maritbet girişmaritbet
İstanbul Shopping Fest’in AVM Cirolarına ne kadar arttırdı

İstanbul Shopping Fest’in AVM Cirolarına ne kadar arttırdı

Oldukça başarılı geçen İstanbul Shopping Fest’in de etkisiyleAVM ciroları arttı

İlk defa düzenlenmiş olmasına karşın oldukça başarılı geçen İstanbul Shopping Fest'in de etkisiyle Nisan 2011 Ciro Endeksi bir önceki seneye göre 16 puan artarak 108 puana ulaştı…

AYD - Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneğiile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin Nisan ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli yayınlanan verilere göre ciro endeksi Nisan ayında Mart ayına göre %5 artarak 108 puana ulaştı.

İstanbul Shopping Fest ile sektöre bahar geldi

18 Mart - 26 Nisan tarihlerinde ilki düzenlenen İstanbul Shopping Fest'in de etkisiyle, İstanbul'daki ciro endeksinde bir önceki senenin aynı dönemine göre %15 oranında bir artış görüldü. 

Geçen yılın aynı dönemine göre  2011 Nisan ayında ayakkabı ve çanta kategorisi ciroları %21, AVM'lerdeki yiyecek-içecek alanlarının ciroları %20, teknoloji market ve elektrikli eşyalar cirolarında %18, giyim ve aksesuar ciroları %14, hipermarket, süpermarket ve şarküteri cirolarında ise %10'luk bir artış yaşanmış oldu. Son olarak AVM içerisindeki diğer mağazaların cirolarında da geçen yılın Nisan ayına göre  %14'lük bir artış yaşandı.

2011 Nisan Ayında Ziyaretçi Sayısı Endeksi'nde de geçen senenin Nisan ayına göre %9'luk bir artış söz konusu olmuştur.

AVM Endeksi Nisan ayı sonuçlarını açıklayan AYD yönetimi,“Nisan ayının geçen yıllara oranla oldukça yağışlı ve soğuk geçmesi nedeni ile yeni sezon ürün satışlarının normal şartlar altında olumsuz yönde etkilenmesi beklenirken, İstanbul Shopping Fest'in AVM'lere getirdiği canlılık ile satışlar hız kazandı ve cirolar %15 arttı. Özellikle ayakkabı, çanta, aksesuar %21 ile en olumlu etkilenen ürünler oldu” dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz