maritbet girişmaritbet
Metrekaresi 35 euro

Metrekaresi 35 euro

90'ların eğlence mekanı Regata, alışveriş merkezi ve residence oldu. Ataköy Marina Park ve Marina Park Residence, Dati Yatırım Holding imzası taşıyor

1990'lı yılların popüler eğlence mekanı Regata, alışveriş merkezi ve rezidans oldu. Regata'nın yerine Ataköy Marina Park ve Marina Park Residence açıldı. Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Ulvi Süvarioğlu, “25 milyon dolarlık yatırım yaparak, Ataköy Marina Park ve Marina Park Residence projelerini tamamladık ve hizmete açtık” dedi

 Süvarioğlu, Ataköy sahilindeki proje üzerinde yer alan bölümlerin özel mülkiyete verilemeyeceğini, ancak kiralama yapılabileceğini ifade ederek, 2005 yılındaki özelleştirmenin ardından Sheraton Ataköy Oteli'ni 60 milyon dolarlık yatırımla yenilediklerini hatırlattı. Süvarioğlu, eskiden Regata eğlence merkezi olan bölgeyi komple yenileyerek, halkın sahile ulaşmasına imkân verdiklerini de ekledi.

“Regata'yı kapattık. Dört yıl 25 milyon dolarlık gelirden olduk. Rahatlıkla denizin izlenebileceği, halkın sahilden yararlanabileceği bir tesis yaptık. İçinde 70 ile 300 metrekare arasında değişen 20 rezidans, 30'a yakın da mağaza, restoran ve cafe olacak. Kahve Dünyası, Roberts Cafe, Mado, Hardal, Big Mama, Puppa, Muda Consept mağazalarını açtı. Ataköy Marina Park ve Marina Park Residence, İstanbul Boğazı'ndan sonra en çok ilgi çekecek bir yaşam merkezi olacak. Şu andaki kiralama fiyatlarının gelecek yıl 2 katına çıkacağına inanıyorum.”

 600 milyon $ yatırım yapacak

Ulvi Süvarioğlu, “Burayı 200 milyon dolara özelleştirmeden aldık. 800 bin dolar kadar faaliyet kârlılığı vardı. Bu yıl 35 ile 40 milyon dolar arasında faaliyet kârlılığı hedefliyoruz. Bu alan için 600 milyon dolarlık yatırım hedefledik ve bunun 120 milyon dolarını, Galeria'nın genişletilmesi, Sheraton Otel'in yenilenmesi için gerçekleştirdik” dedi.

 Mega yat projesi

 Süvarioğlu, Dati'nin işlettiği Ataköy Marina'ya büyüklüklerine bağlı olarak ortalama 500 yat bağlanabildiğini belirterek, “Mega yatlar için de projelerimiz bulunuyor. Cruise turizminin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz” dedi.

 Rezidansın metrekaresi 50 euro

 Süvarioğlu, rezidansların kira bedeline ilişkin, “Biz burada satış yapamıyoruz, çünkü bu alan bizim mülkiyetimizde değil. Maksimum 2038 yılına kadar kiralama yapabiliriz. Bizim konseptimiz içerisinde lira, euro, dolar olarak fiyatlarımız var. Rezidansların metrekaresi 35 ile 50 euro, butikler ve kafe gibi mekanların metrekaresi 25 ile 50 dolar arasında bulunuyor. Şu anda kafelerin tamamı kiralandı” dedi.

Milliyet   

Yorum Yaz