maritbet girişmaritbet
Samsun Lovelet AVM, selin etkilerini yeni markalarla atacak!

Samsun Lovelet AVM, selin etkilerini yeni markalarla atacak!

Açılışından kısa bir süre sonra yaşanan sel felaketinden hasar gören Lovelet AVM, 15 milyon liralık ek yatırımla 70 günlük tadilatın ardından yeni markalarla hizmet vermeye başladı

Lovelet AVM'nin Samsun halkı tarafından çok sevildiğini ve benimsendiğini ifade eden Yönetim Kurulu Eş Başkanı Hakan Acıtaş, kentte Samsunspor'dan sonra ikinci marka olduklarını savundu. AVM'nin 8 Haziran 2012'deki açılışından kısa bir süre sonra gerçekleşen sel felaketinden ağır hasar gördüğünü belirten Acıtaş, buna karşın 70 gün gibi bir sürede, bünyelerine yeni markalar da katarak tekrar hizmete başladığını dile getirdi. Hakan Acıtaş, "Açılışta çok büyük bir sevgi seli ile karşılaştık. Pek çok marka tarafından talep edilen bir konuma ulaştık ve hala yüzde 15lik bir alanımız yeni markalar ile değerlendirilmek üzere hizmete başlamayı bekliyor" dedi. 

Lovelet AVM'nin Türkiye'nin en lüks outleti ve Karadeniz'in en büyük alışveriş merkezi konumunda olduğunu söyleyen Acıtaş, bin 500 kişinin istihdam edildiği AVM'de yüzde 100 doluluğa ulaşıldığında 120 marka ile hizmet vereceklerini ve bin 800 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti. 43 bin metrekare alan oluşturularak 14 ay gibi kısa bir sürede inşa edilen Lovelet AVM'nin, kuruluşundan açılışına kadar yapılan çalışmaların her aşamasında yetkili kurumların izni doğrultusunda hareket ettiklerine değinen Acıtaş, 60 milyon euroluk bu yatırımlarına ek olarak selden sonra 15 milyon lira daha yatırım yaptıklarını ve toplamda yaklaşık 150 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. 
 
"40 şehirde inşaatlarımız var" 
 
İdol İnşaat olarak Türkiye'nin yaklaşık 40 şehrinde inşaatlarının bulunduğunu söyleyen Acıtaş, bir AVM'yi projelendirme, yapma ve yönetmenin zor bir iş olduğunu, 8 yıl boyunca AVM sistemi üzerine çalıştıklarını kaydetti. 
 
Türkiye'de AVM ağı örme amacıyla yola çıktıklarını ve işi en iyi bilen perakendecilerin kapılarını çalarak araştırma yaptıklarını belirten Acıtaş, bu araştırmada perakendecilerin birçoğunun Samsun'da böyle bir çalışma gerçekleştirmeleri gerektiğini söylediğini aktardı. Acıtaş, "Türkiye'de kişi başı harcamada İzmit'ten sonra ikinci il, kişi başı mevduatta ise Muğla ilinden sonra ikinci il Samsun'dur. Yani Samsun, hem parası olan, hem de parasını harcayabilen bir yeteneğe sahip" dedi. Lovelet AVM'nin kuruluşu öncesi yaptıkları detaylı incelemede, Samsun'un pek çok yere kıyasla üstün özellikler barındırdığını tespit ettiklerini söyleyen Acıtaş, Samsun'un Türkiye'nin ikinci büyük limanına sahip olduğunu, bir anlamda Karadeniz'in "Kapıkule'si" olduğunu söyledi. Büyük bir genç nüfusa sahip Samsun'da kent merkezinde sıkışan ve bunalan insanlara hemen kentin yakınında nefes alabilecekleri bir yaşam alanı oluşturma amacıyla yola çıktıklarını vurgulayan Acıtaş, "Alışveriş merkezini yaparken şehrin bir değerini yıkıp yerine başka değer yapmak yerine, var olan değerlere ek yeni bir değer kattık. Birçok kişinin önceden çöplük olarak gördüğü bu noktaya değer kattık" diye konuştu. 
 
Lovelet Alışveriş Merkezi, yeni markalarla gücünü artırıyor Açılışından kısa bir süre sonra yaşanan sel felaketinde maddi hasara uğrayan ve 15 milyon liralık harcamayla 70 gün gibi kısa bir sürede onarılan Lovelet AVM, yeni markaları da bünyesine katarak yeniden hizmet vermeye başladı.
 
Bin 800 kişiye istihdam sağlayacak 
 
Lovelet AVM'nin, Türkiye'nin en lüks outlet'i ve Karadeniz'in en büyük alışveriş merkezi konumunda olduğunu söyleyen Hakan Acıtaş, bin 500 kişinin istihdam edildiği AVM'de yüzde 100 doluluğa ulaşıldığında 120 marka ile hizmet vereceklerini ve bin 800 kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti.
 
Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...