maritbet girişmaritbet
Perakende sektörü 75 bin kişiye istihdam sağlayacak

Perakende sektörü 75 bin kişiye istihdam sağlayacak

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın her işletmenin bir eleman istihdam etmesi önerisini layıkıyla ve birini çok çok üstünde gerçekleştirdiklerini söyledi

 


Mehmet Nane, “Sektörde ilk 3 aydaki istihdam artışı yüzde 3. Gıdadaki istihdam artışı yüzde 6, gıda dışı yüzde 3, hazır giyimde yüzde 5 olarak gerçekleşti. İlk üç aydaki 10 bin 500 kişilik istihdamı 500 organize firma yaptı. Bu yılın sonunda istihdam artışı beklentimiz 75 bin kişi. Geçen yıl bu rakam 63 bindi” dedi. 

2009'un ilk üç ayına göre bu sene ilk çeyrekte sektörünün ciro artışının yüzde 8 olduğunu belirten Nane, gıdadaki artışın yüzde 4, gıda dışı alanın artışının yüzde 15, hazır giyimdeki artışın da yüzde 27 olduğunu anlattı. Fiş adedinin de toplamda yüzde 14 arttığını, kriz ortamında porsiyonların küçülüp, ziyaret frekanslarının artmaya başladığını dile getiren Nane AVM'lerdeki fiş kesme oranının yüzde 99.8, pazarlarda ise yüzde 14 olduğunu vurgulayarak ülkenin kayıt içine geçmesinde organize perakendenin önemini vurguladı.

Geçen yıla göre daha iyi bir ortamın beklendiğini kaydeden Nane şöyle konuştu:
“Perakende 2009'da ekonominin dinamosu oldu. Kârdan feragat ederek, kampanyalarla çarkı çevirme gücünü yaratmaya başladık. Biz sipariş vermezsek üretim olmaz. Bu yıl da çarkı döndürebilmek için kârdan ödün vererek maksimum ürünü tüketiciyle buluşturmaya çalışacağız. Tüketicinin yapması gereken şey ihtiyacı kadarı alması. Bir çoraba ihtiyacı varsa iki alsın demiyoruz. Yeter ki ertelemesin.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz