maritbet girişmaritbet
Marmaray, Tepe Nautilus AVM’nin ziyaretçilerini yüzde 30 artırdı!

Marmaray, Tepe Nautilus AVM’nin ziyaretçilerini yüzde 30 artırdı!

10 milyon doları aşan bir yatırımla yenilenen Tepe Nautilus, Marmaray'ın devreye girmesiyle birlikte ziyaretçi sayısını yüzde 30 oranında artırdı.

Bilkent Holding çatısı altındaki Tepe Emlak'ın işletmesini yürüttüğü Tepe Nautilus, ulaşımda yaşanan zorluk ve son iki yıldır devam eden Marmaray çalışmaları dolayısıyla büründüğü sakin günlerine veda etti. Tepe Nautilus, yenilenme çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi Müdürü Mahmut Metin Gültekin, Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'ndeki The Winston Brasserie'de basın mensupları ile biraraya geldi.

"Hayal gücünü sonsuza programlamamız gerekiyor. Bizde alışveriş merkezi olarak bu değişim ve gelişime ayak uydurmak zorundayız" diyen Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi Müdürü Mahmut Metin Gültekin, basın mensuplarına Tepe Nautilus'un yenilenme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Tepe Nautilus'da yaşanan değişim sürecini 18 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını söyleyen Tepe Nautilus AVM Müdürü Gültekin, alışveriş merkezinin 10 milyon doları aşan bir yatırım ile yenilendiğini belirtti.

Avrupa Yakasından müşteri alıyor

Çatısı altında 40 uluslararası, 70'i aşkın ulusal markayı buluşturan Tepe Nautilus AVM'nin Müdürü Gültekin, yenileme çalışmalarını ve yeni açılan Ayrılıkçeşmesi Durağı'nın ziyaretçi sayısına etkisine ilişkin şunları söyledi:

"Yenilenme sürecinde ziyaretçilerin daha çok alternatife ulaşması için yeni mağaza ve yeme içme mekanlarıyla anlaşmalar yaptık. Bunları yaparken çevre düzenlemelerimizle de ziyaretçilerin keyif alacağı yeni mekanlar yarattık. Sektörümüz için köklü sayılacak geçmişimizi yeni yüzümüzle buluşturduk. Yapılan yenileme çalışmalarımız sonrası, 29 Ekim'de açılan Marmaray'ın da etkisi ile toplam ziyaretçi sayımızda yaklaşık yüzde 30 civarında bir artış yaşandı. Daha önce bölgeseldik ancak artık Avrupa Yakası'ndan da ciddi müşteri almaya başladık. Kemikleşmiş müşteri profilinin dışına çıktık. Bu değişimi oluşumlamaya çalışacağız."

Yenilen Tepe Nautilus'un eski yıllara oranla ulaşım probleminden dolayı yaşanan müşteri kaybını geride bıraktığını vurgulayan Gültekin, İlk yıllarda ulaştıkları rakamları yeniden bulmaya başladıklarını söyledi. Gültekin, mimarisinde gizli bir tema olduğunu söylediği alışveriş merkezinin yüzde 100 temiz hava ile klimatize edildiğini, bu yönüyle diğer AVM'lere göre, ziyaretçilerine daha iyi hizmet verdiğini belirtti.

Rekabet yenilenmeyi şart koşuyor

Açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gültekin rekabet ortamının yenilenmeyi şart koştuğunu söyledi. İstanbul'da 104 civarında alışveriş merkezi olduğunu söyleyen Gültekin, her geçen gün sayısı artan alışveriş merkezlerinin rekabet ortamını artırdığını, bu rekabet ortamının ise alışveriş merkezlerine yenilenmeyi şart koştuğunu söyledi. İstanbul'un halen alışveriş merkezi ihtiyacı olduğunu savunanları eleştiren Gültekin, AVM çokluğunun kendilerine etkisini şu sözlerle açıkladı: "Bizi besleyen bir nehir var ve yapılan her yeni AVM bu nehrin ortasına kurulan bir baraj etkisi yapıyor."

Nazlı Ezgi Bayır/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak
  • 29.12.2022 09:57

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak

Başkentray, Marmaray ve İZBAN, yeni yılın ilk günü ücretsiz hizmet verecek. ...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı
  • 28.10.2022 13:30

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı

Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesind ...

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!
  • 26.09.2022 16:30

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, üç büyükşehirde Marmaray, Başkentray ve İzban il ...

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!
  • 25.08.2022 14:56

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yıl Marmaray ile yaklaşık 157 milyon yolcu ta ...