maritbet girişmaritbet
Multi Corporation’ın Blackstone’a satış süreci tamamlandı!

Multi Corporation’ın Blackstone’a satış süreci tamamlandı!

13 Avrupa ülkesinde, yılda 330 milyonun üzerinde ziyaret alan ve yılda yaklaşık 3,2 milyar Euro’luk harcamanın yapıldığı 56 alışveriş merkezinin sahibi veya işletmecisi olarak faaliyet gösteren Multi Corporation, ABD’li gayrimenkul şirketi Blackstone bünyesinde büyümeye odaklanacak

Avrupa'nın dört bir yanında önde gelen yüksek kalitedeki alışveriş merkezlerinin sahibi, yöneticisi ve geliştiricisi olan Multi Corporation'ın, Blackstone'a satış süreci tamamlandı. Multi Corporation, bundan böyle bir Blackstone portföy şirketi olarak, mali yönden güçlü, büyüme odaklı bir perakende platformu olarak Avrupa çapında faaliyet göstermeye devam edecek.

1982 yılından beri bir şehri veya bölgeyi yeniden canlandırıcı etkiye sahip olan projeleriyle uluslararası takdir gören Multi Corporation, yenilikçi yaklaşımı, mimari kalitesi, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılığı ile birçok kez ödüle değer bulundu.  Aralarında Türkiye'den Forum İstanbul ve Marmara Forum, Almanya'da Forum Duisburg, Portekiz'de Almada Forum ve Rotterdam şehir düzenlemelerinin de yer aldığı projeler ICSC, ULI, MAPIC ve MIPIM gibi uluslararası platformlarda ödüllendirilmişti. 

Multi, halen yılda 330 milyonun üzerinde ziyaret alan ve 5.200'den fazla mağaza, restoran ve ilgi noktasıyla yılda yaklaşık 3,2 milyar Euro'luk harcamanın yapıldığı 56 alışveriş merkezinin sahibi veya işletmecisi olarak faaliyet yürütüyor. Multi Corporation, yönetim ve yatırım şirketlerinde 500'den fazla çalışanı ile, en büyük alışveriş merkezi sahibi ve işletmecisi olduğu Türkiye başta olmak üzere 13 Avrupa ülkesinde varlık gösteriyor. 

Yeni organizasyonda Multi'nin Danışma Kurulu eski başkanı Dick van Well Yönetim Kurulu Başkanı görevine getirildi. Heino Vink ve Mark van den Berg yönetim Kurulunda görevlerine devam edecekler. Jan Meines Danışma Kurulu başkanı olurken, kurulda aynı zamanda Blackstone Avrupa Gayrımenkul Faaliyetleri Direktörü Jonathan Lurie ve Robert Welanetz yeralıyor. 

Blackstone Avrupa Gayrimenkul Başkanı Ken Caplan, “Multi ekibinin, Blackstone ailesine katılmasından dolayı mutluyuz. Bu satın alma işlemi, portföyünde Avrupa'nın en yüksek kalitedeki perakende gayrimenkullerinden bazılarını bulunduran Multi'nin finansal pozisyonunu önemli ölçüde kuvvetlendirecek. Multi ekibi, perakende merkezlerinin hayata geçirilmesi konusunda muazzam bir geçmişe sahip. Bugüne kadar hem tüketicileri hem de dünyanın en çok tercih edilen şirketlerini çekerek, alışveriş yapmayı heyecanlı hale getiren mekanlar yaratmada mükemmel sonuçlar elde etti. Blackstone ve Multi, Avrupa perakende pazarında geleceğe dönük büyüme ve genişleme fırsatlarını birlikte değerlendirecek” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilen Dick van Well de, “Gayrimenkul piyasasındaki konumuyla Multi'ye başarı hikayesini ilerletme fırsatı sağlayan Blackstone'un bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Blackstone, uygulamalı yönetim aracılığıyla değer yaratmaya odaklanan ve yatırımı hedefleyen, dünyanın en iyi gayrimenkul yatırımcılarından birisidir” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi Heino Vink ise, “Blackstone'un Multi'yi satınalması, şirketimizin yüksek yatırım değeri ile çalışanlarımızın müşteriye, kiracılara ve yatırımcılara değer katan yaratıcılığı ve azmini takdir ettiğinin göstergesidir. Portföyümüzü geliştirmek ve sahibi olduğumuz ve yönettiğimiz alışveriş merkezlerinin değerini artırmak ve buralarda tüketiciler için değer yaratamak üzere fırsat yaratmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Kısaca Blackstone Real Estate hakkında

Blackstone, gayrimenkul yatırımcılığı alanında global sektör lideridir. 1991 yılında kurulan Blackstone'un gayrimenkul şirketi, yönetimi altında bulunan 64 milyar doların üzerindeki yatırımcı sermayesiyle dünyanın en büyük gayrimenkul yatırım yöneticisidir. 

Blackstone'un portföyünde ABD, Avrupa ve Asya'da yer alan oteller, ofisler, perakende, endüstriyel ve konut mülkler yer almaktadır. Önemli varlıklar arasında Hilton Worldwide, Equity Office Properties, Brixmor alışveriş merkezleri ve Londra'daki Broadgate ofis kompleksi bulunmaktadır. Blackstone, yatırımcıları, yatırım yaptığı ve tavsiyede bulunduğu şirketler ve daha geniş anlamda global ekonomi için olumlu ekonomik etki ve uzun vadeli değer yaratmaya çalışaktadır. Blackstone yatırımcılarına, yatırım yaptığı şirketlere,  danışmanlık yaptığı şirketlere pozitif ekonomik gelişim ve uzun vadeli değer kazandırmak üzere çalışmaktadır. Blackstone, gayrımenkul yatırım fonları yönetiminin yanısıra, yatırım araçları, serbest fon çözümleri, kredilendirme, ikincil fonlar gibi alanlarda da faaliyet göstermekte, çeşitli mali danışmanlık, strateji ve yeniden yapılandırma danışmanlığı da vermektedir.

Kısaca Multi Corporation hakkında

Multi Corporation, Avrupa'nın en önde gelen perakende alanları geliştiricisi ve yöneticisi olup, gayrımenkul yönetimi, yatırım ve gliştirme şirketlerine de sahiptir. Multi bugün aralarında merkezinin bulunduğu Hollanda'nın yanısıra Belçika, Portekiz, İspanya, İtalya, Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Ukrayna ve Türkiyenin de bulunduğu 13 Avrupa ülkesinde faaliyettedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!
  • 06.10.2022 11:09

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,7 ...

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi temmuzda %15,8 arttı
  • 28.09.2022 10:11

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi temmuzda %15,8 arttı

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuzda geçen yılın ayn ...