maritbet girişmaritbet
Hatay'a 100 milyon dolarlık alışveriş merkezi

Hatay'a 100 milyon dolarlık alışveriş merkezi

18 ayda tamamlanacak Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi, 90 bin metrekarelik inşaat ve 36 bin metre karelik kiralanabilir alana sahip

 

Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin, Günyazısı mevkisinde düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi"nin 90 bin metre karelik inşaat ve 36 bin metre karelik kiralanabilir alana sahip olduğunu belirtti.
İnşaatının 18 ayda tamamlanacağını ve 100 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu belirten Çetin, şöyle konuştu:

"2011 yılının son çeyreğinde açılması planlanan ve henüz temel atma aşamasında olmasına rağmen, kiralamasının yüzde 30'unun tamamlandığı Prime Mall Antakya, kentin ilk alışveriş merkezi olacak. Prime Mall Antakya, International Property Awards'un ABD'de düzenlenen finalinde 'Dünyanın en iyi ticari projesi (AVM)' ödülünü kazandı. Alışveriş merkezimizde, yaklaşık 120 mağaza, yiyecek ve içecek alanı, hipermarket, 10 salonlu sinema kompleksi ve bowling salonu yer alacak. Geçtiğimiz aynı alışveriş merkezinin temelini İskenderun ilçesinde atmıştık, Hatay'da ikinci projemizi Antakya'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Çetin, alışveriş merkezinin 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, Suriye ve çevre illerden gelenlerle birlikte günde ortalama 20-25 bin ziyaretçi beklediklerini ifade etti.
Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan da kentin her türlü hizmete layık olduğunu söyledi.
 
Yapılacak yatırımın çok önemli olduğunu ifade eden Doğan, "Bu sayede bölge insanı artık alışveriş yapmak için başka illere gitmesine gerek kalmayacak. İlimizde böylesi önemli bir yatırımın gerçekleşecek olması, bazı kazançları da beraberinde getirecek. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.
 
Prime Development AVM Yönetimi Bölüm Direktörü Meinhart Krumrei ise Prime Mall'ın Antakya'nın tüm Hatay bölgesi için bir buluşma ve çekim noktası olacağını kaydetti.
Birçok yeniliğin adresi olacağını kaydeden Krumrei, "Uluslararası nitelikte ve çok ses getirecek aktiviteler yapmayı planlıyoruz. Bu da Antakya'yı daha popüler bir şehir haline getirecek" dedi.
 
Şirketin Kiralama Bölümü Direktörü Gökhan Dağıstanlı ise şimdiden merkezin yüzde 30'unun kiralandığını bildirdi.
Konuşmaların ardından binayı temsil eden sembolik yapının içine, o günün tarihini ölümsüz kılacak şekilde, proje ile ilgili bilgiler, günlük gazeteler, bozuk para örnekleri, posta pulları gibi ileride tarihi değeri olacak objeler, protokol üyeleri tarafından yerleştirildi ve ilk harç atıldı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz