maritbet girişmaritbet
Vialand AVM’nin tanıtımını Kadir Topbaş yaptı! 1 milyar 150 milyon liralık AVM!

Vialand AVM’nin tanıtımını Kadir Topbaş yaptı! 1 milyar 150 milyon liralık AVM!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yap işlet devret modeliyle yaptırılan ve 30 yıllığına yapımcı firma Bayraktar&Gürsoy’a kiralanan Vialand AVM’nin tanıtımı yapıldı

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yap işlet devret modeliyle yaptırılan ve 30 yıllığına yapımcı firma Bayraktar&Gürsoy'a kiralanan Vialand AVM'nin tanıtımı yapıldı. 600 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen proje 1 milyar 150 milyon liralık yatırım değerine sahip.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Via Grup Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve VIALAND Genel Müdürü Mehmet emeç'in katılımıyla gerçekeleştirilen toplantıda proje hakkında bilgiler verildi.

Eski Alibeyköy Taş Ocağı arsası üzerinde hayata geçirilen Vialand AVM'de 1000 kişilik ekip çalışıyor. Tamamı çevrede yaşayan kişilerden oluşan ekip, Vialand AVM'yi 23 Nisan 2013'teki açılış için hazırlamaya devam ediyor.

140 bin metrekarelik ticari alana sahip olacak projede ayrıca 8 bin araç kapasiteli bir de otopark bulunacak. Yıllık 30 milyon kişinin ziyaret etmesi planlanan Vialand AVM, Cumhuriyet tarihinin en büyük perakende yatırımı olarak göze çarpıyor.

Viyana'dan Çin Seddi'ne tek eğlence merkezi olan Vialand'a 20 dakikalık mesafede 5 milyon kişi yaşıyor. Temelleri 2011 yılının Eylül ayında atılan proje ile ilgili olarak VİALAND Genel Müdürü Mehmet Emeç “ Projede ilk olarak yolumuzu açan Kadir Topbaş'a teşekkür ediyoruz. Biz, Gürsoy&Bayraktar olarak proje ile gurur duyuyoruz. Eğlence kimse için lüks değildir. Biz, saece Vialand projesiyle İstanbul'a 100 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracağız” dedi.

Vialand, İstanbul'la dünya arasında iletişim kuracak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise “Dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Şehirlerde tematik olgulara ihtiyaç vardır. Biz, İstanbul'un 1/100000 planını hazırlarken turizmden sağlığa her şeyi düşündük. Biz, bugüne kadar İstanbul'a 52 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bu yatırımların çoğu ulaşımla ilgili. Göre geldiğimizde Vialand arsası için bize çok teklif geldi. Ancak bize göre burası çok farklı olmalıydı ve sonunda Vialand ortaya çıktı. Burası, İstanbul'la dünya arasında iletişim kuracak. YİD modeliyle yapılan Vialand bize başka bir heyecan veriyor” dedi. Kadir Topbaş sözlerine” Biz Vialand'da çalışacak insanların bu çevreden olmasını istedik. Bu açıdan da Vialand sosyal bir proje olarak göze çarpıyor. Proje tamamlandığında yine bölgeden istihdam alacak. İstanbul'da geçen yıla göre turist sayısı yüzde 15 arttı. Biz bu tür arsaları özel şirketlere vermeyi tercih ediyoruz çünkü hızlı düşünüp karar veriyorlar” açıklamalarında bulundu.

Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Taksim'le ilgili açıklamalarda da bulunan Kadir Topbaş” Eskiden İstanbul'da Mecidiyeköy'den ötesi yoktu. Tek merkez Taksim'di. Ancak bugün İstanbul'da günlük hareket 23 milyon. Dünyadaki en büyük problem ulaşım ve bu problemi çözmenin en güzel yöntemi yolları yerin altına indirmek. Taksim şuanda bir kargaşa içinde. Biz, İBB olarak Taksim'i yayalaştıracağız. Gece gündüz sürecek çalışmalarla Taksim Meydanı 8 aydan önce tamamlanacak” dedi.

Taksim arkeolojik SİT değildir

Taksim Kışlası için kuruldan karar beklendiğini dile getiren Kadir Topbaş bölgedeki arkeolojik eserler nedeniyle kazıların elle devam edeceği iddialarına ilişkin olarak” Taksim, Taksim arkeolojik SİT değildir. Maksimin altını kazdılar hiçbir şey çıkmadı. Arkeolojik SİT olmadığı için de arkeoloji hassasiyeti gerekmiyor. Olsaydı biz de ona göre proje çizerdik. Elle kazı ve iş durdurma gibi bir durum söz konusu değil” açıklamalarında bulundu.

Vialand AVM'de Türkiye için ilk olacak Roller Coaster, King Kong Ünitesi, Splash Coaster, Family Coaster, Adalet Kulesi, Fatih Dark Ride gibi sosyal alanlar bulunacak.

Vialand AVM foto galerisi için tıklayın!

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vialand AVM projesinin basın toplantısı yayında!
  • 13.11.2012 17:13

Vialand AVM projesinin basın toplantısı yayında!

Alibeyköy sınırlarında 600 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Vialand AV ...

Vialand AVM foto galerisi emlaktasondakika.com'da!
  • 13.11.2012 13:32

Vialand AVM foto galerisi emlaktasondakika.com'da!

Bayraktar&Gürsoy ortaklığı tarafından YİD modeliyle yapılan Vialand AVM'nin altı ...

Rekorları alt üst etti, 3 milyon kişiyi ağırladı
  • 01.08.2014 13:25

Rekorları alt üst etti, 3 milyon kişiyi ağırladı

Vialand AVM, Ramazan Ayı'nda 3 milyon kişiyi ağırladı, bayramda ise 4 günde 6 mi ...

Desa Deri Vialand'deki 2 dükkanını kapattı
  • 05.07.2014 09:19

Desa Deri Vialand'deki 2 dükkanını kapattı

Desa Deri Vialand AVM'de faaliyet gösteren iki dükkanındaki ticari faaliyetlerin ...

Vialand AVM, ‘Bebek Şenliği’yle eğlencenin merkezi olacak
  • 12.06.2014 15:26

Vialand AVM, ‘Bebek Şenliği’yle eğlencenin merkezi olacak

VIALAND, 13 – 14 – 15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan geleneksel “B ...

Vialand AVM, 'Efsane İndirim' ile alışveriş şenliği yaşatacak
  • 04.06.2014 16:00

Vialand AVM, 'Efsane İndirim' ile alışveriş şenliği yaşatacak

VIALAND AVM, “Efsane indirim” günü ile tüm alışveriş tutkunlarına bugüne kadar g ...