zarafetine sahip olabilirsiniz. 

Yorum Yaz