maritbet girişmaritbet
2025 Kasım Hazır Beton Endeksi açıklandı

2025 Kasım Hazır Beton Endeksi açıklandı

THBB, inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren "Hazır Beton Endeksi" 2025 Kasım Ayı Raporu'nu açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Türkiye'de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri gösteren Hazır Beton Endeksi'ni açıkladı. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminden sonra kısa bir süre içerisinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili olan endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını gösteren en belirgin raporlardan biri olarak düzenleniyor.

Hazır Beton Endeksi 2025 Ekim Ayı Raporu'na göre, tüm endeksler yılın büyük bölümünde eşik değerin altında dalgalı bir seyir izledikten sonra son aylarda eşik değere doğru sınırlı bir toparlanma gösterdi. Kasım ayında endeks değerleri, bir önceki aya göre çok belirgin bir değişim göstermezken, seviyeler birbirine oldukça yakın gerçekleşti. Güven Endeksi, yıl içinde gösterdiği düşük seviyelerden toparlanmasına rağmen diğer alt endekslerin gerisinde kaldı. Faaliyet Endeksi ise yaz aylarında belirgin bir yükseliş kaydettikten sonra son aylarda eşik değerin hemen altında dengelenmiş durumda. Yıl boyunca görece daha istikrarlı seyreden Beklenti Endeksi, son aylarda sınırlı bir artışla eşik değere daha da yakınlaştı. Tüm bunlar göz önüne alındığında Hazır Beton Endeksi'nin alt endekslerdeki sınırlı toparlanmaya paralel olarak yataya yakın seyir izlediğini söylemek mümkün.

Kasım ayında Güven Endeksi hariç endekslerin tamamı, bir önceki aya kıyasla sınırlı da olsa artış gösterdi. Faaliyet Endeksi yüzde 0,6 ile en güçlü artışı kaydederken, Hazır Beton Endeksi ile Beklenti Endeksi yüzde 0,3 oranında yükseldi. Güven Endeksi ise diğerlerinden ayrışarak yüzde 0,1 oranında gerileyerek ve tek negatif endeks olarak kayda geçti. Tüm endekslerin hareketi, aktivitede ve beklentilerde temkinli bir iyileşmeye işaret ederken, özellikle Güven Endeksi'nde hafif bozulma sektörün temkinli duruşunun sürdüğünün bir göstergesi olarak görülüyor.

Raporun sonuçlarını değerlendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Hazır Beton Endeksi, alt endekslerdeki bu sınırlı toparlanmaya paralel olarak yataya yakın bir görünüm sergilemiş, kritik eşik seviyesine yaklaşmış ancak üzerine çıkamamıştır. Rapor inşaat sektörünün kasım ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla daha olumlu bir noktaya geldiğini ancak iyileşmenin düşük oranlı ve kırılgan bir nitelik taşıdığını ortaya koymaktadır." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Küresel inşaat sektörünün kalbi Ankara’da atıyor
  • 18.06.2026 10:05

Küresel inşaat sektörünün kalbi Ankara’da atıyor

Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörünün temsilcilerini bir ar ...

TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
  • 10.06.2026 11:44

TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TOBB Çimento ve Çimento ...

İnşaat harcamaları 2025 yılı genelinde 9 trilyon TL sınırını aştı
  • 10.06.2026 11:27

İnşaat harcamaları 2025 yılı genelinde 9 trilyon TL sınırını aştı

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2026 sonuçlarına göre 2025'in son çe ...

THBB: "İnşaat ikinci çeyreğe pozitif başladı"
  • 04.06.2026 10:47

THBB: "İnşaat ikinci çeyreğe pozitif başladı"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ve bağlantılı sektörlerin nabzını tut ...

İnşaat sektöründe büyüme sürüyor ancak yavaşlama sinyalleri güçleniyor
  • 02.06.2026 15:59

İnşaat sektöründe büyüme sürüyor ancak yavaşlama sinyalleri güçleniyor

TMB Başkanı M. Erdal Eren inşaat sektörünün sürdürülebilir büyüme performansını ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...