maritbet girişmaritbet
Maltepe Park 75 bin metrekareye çıktı, ziyaretçilerini bekliyor!

Maltepe Park 75 bin metrekareye çıktı, ziyaretçilerini bekliyor!

İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Maltepe Park Alışveriş Merkezi, 21 aydır devam eden inşaatın ardından, 5 Eylül 2013, Perşembe günü saat 10:00’da yepyeni yüzüyle kapılarını ziyaretçilerine açıyor

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Maltepe Park Alışveriş Merkezi, 21 aydır devam eden inşaatın ardından, 5 Eylül 2013, Perşembe günü saat 10:00'da yepyeni yüzüyle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Hayata geçirilen büyüme projesi ile alışveriş merkezinin kiralanabilir alanı, 31.000 m2'den 75.000 m2'ye çıkartıldı. Üç kat üzerinde faaliyet göstermekte olan mağaza, kafe ve restoranların sayısı 250'ye ve otopark kapasitesi de 3.500'e ulaştı. Alışveriş Merkezi'ne yeni eklenen bölümün inşaatı devam ederken faaliyette olan kısım tamamen yenilendi ve iki bölümün entegrasyonu sağlandı. CarrefourSA, 70 milyon avro tutarındaki büyüme projesine yatırımcı olarak imzasını attı.

CarrefourSA Genel Müdürü, Mehmet T. Nane “CarrefourSA, 20 yıldır Türkiye organize perakende sektörünün gelişimine hem perakendeci şapkasıyla hem de yatırımcı şapkasıyla katma değer sağlıyor. Bu kapsamda, Maltepe Park Alışveriş Merkezi'nin büyütülmesine yönelik olarak yapmış olduğumuz bu yatırımdan büyük mutluluk duyuyoruz. 2005 yılından bu yana başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmekte olan Maltepe Park, doğru strateji ve zamanlama ile değişen pazar şartlarına, talep ve ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde genişletilmiş ve yenilenmiştir. Böylelikle Maltepe Park, İstanbul Anadolu yakasının en güçlü alışveriş destinasyonlarından biri haline gelmiştir.“ dedi.

Projenin tamamlanması ile alışveriş merkezlerinin genişletilmesi ve yenilenmesi alanındaki uzmanlığını bir kez daha kanıtlayan ECE Türkiye'nin Genel Müdürü Andreas Hohlmann: “ECE Grubu olarak, birinci ve ikinci jenerasyon alışveriş merkezlerinin büyütülmesi ve yenilenmesi alanlarında önemli bir potansiyel görüyoruz. Maltepe Park'ın genişletilmesi ve kapsamlı modernizasyonu, Türk perakende sektöründe gerçekleştirilen en önemli projelerden biridir. Proje, aynı zamanda CarrefourSA ve ECE Türkiye'nin 10 yıla yaklaşan örnek işbirliğinde bir mihenk taşıdır“ dedi.

Alışveriş Merkezi'nin mimarisi, kentsel yaşam tarzının ihtiyaçlarını karşılayacak “Modern Şehir Parkı“ konseptine dayanıyor. Doğal bir atmosfer yaratmak üzere dekorasyonda natürel renklere ve mobilyalara yer verilen Maltepe Park, seçkin marka ve mağaza karması ile İstanbul Anadolu yakasının çekim merkezi haline geliyor. Alışveriş Merkezi'nde aralarında Apple, C&A, CarrefourSA Hipermarket, Cinemaximum, Inditex Grubu (Zara, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Zara Home), Koton, LC Waikiki, Sephora, (içerisinde 1.500 m2'lik bir D&R'ın da bulunduğu) TeknoSA Exxtra, Victoria's Secret ve çok katlı mağaza YKM'nin de yer aldığı 250 ulusal ve uluslararası marka yer alıyor. Yenilenen yeme-içme alanı ile özel terasları olan kafe ve restoranlar, misafirlere dünya mutfağından lezzetler sunuyor.

Maltepe Park Alışveriş Merkezi, İstanbul'un en önemli kentsel dönüşüm projelerinden birinin hayat bulduğu Maltepe'de yer alıyor. Alışveriş Merkezi'nin çekim alanında yaklaşık dört milyon kişi yaşıyor. İstanbul'un ana arterlerinden E-5 üzerinde yer alan konumu, Kadıköy-Kartal metro hattına, deniz ve hava ulaşım merkezlerine olan yakınlığı sayesinde ziyeretçiler, Maltepe Park'a hem özel hem de toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabiliyorlar.

Maltepe Park, 2005 yılındaki açılışından bu yana ECE Türkiye tarafından yönetilmektedir.

CarrefourSA

Avrupa'da perakendecilik sektöründe lider olan Carrefour Grup ile Türkiye'nin en büyük holdinglerinden Sabancı Holding'in ortak girişimi CarrefourSA, Türkiye'de ilk mağazasını 1993 yılında açmıştır. Bugün toplamda 28 hipermarket ve 216 süpermarket mağazası ile hizmet veren CarrefourSA 40'a yakın şehirdeki yaygın ağı ile tüketicilere keyifli bir alışveriş ortamında en fazla çeşidi, en kaliteli ürünleri ve en uygun fiyatları sunma misyonuyla hareket eder.

ECE – Güçlü Ortağınız

ECE Grubu, 1965 yılından bu yana alışveriş merkezi projelerinin geliştirilmesi, planlanması, yatırımlarının hayata geçirilmesi, kiralanması ve yönetimi alanlarında faaliyet göstermektedir. Grup, aktif olduğu 17 ülkede yönetmekte olduğu 189 alışveriş merkezi ile Avrupa sektör lideridir. 6 milyon m2 kiralanabilir alanda faaliyet gösteren 17.500 perakendeci ortağının yıllık ciroları toplamı yaklaşık 21 milyar avrodur. Berlin'de yer alan “Potsdamer Platz Arkaden”, Leipzig ana tren garında bulunan “-Promenaden- im Hauptbahnhof Leipzig”; Frankfurt/Main'da yer alan Skyline Plaza ve İstanbul'da “Marmara Park”, ECE Grubu tarafından yönetilmekte olan alışveriş merkezlerinden bazılarıdır. Stuttgart'daki Milaneo ve Aachen'daki Aquis Plaza'nın da aralarında yer aldığı Avrupa çapında 14 proje ise halen planlama ve inşaat aşamasındadır.

ECE Grubu'nun iştiraki olarak 2000 yılında İstanbul'da kurulmuş olan ECE Türkiye, Ankara'da ANKAmall ve Acity, İstanbul'da Marmara Park, MetroCity, Beylikdüzü Migros, CarrefourSA Bahçepark, CarrefourSA Maltepe Park, Neomarin, Antalya'da Terracity ve Antalya Migros, Eskişehir'de Espark ile İzmir'de CarrefourSA Karşıyaka Alışveriş Merkezleri'ni yönetmekte ve kiralama faaliyetlerini sürdürmektedir. Yine ECE Türkiye tarafından yönetilecek olan ve planlama/inşaat aşamasında bulunan Ankara'daki Park Vera Alışveriş Merkezi'nin 2014'te, İstanbul'daki Akasya Park Alışveriş Merkezi'nin de 2015 yılında tamamlanması planlanmaktadır. ECE Türkiye'nin farklı şehirlerde devam etmekte olan geliştirme, genişleme ve yenileme projeleri de mevcuttur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

Batı Ataşehir Gurme CarrefourSA açıldı
  • 07.01.2022 13:34

Batı Ataşehir Gurme CarrefourSA açıldı

CarrefourSA, 25 bine yakın ürün çeşidi ve 26 kişilik ekibiyle Batı Ataşehir Gurm ...

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'de!
  • 10.07.2021 14:12

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'de!

İsra Holding, Başakşehir’de hayata geçireceği V Mall İstanbul projesinin uzun dö ...

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'ye emanet!
  • 08.07.2021 11:49

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'ye emanet!

İsra Holding, Başakşehir’de hayata geçireceği V Mall İstanbul projesinin uzun dö ...

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!
  • 05.07.2021 17:18

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!

ANKAmall, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘’En Çevreci Alışveriş Merkez ...