maritbet girişmaritbet
Prime Mall İskenderun açıldı

Prime Mall İskenderun açıldı

Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development’in Türkiye’deki ilk AVM yatırımı Prime Mall İskenderun, düzenlenen gala gecesiyle hizmete açıldı

 

Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development'in Türkiye'deki ilk AVM yatırımı Prime Mall İskenderun, düzenlenen gala gecesiyle hizmete açıldı.
 
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, açılış törenindeki konuşmada, Hatay bölgesinin farklı bir çok alanda aldığı yatırımlarla sanayi ve ekonomik potansiyelinin sürekli arttığını, İskenderun'da açılan Prime Mall'ın da bölge ihtiyaçlarına cevap verecek önemli bir yatırım olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin her geçen gün birçok alanda gelişen ülke olması nedeniyle dışarıdan bakıldığında heyecan verici olduğunu belirten Lekesiz, şöyle devam etti:
"Hatay'da son 1,5 yılda sadece demir-çelik sektöründe 4,5 milyar dolar yatırım yapıldı. Havaalanı yatırımı, Suriye başta olmak üzere bazı Arap ülkelerine vize muafiyetiyle dostluğu önceleyen bir yönetim anlayışının birçok alanda, bölgemize önemli dinamizm kazandırdı. İskenderunumuz da birçok yönden aldığı yatırımlarla Hatayımızda heyecan veren, aynı zamanda sosyal, kültürel ve ekonomik nabzın attığı önemli bir bölgemiz. Her geçen gün de bu tür yatırımlarla potansiyeline dinamizm kazandırıyor.
 
Yeni AVM'lere ihtiyaç var. AVM'ler insanları buluşturmaları, sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamaları ve aileleriyle zevkle alışveriş yapma imkanı sunmaları açısından önemli. Bu AVM'yi ilçeye kazandıran yöneticilere teşekkür ediyor, halkımız için hayırlı olmasını diliyorum."
 
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de vergi potansiyelinin yüksek olduğunu belirttiği İskenderun'un, benzeri yatırımları çekmesinin yıldızının parladığının göstergesi olduğunu ifade etti.
 
Prime Development Yönetici Ortağı Dr. Philipp Von Wilmowsky, Prime Mall İskenderun'un büyük çaba ve gayretlerle hizmete hazır hale getirildiğini ve ticari amaçtan öte kültürlerarası barış köprüsü olacağını söyleyerek, "Prime Mall İskenderun'un yapımında çalıştığımız Türk ortaklarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve bölgeye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
Birleşik Markalar Derneği (BMD) Genel Sekreteri Ekrem Utku, Prime Mall İskenderun'un, İskenderun ve çevresi için çok önemli olduğunu ve geniş bir alışveriş hareket alanı sağlayacağını belirterek, AVM yöneticilerine teşekkür etti.
Daha sonra Wilmowsky, Civelek'e günün anısına teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından, davetliler, perdelerin açılmasıyla, AVM'yi gezdiler. Ardından 3. kattaki iftara geçildi.
 
Yaklaşık  2 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen, 86 bin metre kare alana kurulu ve 126 mağaza kapasiteli Prime Mall İskenderun, yarın 9.00'da düzenlenecek açılış töreniyle de halka açılacak. Akşam düzenlenecek programda ise hediye çekilişi, sihirli lambaya dilek etkinliği, havai fişek gösterisi ve çeşitli müzik gösteri ve etkinlikleri yapılacak.
Açılışa, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, iş adamları ve davetliler katıldı.
  • Etiketler:

Yorum Yaz