maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan: Gezi Parkı'na AVM yapmak mümkün değil!

Recep Tayyip Erdoğan: Gezi Parkı'na AVM yapmak mümkün değil!

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili, "Biz şiddete karşıyız. Demokrasi talebiyle karşıma çıkana canım feda" dedi. Erdoğan, Gezi Parkı projesinin alan itibariyle AVM yapılma imkanının da bulunmadığınısöyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Bir Gelecek" Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı olaylarına değindi.

 Erdoğan, "Son günlerde Taksim Gezi Parkı düzenlemesi bahanesiyle yaşanan olaylar, hiç kimseyi yanlış düşüncelere, tereddütlere sürüklemesin. Çünkü burada korkunç bir dezenformasyon var. Sosyal medyanın korkunç yalan kampanyaları var. Bunların hepsi tespitle elimdedir. Hepsini biliyoruz. Bizim demokratik talepler konusunda hiçbir sıkıntımız, hiçbir çekincemiz yoktur." dedi.
 
Taksim Gezi Parkı konusunu 2011 seçimleri öncesinde, İstanbul projeleri içinde açıkladığını beliren Erdoğan, "O günden bu güne kimsenin sesi çıkmadı. Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum; çevrecilikte ortaklık yapacaksanız, gelin Başbakanınızla yapın. Ben, çevreyi tarihiyle, kültürüyle, yeşiliyle birlikte tanıdım. Ben, belediye başkanlığı yapmış bir insanım. Çevreciliğin ne olduğunu bilirim." şeklinde konuştu.
 
Çözüm sürecini istemeyenler olayların içinde

 
Başbakan Erdoğan, son 30 yılda Türkiye'ye çok büyük maddi-manevi maliyeti olan terör sorunu konusunda çözüm yoluna gittiklerini belirterek, şöyle devam etti:
 
"Biz, bu adımı atarken, çözüm sürecine, anamuhalefeti de diğerleri de engel olmanın gayreti içinde. Hatta Gezi Parkı olaylarında olanların da bir kısmı, yine çözüm sürecini de bu işin içine katmanın gayreti içerisine giriyor. Onlar da çözüm sürecine karşı. Benim değerli dostlarım burada konuşurken acaba bunları biliyorlar mı? Hangi kaynaklardan acaba bilgilendiler? Bir taraftan çözüm süreciyle ilgili, bize desteğinizi veriyorsunuz, teşekkür ediyorum ama öbür taraftan da maalesef çözüm sürecini istemeyenlerin de bu olayların içinde yer aldığını bilmenizi isterim. Çevreci olmak, devletin, halkın hizmetinde olan araç gereçleri yakmak, yıkmak değildir. Çevreci olmak, kamu mallarına zarar vermek değildir. Çevreci olmak, tüm çevre olarak ifade edilen ağaçları, saksıları herşeyi yakıp yıkmak değildir. Çevreci olmak insanları öldürmek değildir." 
 
Demokrasi talebi ile karşıma çıkana canım kurban
 
Karşı oldukları şeyleri, şiddet, terör, vandallık, kendi özgürlüğü adına başkalarının özgürlüğünü tehdit eden anlayış şeklinde sıralayan Erdoğan, "Yoksa demokrasi talebi diye bir taleple karşıma çıkacak olanlara canım kurban, her türlü desteği vermeye hazırım. Neymiş yapamadıkları bize bunları anlatsınlar, başımız gözümüz üstüne. Bizim bu noktada bir sıkıntımız yok. Dedim ya, tarih, kültür, yeşil içiçe" diye konuştu.
 
Yüzde 100'ün partisi olarak hizmet veriyoruz

 
Erdoğan, şöyle devam etti: "Şunu herkes bilsin ki milli iradeye yönelik hiçbir saldırıya hangi kılıf altında olursa olsun, kim tarafından beslenirse beslensin, asla boyun eğmeyiz. Biz, toplumsal hadiseleri okuruz, analiz ederiz, objektif biçimde de değerlendiririz. Bizi bugünlere taşıyan, bizi her iki kişiden birinin oyuna mazhar eden de bu kucaklayıcı tavrımızdır. Şunu da söyleyeyim. Yüzde 50 bize oy verdi, biz yüzde 50'nin partisi değiliz. Biz şu anda yüzde 100'ün partisi olarak ülkeye hizmet veriyoruz"
 
Hedeflerine ulaşamayacaklar
 
"Yabancı dostlarımızdan, özellikle de yabancı medyadan Türkiye'de yaşananları lütfen ideolojik bir yaklaşımla ele almamalarını ve sipariş üzerine ilanlar yayınlamamalarını kendilerine de hatırlatırım" diyen Başbakan Erdoğan, "Gazetelere, uluslararası medyaya parayı basmak suretiyle ilan verenler, oralarda Türkiye'nin güçlenmesini, Türkiye'nin bu hale gelmesini hazmedemeyenlerin çıkarmış olduğu ilanların kaynaklarını da biliyoruz. Bunu da özellikle hatırlatmak istiyorum. Bu, Türkiye'nin güçlenmesinden, Türkiye'nin bir güç devşirmesinden rahatsız olanların aslında attığı bir adımdır. Bu, yine Türkiye'deki faiz lobisinin iktidarımıza yönelik attığı adımdır. Faiz lobisi de fazla heveslenmesin, onlar da kusura bakmasınlar hedeflerine ulaşamayacaklar. Bu halkın dediği neyse o olacak. Bu milletin dediği olacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında Gezi Parkı'na AVM yapılmasıyla ilgili tartışmalar konusunda "Zaten metresiyle falan Topçu Kışlası'na AVM olması mümkün değil" dedi.

Dünya

Yorum Yaz