maritbet girişmaritbet
Samsunlular Ancora AVM'ye nihayet kavuşuyor!

Samsunlular Ancora AVM'ye nihayet kavuşuyor!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezinin inşaatına Nisan ayında start verecek. Şehir merkezine sadece 2,5 km uzaklıkta bulunan ve 29 Ekim 2012 tarihine yetiştirilmesi hedeflenen projede, alışveriş merkezinin yanı sıra bir de 5 yıldızlı otel bulunacak

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezinin inşaatına Nisan ayında start verecek. Şehir merkezine sadece 2,5 km uzaklıkta bulunan ve 29 Ekim 2012 tarihine yetiştirilmesi hedeflenen projede, alışveriş merkezinin yanı sıra bir de 5 yıldızlı otel bulunacak. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılının Mart ayında düzenlenen ihalede Meinl Group tarafından kazanılan ancak yapımına bir türlü başlanamayan AVM projesini, portföyünde 6 AVM projesi bulunan Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. satın aldı.  AVM ve 5 yıldızlı otel kompleksinin yatırım tutarı yaklaşık 250 milyon TL olarak bütçelendi. Projenin tamamlandığında otel ile birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı yaratması bekleniyor.

Projenin son sahibi olan Hollanda menşeli firma Atrium ile RGY arasında 17 Şubat'ta yapılan satış anlaşması sonrasında çalışmalarına ivme katan RGY'nin Genel Müdürü Cenk Arson;  inşaat çalışmasının Samsun - Ordu Karayolu ve eski otobüs terminali arsası üzerinde ve Doğu Park'ın tam karşısında bulunan arazide Nisan ayı içinde başlayacağını, AVM'nin bir an önce Samsun halkının hizmetine girmesini istediklerini belirtti.

Şehir merkezine sadece 2,5 km uzaklıkta bulunan ve 29 Ekim 2012 tarihine yetiştirilmesi hedeflenen projede, alışveriş merkezinin yanı sıra bir de 5 yıldızlı otel bulunacak. Alışveriş merkezinin 62 bin metrekarelik kiralanabilir alanında, deniz manzaralı restoran ve kafeler, bir hipermarketle ulusal ve uluslararası markaların satış mağazaları yer alacak. Karadeniz'in en büyük alışveriş merkezi olması beklenen AVM, 170 mağazaya ev sahipliği yapacak.

Rönesans Gayrimenkul'un AVM projesinde yer alan 156 odalı otel de, şehrin ilk 5 yıldızlı konaklama tesisi olacak ve son yıllarda dışa açılan Samsun'un uluslararası standartlarda konuk ağırlama ihtiyacını karşılayacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz