maritbet girişmaritbet
Trump’da gitti Tower’da!

Trump’da gitti Tower’da!

Trump Towers Mall açılışında konuya değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan projelere Türkçe isim verilmesini istedi. Aydın Doğan ise Trump’ı da yolladı!

 

Towers'ın açılışında denilmesini istemişti.

Erdoğan Okumakta olduğunuz bu yazı benim kamuoyunu aydınlatma tutkusuyla, haber kaynağını sorularla sıkıştırdığım bir sürecin sonunda ortaya çıkmış bir gazetecilik ürünü değildir. Yalnızca bir yazarın uzun yıllar çalıştığı eski gazetesinin patronu ile "kopuştan" sonraki ilk karşılaşmasını deney imlemesinden ibarettir!.. O nedenle vay niye bunu sormadın, vay onu niye yazmadın diye mızmızlanmamanızı tavsiye ederim.

Trump International ve Doğan Grubu'nun Şişli'de hayata geçirdiği rezidans, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan Trump Tovwers'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın huzurunda gerçekleşen açılışından bir gün sonra, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Mehmet Ali Yalçındağ'ın, ortakları Donald Trump ve kızı Ivanka Trump onuruna evlerinde verdikleri davette dinliyorum Aydın Doğan'ı...

SEMA DOĞAN: BAŞBAKAN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM

Biraz ortamdan söz edeyim: 1 çocuğu ve 6 bakıcısıyla İstanbul'a gelen Ivanka Trump, eşi nedeniyle geçtiği Musevilik inançları gereği, "Şabat" ibadetini sürdürüyor ve güneş batmadan babası ile birlikte davetten ayrılıyor. Aydın Bey de bir yandan eşi Sema Hanım ile Boğaz'a hâkim villanın bahçesine konan kanepede yemeğini yiyor, öte yandan da Türkiye'nin birçok gözde alışveriş merkezi gibi Trump Towers'a da danışmanlık hizmeti veren Avi Alkaş'ı dinliyor. Anlatmaya buradan başlayayım: Erdoğan, eşi Emine Hanım Trump Tovvers'ın açılışını yaparken, yerli yatırımcıların marka seçerken "Mail", "Tower", "Kid" gibi İngilizce kelimeler seçmesine karşı çıkarak "Türkçe 100 milyonlarca insan tarafından konuşuluyor. Yerli yatırımlarda Türkçe hassasiyeti rica ediyorum" demiş, konuşmasını da "Trump Kuleleri" olarak sürdürmüştü.

Aydın Bey'e "isim" konusunu açtığımda, sözü Alkaş'a verdi... Alkaş isimde ısrarlıydı ve "marka" değerleri üzerine bir söylev çekmeye niyetliydi ki, Sema Hanım'dan "Ben Başbakan gibi düşünüyorum" tepkisi geldi.

Alkaş, Sema Hanım'a dönüp "Sizi ikna edeceğim" dedi ve bir tarihlerde "İslami" holdinglerden İttifak'ın Konya'da açtığı AVM'ye taktığı "City" adını Valilik'ten gelen uyarılarla "Sity" olarak değiştirme gafletinde bulunduklarını aktarınca, Aydın Bey'den "Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkmışlar" yorumu geldi.

Sema Hanım'ın Alkaş'a ikna olmaya hiç niyeti yoktu ve gönlünden geçeni söyledi: "Doğan Center olsa ne olur?!" Alkaş özene bezene ikna ettikleri "Trump" adını değiştirme iradesinin olgunlaşmaya başladığını görünce, "AVM'lere yabancı müşteriler gelir, konut kiralar, satın alır" uyarısını yaptı.

Bunun üzerine ben de devreye girip, "Hani burada (davetlileri kastediyorum) yabancı müşterilerinizi göremiyorum.

Borsa Lokantası (Gerçi burada Londralı bir grupla restoran açacak), İpekyol, Damat, Roman, Vodafone, Sabancı Ailesi'nin perakende kanadında büyüyen Emine Kamışlı, Demet Sabancı Çetindoğan, Ömer Sabancı ve tasarımcılardan Bahar Korcan ile Atıl Kutoğlu'dan başka kimse var mı ki?" diye ateşi harlandırıyorum. Alkaş nihayet en kuvvetli argümanını ortaya çıkarıyor ve "Gayrimenkul uluslararası bir yatırım aracıdır.

Trump ismi yatırım değerini artırır" diyor.

İsim meselesi uzayacak gibi...

Trump ile Doğan'ın kurduğu ortaklık ise yeni yatırımlara gebe... Aydın Bey "Nevv York'ta bir yatırım yapabiliriz" derken, Sema Hanım Trump'ı işaret ederek, "Türkiye'ye yatırım yapsın" serzenişini esirgemiyor! Arzuhan Doğan Yalçındağ da annesinin tonunda olmasa da, Başbakan'ın uyarısına hak veren açıklamalarını yineliyor. Yalnız dikkat çekici olan ailenin yalnızca "Towers", yani "Kuleler" değil, "Trump" markası üzerinde de tasarrufu gündemlerine alması...

Serpil Yılmaz-Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ünlülerin evleri Trump Towers'da
  • 19.11.2011 14:30

Ünlülerin evleri Trump Towers'da

Türkiye'nin 12 ünlü yüzü 12 mimarla biraraya geldi ve ortaya birbirinden güzel 1 ...

Trump Towers'ta fiyatlar 550 bin dolardan başlıyor!
  • 16.09.2011 17:57

Trump Towers'ta fiyatlar 550 bin dolardan başlıyor!

Trump Towers'da rezidansların fiyatları 550 bin ile 2 milyon 500 bin dolar arası ...

Hanzade Doğan'dan Trump Towers açıklaması
  • 14.12.2015 10:11

Hanzade Doğan'dan Trump Towers açıklaması

Doğan ailesi ve Trump Towers adına Hanzade Doğan, Donald Trump'a sert tepki göst ...

Projebeyaz, Cityscape Global 2013 fuarına katıldı
  • 04.11.2013 10:37

Projebeyaz, Cityscape Global 2013 fuarına katıldı

Projebeyaz International, 8-10 Ekim’de gerçekleştirilen “Cityscape Global 2013” ...

Burak Özçivit, İzzet Çapa’nın Trump Cadde’sinde dönerci dükkanı açacak!
  • 16.07.2013 09:55

Burak Özçivit, İzzet Çapa’nın Trump Cadde’sinde dönerci dükkanı açacak!

Ünlü oyuncu Burak Özçivit, İzzet Çapa’nın Trump Towers AVM’de açacağı Trump Cadd ...

Trump Towers halka indi! Ziyaretçi hedefi 750 bin!
  • 31.05.2013 13:06

Trump Towers halka indi! Ziyaretçi hedefi 750 bin!

Bir yıl önce İstanbul Mecidiyeköy'de kapılarını açan, içinde rezidans, ofis alan ...