maritbet girişmaritbet
Van'a ilk AVM geliyor

Van'a ilk AVM geliyor

Van ilk alışveriş merkezine kavuşuyor. Van İl Özel İdaresi, şehir merkezinde bulunan ve mülkiyeti kendisine ait olan 4 bin 662 metrekare üzerinde kat karşılığı yoluyla AVM inşa ettiriyor. Yatırım maliyeti 58 milyon TL olan AVM, üç yıl sonra hizmete girecek


Doğu Anadolu'nun en kalabalık şehri olmasına karşın büyük çaplı alışveriş merkezinin(AVM) bulunmadığı Van'a ilk AVM İl Özel İdaresi tarafından yaptırıyor. Geçen ay kat karşılığı yoluyla çıktığı ihaleyi sonuçlandıran Van İl Özel İdaresi, mülkiyeti kendisine ait olan 4 bin 662 metrekare arsa üzerinde AVM inşa ettirecek.

Van merkezde İl Özel İdaresi'ne ait Şerefiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan 6 katlı bir bina ve Atatürk İlköğretim Okulu'nun bulunduğu taşınmazlar yıkılarak, bu alana Van'ın ilk AVM'si inşa edilecek.

AVM 8 katlı olacak...
Van'ın merkezinde oldukça değerli bir noktada bulunan araziyi değerlendirmek isteyen İl Özel İdaresi, buraya AVM yapılması kararını almış. Ardında da 21 Nisan'da 6 katlı binayla hemen yanındaki ilköğretim okulunun bulunduğu 4 bin 662 metrekarelik arsanın taşınmazlarla birlikte kat karşılığı satış ihalesini gerçekleştirmişti. Öğrendiğimize göre, yüzde 50 ortaklığın yanı sıra en yüksek teklif üzerinde açık arttırma sonucu yapılan ihaleyi, Özbaraklar İnşaat kazandı. Şirket, yüzde 50 ortaklığın yanı sıra 2 milyon TL'yle en yüksek teklifi verdi.

İhaleyi kazanan şirketin ortaklarından bir diğeri Van'da yap-sat şeklinde inşaat yapan Diyarbakırlı müteahhit Sezai Kupik ve Mehmet Zayit Kupik. Ortak girişim grubu şeklinde ihaleye girdiklerini belirten Sezai Kupik, "İnşaata birkaç ay içinde başlamayı planlıyoruz. İl Özel İdaresi'ne ait binanın altında mağazalar bulunuyor. Onların boşaltılmasını ve ilköğretim okulunun tatile girmesini bekliyoruz. Ardından da yıkıma başlayacağız" diyor.

4.6 dönüm üzerinde toplam 8 katlı olarak inşa edilecek AVM'nin iki katı otoparka ayrılacak, üstte de mağaza-dükkanlar yer alacak. AVM'de mağaza-dükkanların yanı sıra bir sinema ve bowling salonu da olacak. Yaptıkları sözleşmeye göre üç yıl içinde AVM'nin inşaatını bitmeyi taahhüt ettiklerini belirten Kupik, yatırım maliyetinin 58 milyon TL civarında olduğunu ifade ediyor.

İranlılar alışverişe gelecek
AVM'ye Van'ın yanı sıra çevre illerden ve İran'dan birçok kişinin alışverişe geleceğini vurgulayan Kupik, "Van'da çok büyük bir potansiyel var. Çevre illerin yanı sıra özellikle İran'dan Van'a eğlence ve alışveriş için gelen birçok turist var. Bunu değerlendirmeyi planlıyoruz. Bu AVM, Van'ın göbeğinde açılacak. Bununla birlikte bölgede hizmete girecek ilk AVM olacak. Bunlar en büyük avantajımız" diyor.

Van'da beş yıldızlı iki otelle birlikte bir AVM projesi daha bulunuyor. İşadamı Kurtuluş Akay'ın yapacağı 5 yıldızlı otelin yanı sıra geçtiğimiz ay da Global Yatırım Holding' de Van'a 5 yıldızlı otel ve AVM yapma kararı almıştı.

Kaynak: Hürriyet Emlak
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz