maritbet girişmaritbet
Dosso Dossi Fashion Show’da 40 milyon dolarlık alışveriş yapıldı!

Dosso Dossi Fashion Show’da 40 milyon dolarlık alışveriş yapıldı!

Hikmet Eraslan, "Alıcı firmalar en az 15 bin dolarlık alışverişi garanti ediyor. Bunun karşılığında da 1 hafta Türkiye'de tatil yapıyor" dedi

Hikmet Eraslan, "Alıcı firmalar en az 15 bin dolarlık alışverişi garanti ediyor. Bunun karşılığında da 1 hafta Türkiye'de tatil yapıyor" dedi.

Tekstil üreticisiyken iflas edince hayatı değişen Hikmet Eraslan, dünyada ilk kez uygulanan bir alışveriş sistemi kurdu. Dosso Dossi Fashion Show adı verilen sistemde 30 ülkeden gelen 5 bin alıcı firmadan 15 bin dolarlık alışveriş garantisi alınıyor. Alıcılar hem alışveriş yapıyor hem de aileleriyle beraber Türkiye'de 1 hafta tatil yapıyor. Üretim konusunda pazarlama eksiği olduğu için iflas ettiğini farkettiğini belirten Dosso Dossi Başkanı Hikmet Eraslan, "Ben damdan düştüm, diğer tekstilciler de düşmesin diye böyle bir organizasyon düzenledim. Bu organizasyon sayesinde tekstilcilerimiz yabancı ülkelere ürünlerini tanıtma imkanı buluyor" dedi.

40 milyon dolarlık alışveriş

Laleli başta olmak üzere Osmanbey, Merter ve Çağlayan gibi bölgelerde ve Anadolu'nun birçok şehrinde üretim yapan tekstilciler 30 ayrı ülkeden gelen 5 bin alıcı firma temsilcisiyle Antalya'da buluştu ve bir haftada 40 milyon dolarlık alışveriş yaptı. Eraslan, 14'üncüsünü Antalya'da düzenledikleri organizasyon hakkında şu bilgileri verdi:

2005'ten bu yana yılda iki kez düzenlediğimiz sistemin temeli iş tatili üzerine kurulu. Her geçen yıl bir önceki organizasyona göre katılımcı firma ve alıcı sayısı yüzde 70 artıyor.

Üretici firmalar kurulan fuarda stant kiralayıp ürünlerini sergiliyor. Satın almak istedikleri ürünleri karşılarında bulan alıcılar ise bir yandan toptan alışverişlerini yaparken bir yandan da aileleriyle birlikte tatil yapıp eğleniyor.

2 milyon dolarlık satış yapan var

Dosso Dossi Fashion Show'a katılan, tekstil firmaları bir etkinlikte 100 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında ciro yapabiliyor. Alıcılar ise, 15 bin dolar ile 400 bin dolar arasında alım gerçekleştiriyorlar. Katılımcı firmalar yıllık cirolarının yaklaşık yüzde 40'ını sadece burada gerçekleştiriyorlar. Organizasyona katılan firmalar arasında; Balizza, Gizia, Piena, Behçetti gibi tekstil sektörünün önde gelen firmaları da bulunuyor. Katılımcı ülkelerin başında ise Rusya, Ukrayna, Ermenistan, Kazakistan ve Azerbaycan, Portekiz, Amerika, Litvanya, İran ve Suudi Arabistan geliyor.

7 otel kapattı

Hikmet Eraslan, misafirler için Antalya'da beş yıldızlı 7 otel kapattıklarını, bunun için de 4 milyon dolar harcadıklarını söyledi. Organizasyona Victoria Secret'in baş mankenlerinden Erin Heatherton ile dünyaca ünlü kızıl ajan lakaplı Anna Chapman da katılarak podyuma çıktı. Organizasyonda 50 defile gerçekleştirilirken bunlarda yerli yabancı 400 manken görev aldı.

Celal Toprak/Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Victoria's Secret meleği Türk hamamı istedi
  • 09.01.2015 10:52

Victoria's Secret meleği Türk hamamı istedi

Dosso Dossi Fashion Show'da baş manken olan Victoria's Secret meleği Lindsay Ell ...

Irina Shayk, Dosso Dossi Fashion Show için Türkiye'ye geliyor
  • 03.04.2014 11:10

Irina Shayk, Dosso Dossi Fashion Show için Türkiye'ye geliyor

Dosso Dossi Fashion Show, dünyaca ünlü model Irina Shayk’ı Türkiye'ye getirecek ...

Miranda Kerr, Dosso Dossi Fashion Show için Türkiye’ye geldi
  • 10.01.2014 09:38

Miranda Kerr, Dosso Dossi Fashion Show için Türkiye’ye geldi

Kerr, Antalya'da düzenlenecek Dosso Dossi Fashion Show için Türkiye'ye geldi ...

Miranda Kerr, 9 Ocak'ta Türkiye'ye geliyor
  • 28.11.2013 08:42

Miranda Kerr, 9 Ocak'ta Türkiye'ye geliyor

Ünlü model Miranda Kerr, Ocak ayında Antalya'da düzenlenecek olan Dosso Dossi Fa ...

Miranda Kerr, Gezi Parkı olaylarından dolayı Türkiye’ye gelmekten vazgeçti!
  • 05.06.2013 16:30

Miranda Kerr, Gezi Parkı olaylarından dolayı Türkiye’ye gelmekten vazgeçti!

Antalya'da Dosso Dossi Fashion Show'da podyuma çıkacak olan ünlü manken Miranda ...