maritbet girişmaritbet
AVM’lerde koronavirüse karşı yeni dönem

AVM’lerde koronavirüse karşı yeni dönem

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği tarafından İmzalanan protokolle birlikte AVM’lerde yeni dönem.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından İmzalanan protokolle birlikte AVM'lerde masa mesafeleri, asansörlerin kullanımı, dezenfeksiyon işlemleri ve lavaboların temizliği konularında belirlenen yeni standartlar uygulanacak.

TSE ile AYD tarafından İmzalanan protokolle alışveriş merkezlerinde kalite altyapısı güçlendirilmesi ve hijyen konularında yeni dönem başlıyor. Bu protokolle birlikte masa mesafeleri, asansörlerin kullanımı, dezenfeksiyon işlemleri ve lavaboların temizliği konularında belirlenen yeni standartlar geçerli olacak. Denetimleri tamamlanan AVM'lere TSE Güvenli Hizmet belgesi verilecek. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, yeni dönemde alışveriş merkezlerinde uygulanacak yeni tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“AVM'lere TSE Güvenli Hizmet Belgesi verilecek''

AVM'lerin 11 Mayıs'ta açıldıktan sonra çok ciddi önlemler aldıklarına işaret eden Hüseyin Altaş, “Açıldıktan sonra maske, hijyen ve sosyal mesafeye oldukça dikkat ettik. Yürüyen merdiven, tuvalet, asansör gibi birçok noktada önlemler aldık. Bunların kamu tarafından denetlenebilir ve belgelenebilir ihtiyacı hissettik. TSE ile yaklaşık 2 aylık bir görüşme gerçekleştirdik. Sağlık Bakanlığı'nın da bize vermiş olduğu yönlendirmeler sonucunda TSE ile iş birliği protokolü imzaladık. Bu anlaşmayla beraber uygulanacak olan bu kurallara geçen AVM'lere TSE Güvenli Hizmet Belgesi verilecek. Halkımız da huzurlu ve güvenli bir şekilde alışverişini yapabilecek. Pandemiden sonra özellikle girişlerde sosyal mesafeyi sağlıyoruz ve ateş ölçüyoruz. Aynı şekilde vatandaşlar maskeyle alışverişlerinin gerçekleştiriyorlar. AVM içerisinde ise perakendecilerinde kendi dükkanlarında hijyen, mesafe ve maske kurallarına uymalarını sağlıyoruz. Bununda ötesinde lavabolar en önemli kısımı oluşturuyor. Lavabolara da temassız giriş çıkışlar sağlanıyor. Yürüyen merdivenlerin çok sık dezenfekte edilmesi, asansörlerin yaşlılar ve çocuklar dışında kullanılmaması ve masalar arasındaki mesafeler konusunda denetimlerimiz bulunuyor” şeklinde konuştu.

Altaş, sözlerine şöyle tamamladı: “18 Mart'tan 1 Haziran tarihine kadar dükkanlardan hiç kira almadık. Bu şekilde onlara destek olmaya çalıştık. Haziran ve temmuz ayları içinde de yüzde 60-70'lere varan perakendecinin ve alışveriş merkezinin durumuna göre her perakendeciye özel indirimler yaptık. Alışveriş merkezleri daha çok kurumsal yapıda oldukları için, devletin kısa çalışma ödeneği ve kredilendirmeler gibi birçok husustan yararlanabiliyor. Bu yararlandıkları faydaları da aynı şekilde perakendeciye yansıtabiliyorlar. Sokaktaki kişinin kapısının önünü kontrol etme şansı yok ama biz AVM'leri mutlaka kontrol etme şansımız bulunuyor. Alışveriş merkezlerindeki perakendeciler sokaktaki işletmelere göre çok daha fazla avantajlılar”.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

RAMS Park House Maslak lansmanında rekor satış
  • 11.12.2025 15:17

RAMS Park House Maslak lansmanında rekor satış

RAMS Park House Maslak'ta 3 Günde 260 konut satıldı, kampanya 1 Ocak 2026’ya uza ...

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor
  • 10.12.2025 11:41

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor

TOKİ, 25 Aralık 2025 tarihinde açık artırma yöntemiyle 252 arsa satacak. ...

Bakan Kurum ve Başkan Sungur, Hatay'da incelemelerde bulundu
  • 09.12.2025 17:34

Bakan Kurum ve Başkan Sungur, Hatay'da incelemelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay'da incelemelerde ...

Deprem bölgesinde son anahtar 27 Aralık'ta teslim ediliyor
  • 08.12.2025 10:58

Deprem bölgesinde son anahtar 27 Aralık'ta teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, deprem bölgesinde son anaht ...

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı
  • 05.12.2025 17:34

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı

TOKİ'nin Manisa Yunusemre Akgedik Mahallesi'nde tamamladığı sosyal konutlar hak ...