maritbet girişmaritbet
AVM’ler 2011’e yine yükselen cirolarla girdi

AVM’ler 2011’e yine yükselen cirolarla girdi

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneğiile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Ocak ayı sonuçları açıklandı

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneğiile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin Ocak ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli yayınlanan verilere göre ciro endeksi yılbaşında yaşanan artıştan sonra yılbaşı öncesi değerlerine döndü.

 2011 değerleri 2010 değerlerine göre artışını sürdürüyor.

Ocak ayı ciro endeksi geçen senenin Ocak ayına göre %13'lük artış gösterdiği görüldü.

2011'den itibaren AVM endeksinde 6 kategoride değerlendirme başladı

Yenilenen AVM endeksinde artık ciro ve cirosu alınan alanlar 6 kategoride değerlendirilmeye başlandı. Buna göre 2010 yılı başından itibaren endeks verileri giyim / aksesuar; ayakkabı / çanta; hipermarket / süpermarket / şarküteri; yiyecek / içecek; teknoloji market / elektrikli eşyalar ve diğer (AVM içerisindeki diğer mağazalar) olarak kategorize edildi.

2011 Ocak ayındaki ciro değerleri, 2010 Ocak ayına göre;

  • Giyim ve aksesuar kategorisinde %14 artmış,
  • Ayakkabı ve çanta kategorisinde %15 artmış,
  • AVM'lerde yiyecek içecek kategorisinde %15 artmış,
  • Teknoloji market ve elektrikli eşyalar kategorisinde %17artmış,
  • Hipermarket, süpermarket ve şarküteri kategorisinde%2 artmış,
  • AVM çerisindeki diğer mağazaların cirolarında da %8'lik bir artış gerçekleşmiştir. 

Özetle, söz konusu 6 kategoride geçen senenin Ocak ayına göre artış yaşanmış ve genel ciro endeksi 113 puan olarak gerçekleşmiştir.

Sömestr Tatili AVM ziyaretlerinde etkisini göstermeye başladı

Bu seneki sömestr tatili başlangıcının Ocak ayının son haftasonuna denk gelmesi, AVM'lerdeki ziyaret sayısını etkilemeye başladı. 2010 Aralık ayına göre AVM ziyaretçi endeksi %2'lik artışla 97'den 99 puana ulaştı. Geçen senenin Ocak ayına göre ise ziyaretçi endeksinde %1'lik gerileme olduğu görüldü.

AVM Endeksi Ocak ayı sonuçlarını değerlendirenAYD Başkanı Hakan Kodal “Yeni yılda yenilenen ve kategoriler bazında içeriği genişletilen endeks verilerimiz ile AYD olarak sektöre ışık tutmaya devam edeceğiz. 2010 Aralık ayında tavan yapan AVM ciroları, yeni yıl alışveriş telaşının sona ermesi ile normal seyrinde gideceği anlaşılmıştır. Önümüzdeki aylarda yeni sezon ürünlere talebin artması ve İstanbul Shopping Fest'in indirimli yeni sezon ürünler fırsatı sunacak olması dolayısıyla cirolarda daha büyük artış bekliyoruz.” dedi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz