maritbet girişmaritbet
SANCAK AÇIKLIYOR!

SANCAK AÇIKLIYOR!

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sancak: "Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezini İzmir’de kuracağız.” dedi

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'e Türkiye'nin en büyük alışveriş kompleksini yapacaklarını, 300 bin metrekare alan üzerinde 400-500 milyon dolar yatırımla inşa edilecek "alışveriş şehrinin" 2016 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Sancak, İzmir'in gelir seviyesi yüksek 4 milyonluk bir kent olmasına rağmen nüfusuna oranla Türkiye'nin en yüksek gecekondu sayısına sahip bulunduğunu kaydetti.

Sancak, gelecek 20 yılda kent yenileme projeleriyle ilgili yapılacak çok fazla işin bulunduğunu, bunu görerek İzmir'e ağırlık verme kararı aldıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da kent yenileme işinde İzmir'i pilot il seçtiğini, gelecek aylarda kent yenileme işinin ciddi hız kazanacağını belirten Sancak, bu işte önemli bir aktör olmak istediklerini ifade etti.

Sancak, şöyle devam etti:

"İzmir'de nitelikli ofis, rezidans ve AVM'lerin bir arada olduğu konseptlerin olmaması önemli bir eksiklik. A plus proje sayısı da çok az. Narlıdere ve Mavişehir'den sonra Bayraklı'da Folkart Towers projesine başladık.

 İlk bloğu haziran ayında satışa çıkardık, ilk ay yüzde 70'ini sattık. Şu anda yüzde 85'lerdeyiz. 2012 yılı ortasından sonra planladığımız ikinci blok satışlarını öne alarak geçen aydan itibaren satmaya başladık.

 Demek ki İzmir'in ihtiyacını doğru tahmin etmişiz, bu açığı görmüşüz. İş merkezi ve nitelikli ofis açığı tahminlerimizin de üzerinde. Satışlarımızın yüzde 80'ini İzmirli firmalara yaptık, çoğu İstanbul, bir kısmı da yurt dışından olmak üzere İzmir dışına da satışlar yaptık."

 Narlıdere projesine başladıktan sonra İstanbullu yatırımcının İzmir'e bakışının değiştiğini, bu tip projelerin İzmir'de de alıcısının bulunduğu fikrinin oluştuğunu belirten Sancak, "Kendimizi abartmış gibi olmayayım ama bu anlamda İzmir'e biraz katkımız olduğunu düşünüyorum. İzmir demek ki bunu kaldıracak bir potansiyele sahiptir fikri oluştu" dedi.

         Dubai örneği

         İzmir'de, bildiği kadarıyla 8 büyük grubun yatırıma başlama planının bulunduğunu kaydeden Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü:

         "Bizden daha iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bu işler böyledir. Bir yerde birisi başladığı zaman ikincisi ondan daha iyisini yapmaya çalışır, bir adım öne geçmeye çalışır. Böyle bir yarış olur. Bir bakarsınız o şehrin silüeti bambaşka bir hale bürünmüş. Dubai örneği gibi. Dubai, son 20 yılda büyük yatırımcıların proje yarışıyla ortaya çıkmış bir şehirdir. Umarım İzmir'de bu yarış ruhu herkeste olur. Hem İzmirli hem dış yatırımcılar daha da cesaretlenir."Türkiye'de büyük oyuncuların tamamının İstanbul'da yatırımlarının bulunduğunu ancak İstanbul'da satış bekleyen 400 bin konut olduğunu ifade eden Sancak, "Bu Konya ilindeki toplam konut sayısına eşdeğer" dedi.

         İstanbul'da sanıldığı gibi "peynir ekmek gibi konut satılmadığını", tamamlanan projeler gezildiğinde yüzde 90'ında ışıkların yanmadığının gözlendiğini söyleyen Sancak, "Ben İzmir'i İstanbul'un tek alternatifi olarak görüyorum. İstanbul'un artık dolduğunu görüyoruz. İstanbul-İzmir otobanının bitmesiyle 5 sene içinde hem kent merkezi hem çevredeki tatil beldeleri  hareketlenecek. İzmir'in gelecek 5 yılda çok parlak bir geleceği var" diye konuştu.

         Yeni projeler

         İzmir ile ilgili projelere devam ettiklerini, alışveriş kompleksi ihtiyacını karşılamak amacıyla bir alışveriş şehri projesini gündemlerine aldıklarını kaydeden Sancak, 300 bin metrekare alanda Türkiye'nin en büyüğü olacak projeye başlayacaklarını ifade etti.

Sancak, araziyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini, 3-4 aylık süreçte sonuçlanacağını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

      "İzmir'de en büyük açıklardan bir tanesi ciddi büyüklükte, içinde her şeyi barındıran bir alışveriş merkezi. Alışveriş merkezleri var ama çok daha büyük, içinde eğlenceden arabaya mobilyadan AVM'ye modadan akvaryuma kadar her şeyin bir arada olduğu bir alışveriş şehri düşüncemiz var.

 Arazi görüşmelerimiz devam ediyor, tahmin ediyorum 3-4 ay içinde sonuçlanır ve 2012 yılında bu yatırıma başlarız diye düşünüyorum. Bu yatırım takriben 400-500 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Bunun İstanbul'da da örneği yok. Türkiye'nin en büyüğü olacak. Çevre şehirleri de kendisine çekecek bir konsept olacak.

İzmir'de ciddi heyecan yaratacağını düşündüğümüz projeye 2012'de başlamayı, etap etap inşa ederek 2016'da tamamlamayı öngörüyoruz."

AA

Yorum Yaz