maritbet girişmaritbet
Lovelet AVM, Karadeniz'i Samsun'da buluşturacak!

Lovelet AVM, Karadeniz'i Samsun'da buluşturacak!

İzmir'in en büyük inşaat firmalarından İdol, Karadeniz'in en büyük outlet projesi olan Lovelet'i Samsun'a kurdu.

 

İzmir'in en büyük inşaat firmalarından İdol, Karadeniz'in en büyük outlet projesi olan Lovelet'i Samsun'a kurdu. Gerçekleştirdiği 60 milyon euro yatırımla şirket, orta Karadeniz'in yanı sıra tüm Karadeniz havzasına hitap etmeyi planlıyor. Bunun için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda alışveriş merkezi yönetimi ile diyaloglarını sürdüren İdol İnşaat Yönetim Kurulu, Rusya ve Gürcistan'a feribot seferleri düzenleyerek bölgeye turist getirmeyi hedefliyor. 
 
'Aşık eden outlet' sloganı ile Canik ilçesinde 75 bin metrekarelik alan üzerine kurulan açık hava müzesini anımsatan alışveriş merkezi Lovelet'in inşaatı tamamlandı. Görkemli bir açılışla Karadenizlilerin hizmetine girecek olan Lovelet Alışveriş Merkezi'nde hazırlıklar ise son aşamaya geldi. Sıradışı mimarisi, dünyaca ünlü markaları, çocuklara yönelik mini pony kulübü, senaryolu tırmanma duvarları, go-cart pisti, çocuk eğlence alanları, deniz manzaralı restoranları, sinema salonları, süpermarket ve teknoloji merkezleriyle Lovelet, alışveriş ve eğlencenin yeni adresi olmayı hedefliyor. Alışveriş merkezinde bin 200 kişiye iş imkanı sağlandığı öğrenildi. 
 
İdol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Acıtaş, açılış öncesi düzenlediği basın toplantısında, Lovelet 'in Samsun'un marka değerini yükselteceğine inandıklarını söyledi. Alışveriş merkezini sadece ürün ve hizmet satmak için kurmadıklarının altını çizen Acıtaş, "Karadeniz Bölgesi'nin turizm, ticaret, sanat ve eğitim alanında başkenti sayılan Samsun'da Lovelet 'i alışveriş aşkını yaşatmak için tasarladık ve kurduk. Aşık eden farklı olandır, hayata bir anlam ve değer katandır. Lovelet, bu inancın AVM sektörüne yansımasıdır. İlerleyen zamanlarda da bir zincir haline gelecek ve başka illere de yayılacak." dedi. 
 
Samsun'u tercih etmelerinin nedenlerine de değinen Acıtaş, "Samsun, orta ve doğu Karadeniz'le birlikte Rusya, Gürcistan ve Türk cumhuriyetlerine açılan bir kapı konumunda. Kültür, sanat, eğitimin yanı sıra sağlık turizmi de yükselişte. İnşaatı süren kongre ve fuar merkezleriyle bu yıl açılacak Canik Başarı Üniversitesi'nin getireceği öğrenciler de AVM'nin performansını artıracak. Her hafta farklı etkinliklerimizin olacağı Lovelet'te insanlar alışveriş aşkını keyiflerince yaşayacak." ifadelerini kullandı. İdol İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yalçın Sabırlı ise alışveriş kültürünü Karadeniz havzasına yayıp kente turist getirmeye yönelik proje üzerinde çalıştıklarını aktardı. 
 
Olay Ankara 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu
  • 06.05.2024 17:31

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, gece müzeciliği projesiyle karanlıkta da ziyare ...

Samsun 8. İnşaat Fuarı açıldı
  • 02.05.2024 15:38

Samsun 8. İnşaat Fuarı açıldı

8. kez düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı'na 31 ülkeden 2 bin üzerinde sektör temsil ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...