maritbet girişmaritbet
Eski tütün fabrikası 50 milyon $'a Bulvar Samsun oldu

Eski tütün fabrikası 50 milyon $'a Bulvar Samsun oldu

Tarihi Samsun Tütün Fabrikası, Torunlar ve Turkmall’un Bulvar Samsun projesinde hayat buldu

Türkiye'nin önde gelen iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmall Bulvar Samsun Projesi kapsamında güçlerini birleştirdi. Tarihi Samsun Tütün Fabrikası'nın renovasyonu ile  hayata geçmeye hazırlanan Bulvar Samsun projesi tanıtıldı. Samsun şehir merkezinde atıl durumda bulunan tarihi bina proje kapsamında modern hayata ve ekonomiye kazandırılacak.

Toplantıda proje hakkında bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun projenin bir çok özelliği ile farklılaştığını vurguladı. Aziz Torun, “Torunlar GYO ve Turkmall'un sektördeki deneyimi, bilgi birikimi ve vizyonu Bulvar Samsun projesinde önemli bir sinerjiyi açığa çıkartıyor. Alanında uzmanlaşmış bu iki kurumun işbirliğini, yaratacağı katma değer açısından ve sektörün gelişimi adına önemli bir adım olarak değerlendiriyorum” dedi.

Bulvar Samsun projesinin örnek bir kentsel yenileme projesi olduğunu belirten Aziz Torun, “1887 yılında kurulan ve uzun süre ülke ekonomisine fabrika olarak hizmet eden tarihi binalar, şimdi yeni bir yaklaşımla Samsunluların hizmetine sunulacak. Projemiz mağazaları, restoranları, kafeleri, ofis ve kültür merkezi ile yine ülke ekonomisine katma değer yaratacak. Yaklaşık 50 milyon Euro'luk yatırımla hayata geçmeye hazırlanan Bulvar Samsun projesi tamamlandığında yaratacağı 800 kişilik istihdam ile Samsun'daki ekonomik canlanmaya önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Fabrikası binaları mağazalar, restoranlar, kafeler, ofis ve kültür merkezi olarak değerlendirilecek ve Samsunluların hizmetine sunulacak

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, mağazaları, ofis katları, avlusu, restoranları, sosyal ve kültürel alanları ile Bulvar Samsun projesinin şehrin sosyal ve kültürel dönüşümünde de önemli bir rol oynayarak bir yaşam ve alışveriş merkezi olacağını belirtti.

Bulvar Samsun AVM'de kiralamalar %60 seviyesine geldi...

Toplantıda Bulvar Samsun projesi ile ilgili bilgi veren Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, “Karadeniz Bölgesi'nin en gelişmiş limanına sahip olan Samsun'un en merkezi lokasyonunda yer alan Bulvar Samsun, hem konsepti hem de bölge halkına sundukları ile şehrin yeni buluşma noktası olacak” dedi. Eyüboğlu, 800.000'i geçen kent merkezi nüfusu ve 1.250.000'i aşan il nufüsu ile gelişen ve yatırıma açık bir şehir olan Samsun'un perakende sektörü için önemli bir potansiyel barındırdığını vurguladı. Kiralama çalışmaları hakkında da bilgi veren Eyüboğlu, “2010 yılının üçüncü çeyreğinde restorasyon çalışmaları başlayan projede 45 mağaza yer alıyor. Bulvar Samsun projesi de bölgedeki yoğun talebi karşılayacak nitelikte geliştirildi. Sektör temsilcileri tarafından da beğeniyle karşılanan projenin yüzde 60'ı kiralandı” dedi.

Bulvar Samsun projesi şehrin en önemli alışveriş mekanları olan Mecidiye ve Gazi Caddelerinin tam ortasında yer alıyor. Toplamda 17.400 metrekarelik alan üzerinde gerçekleşen Bulvar Samsun projesi 16 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. Projede 11.600 m² alan mağaza, 2.400 m² alan restoran ve kafe, 2.000 m² alan ofisler ve 20.000 m² alan  ise kapalı otopark alanları olarak kullanılacak.

1994 yılında Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde açılan Ballıca Sigara Fabrikası'ndan sonra kapatılan tarihi Samsun Tekel Tütün Fabrikası 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yenileme alanı olarak ilan edildi. Bu karar sonrası 2009 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihale sonucu, yenileme ve 30 yıllık kullanım hakkı Torunlar - Turkmall Ortak Girişim Grubu tarafından üstlenildi. İhale şartları gereği Samsun Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunacak binaların kullanımından elde edilen ciro ve otopark gelirlerinden belediyeye de pay verilecek. 30 yıl sonra mülkiyetin tamamı Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek.

  • Etiketler:

Yorum Yaz