maritbet girişmaritbet
İzmir'e Yeni Alışveriş Merkezi

İzmir'e Yeni Alışveriş Merkezi

Türk Arap İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Attar, "Araplar yatırıma çok istekli. Ama kendilerine proje sunulmasını istiyorlar" dedi

Türkiye'ye yatırım konusunda istekli olan Arap işadamları, İzmir'de alışveriş merkezi kurmak için çalışma yapıyor. Arap İşadamları gıda, perakende ve gayrimenkul sektörü başta olmak üzere kendilerine iyi bir proje sunulması halinde ortak yatırım da planlıyor.
Türk Arap İşadamları Derneği (TURAB) İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar, Suudi Arabistanlı bir firmanın, İzmir'de alışveriş merkezi kurmak için hazırlık yaptığını söyledi. Proje aşamasında bir pürüz çıkmaması halinde Suudi Arabistanlı yatırımcının bir Türk işadamı ile ortak olarak İzmir'e yatırımda kararlı olduğunu kaydetti.

KRİZ ETKİLEMEDİ
İzmir'in ulaşım ve altyapı sorunlarını çözemediği ve uygun projeler üretemediği için yatırımda istekli olmalarına rağmen Arap yatırımcıları çekemediğini vurgulayan Attar, kendi üyelerine ait bir Libya gemisini İzmir'e getirmek için çok çalıştıklarını ancak kent yöneticilerinden destek göremedikleri için başarılı olamadıklarını ifade etti.
Türk Arap İşadamları Derneği'nin 28 Temmuz tarihinde yıllık istişare toplantısını İzmir'de gerçekleştireceğini belirten Attar, bu toplantıda Arap-Türk ortak girişimlerinin geleceği konusunda bir planlamanın yapılacağını kaydetti. Global krizin pek etkilemediği Arap ülkelerinin İzmirli işadamlarına yatırım konusunda da çok cazip imkanlar sunduğunun altını çizen Attar, "Biz öncelikle Arap işadamlarının bölgemizde yatırım yapması için çalışıyoruz. Araplar yatırıma çok istekli. Ama kendilerine proje sunulmasını istiyorlar. Gıda, gayrimenkul ve perakande sektöründe yatırıma daha sıcak bakıyorlar. İzmir'de halen proje çalışmaları devam eden alışveriş merkezi ile Suudi Arabistanlı bir yatırımcı ilgileniyor. İzmir'de projelerde sürekli sorunlar çıkıyor. Eğer bu projenin yeri konusunda da bir sıkıntı yaşanmaması halinde Suudi Arabistanlı firma İzmir'de bir alışveriş merkezi projesi kazandırmak istiyor" diye konuştu.

Handikaplar var
İzmir'in Arap ülkelerine direkt uçuşlar başta olmak üzere birçok konuda altyapı sıkıntılarını aşması gerektiğini, ayrıca yatırımcıya kucak açan bir atmosfer yaratılmasının şart olduğunu dile getiren Attar, büyük potansiyeli olan İzmir'in handikapları nedeniyle bunu değerlendiremediğini kaydetti. Daha önce üyelerine ait olan bir gemi ile İzmir ve Kuzey Afrika ülkeleri arasında sefer düzenlemesi konusunda bir proje getirdiklerini, ancak kent yöneticilerinin sahip çıkmaması nedeniyle bunu hayata geçiremediklerini belirten Attar, " Ne yazık ki, yatırımcıların kente çekilmesi konusunda istekli çalışılmıyor" dedi.

Zaho'da 2 milyon TL'ye parke taş tesisi
Türk Arap İşadamları Derneği (TURAB) İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'a yaptıkları inceleme gezisinden çok iyi sonuçlar aldıklarını açıkladı. Attar, İzmirli bir inşaat firmasının Kuzey Irak kentlerinden biri olan Zaho'da parke taş tesisi kurduğunu söyledi. İzmirli firmanın 2 milyon TL yatırım yaptığını belirten Attar, "Bölgenin yeniden yapılanması inşaat sektörü için çok cazip imkanlar yaratıyor. Ayrıca gıda sektörü de çok kazançlı. İzmir'den de bir firma ortak market zinciri kurmak için halen Erbil'deki işadamları ile görüşmelerin sürdürüyor. Kuzey Irak başta olmak üzere komşu ülkelerde İzmirli firmalar için çok büyük imkanlar var. Türklerin bölgede sevilmesi de büyük avantaj. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.

 

Kaynak: YENİ ASIR
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz