maritbet girişmaritbet
İstanbul'un Disneyland'ı Vialand, 23 Nisan'da kapılarını açıyor!

İstanbul'un Disneyland'ı Vialand, 23 Nisan'da kapılarını açıyor!

Türkiye’nin ilk temalı parkı olan Vialand açılışiçin gün sayıyor. 1 milyar liranın üzerinde maliyetle hayata geçirilen projeyle birlikte İstanbul da uluslararası seviyede bir eğlence merkezine sahip olacak

 

Türkiye'nin ilk temaparkıolan Vialand, İstanbul Eyüp'te 23 Nisan'da açılacak. Via Grup & Gürsoy Grup Yatırım ve Yönetim Ortaklığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 600 dönümlük arsasında inşa edilen projeyle İstanbul tam anlamıyla bir eğlence merkezine kavuşmuş olacak.
 
1 milyar 150milyon liralık yatırımla yapılan Vialand'in son durumuyla ilgili bilgilendirme toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha önceden taş ocağı olarak kullanılan arazide dünya ölçeğinde bir proje hayata geçirdiklerini belirterek, “Burası artık kent merkezinde kaldı. Farklıteklifler geldi ama sonunda Vialand'i yapmaya karar verdik” dedi. Topbaş, bu arsayı yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktıklarını ve şu anki ortaklıkla 30 yıllık bir anlaşma yaptıklarını anlatarak, “Yerel yönetimlerin bu tür yatırım yapmaları pek mümkün olmuyor. Özel sektörü de işin içine katarak bu projeyi hayata geçiriyoruz. 30 yıl sonra proje tamamen belediyenin olacak. Fakat ilk 10 yılda 60 milyon lira, sonraki dönemde ise ciro üzerinden yüzde 10.5 belediyeye pay verilecek” diye konuştu.
 
Dünyada Disneyland gibi benzerleri bulunan Vialand'a milyonlarca turistin gittiğini ifade eden Topbaş, “İstanbul'a gelen turist sayısı yılda 9 milyonu geçti. Buraya da alışveriş yapmak ve eğlenmek isteyen turistlerin gelmesini bekliyoruz. Bu proje İstanbul'un değerini katlayacak” dedi.
 
23 Nisan'da açılacak
Topbaş, projenin büyük bir hızla devam ettiğini ve 23 Nisan'da açılışını yapacaklarını ifade ederek,şu bilgileri verdi: “Vialand'de kaba inşaat bitmek üzere. Zaten önemli olan altyapıyı tamamlamak. Üst yapı elemanları çok daha hızlı bir şelikde inşa edilecek. 23 Nisan'da açılışı yapacağız ve İstanbul'a dünya ölçeğinde bir eğlence mekanı kazandıracağız. Başbakanımız da bu projeyle özellikle ilgileniyor.” 
 
Girişte aile paketi olacak 
Vialand Genel Müdürü Mehmet Emeç ise, Eyüp ve Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırlarında 600 bin metrekareli arsada yapılan projenin içinde temapark, gösteri merkezi ve AVM olacağını belirterek, Roller Coaster'ın da ilk kez Türkiye'ye geleceğini söyledi. Vialand'in uluslararası standartlarda yapıldığını ve eğlencenin merkezi olacağınıifade eden Emeç, birbirinden ilginç eğlence parklarının yer alacağı projenin 100 dönümünün yeşil alanlar, göller, yürüyüş parkurları ve konser alanları için ayrıldığını dile getirdi. 
 
Emeç, AVM bölümündeki mağazaların kiralamasının da başladığını belirterek, büyük metrekarelerde özel tasarımlı mağazalara yer vereceklerini kaydetti. Emeç, Vialand'in girişücretini ise henüz belirlemediklerini açıklayarak, “Girişte farklı paketler olacak. Aileler ya da gruplar için paketler sunacağız. Fakat yurtdışındaki benzerlerine göre değil de Türkiye'nin gerçeklerine göre fiyat belirleyeceğiz“ dedi.
 
Ziyaretçileri şato karşılayacak
İstanbul'u Ortadoğu ve Balkanlar'ın eğlence merkezi haline getirmesi planlanan Vialand, 23 Nisan 2013'te ziyaretçilerine kapılarınıaçacak. Dünya standartlarındaki eğlence ünitelerini İstanbul'a taşıyan Vialand, tüm üniteleri dünyanın bu alanda en iyi firmalarından temin ediliyor. 
 
Park, 7'den 70'e ziyaretçilere hitap edebilecek şekilde farklı bölgelere ayrılarak, ziyaretçilerin park içinde istedikleri eğlenceye kolay bir şekilde ulaşmalarınısağlayacak biçimde planlandı. Vialan misafirlerinin girişindeki 2000 metrekarelik şato ile karşılayacak. 
 
İstanbul'u fethedecek
Son teknoloji ile tasarlanmış, 3 saniyede 110 km'yi aşan hızıyla Avrupa'nın en çok ilgi gören Roller Coaster'ı da Vialand'in eğlence ünitelerinden olacak. Artık Hızlıakarsuda rafting tecrübesinin yaşanabileceği Rapid Ride, efsanevi karakteri içeren King Kong Köyü ve eski İstanbul yaşamının tüm gizemiyle canlandırıldığısokaklar yer alacak. Vialand'de Fatih Dark Ride eğlence ünitesinde ziyaretçiler, Osmanlı Dönemi'nde heyecanlı ve eğitici bir gezintiye çıkarken, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethine tanıklık edebilecekler.
 
Yavuz Karaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...