maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu “15-20 milyar lira kar edilecek"

Veysel Eroğlu “15-20 milyar lira kar edilecek"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2B'lerin satışıyla ilgili yaptığı açıklamada "Peşin ödeyen rayiç bedelin yüzde 40'ına 2B'nin sahibi olacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2B'lerin satışıyla ilgili yaptığı açıklamada "Peşin ödeyen rayiç bedelin yüzde 40'ına 2B'nin sahibi olacak" dedi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman vasfını yitirmiş araziler olarak bilinen 2B'Ierin satışıyla ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Orman ve Köy İşleri Komisyonu'nda kabul edilip Genel Kurul'a sevk edilen tasarının yasalaşması halinde herkesin bu işten kazançlı çıkacağını belirten Büğlü, "Peşin ödeyen rayiç bedelin yüzde 40'ına 2B'nin sahibi olacak. İhtilaf ortadan kalktığı için 2B'ler ipotek ettirilerek kredi çekilebilecek böylece yatırımda kullanılabilecek. 2B statüsündeki tarla sahipleri artık devletten doğrudan gelir desteği alabilecek. Devlet satıştan 15-20 milyar lira arasında gelir temin edecek." dedi.

Eroğlu, AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de iktidara geldiği günden buyana gündemde olan 2B düzenlemesinin neden hayata geçirilemediğine açıklık gelirdi.Tartışılmasına rağmen 2007 yılma kadar 2B arazilerinin sinirinin belli olmasına rağmen üzerinde kimlerin yaşadığına ilişkin bir tespitin olmadığım belirten Eroğlu, "2007 seçimlerinin ardından bakan olunca İSKİ Genel Müdürlüğü görevinde edindiği tecrübelerden bu işin önce tespitinin yapılması daha sonra da mülk haline getirilmesi gerektiğini ifade ettim" dedi. 2B statüsündeki arazilerin tapu ve hazine işlemlerinin tamamlanmadan satılamayacağını kaydeden Eroğlu, şunları anlattı: "Sadece orman kadastrosunun belirleyeceği 2B tanımıyla sorun çözülmez. Tapu kadastro bilgileri de önemli. O nedenle tapu kadastro kanununda değişiklik yaptık. Kanunla 2B alanlarındaki tespitin, hak sahipleri ve alanların ölçümü ve devamında tescil işlemlerinin tapu kadastro ve orman kadastro tarafından ortak yapılması kararlaştırıldı. 2B'yi çözmek isteyen önce tespiti yapmalı' dedik. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi tespite karşı çıktı ve bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Tapu kadastro ile orman kadastroyu birlikte çalıştırmamızın büyük katkısı oIdu. 2007 öncesinde bunlar olmadığı için uygulamaya konulamadı. Bunu yapmasaydık bugün sorun çözülmüş olamayacaktı. Kanun hazırlanmasının ardından Bakanlar Kurulu'na 2-3 kez sunum yaptım. Muhalefet partilerini de ayrı ayrı bilgilendirdim." Eroğlu, düzenlemenin hayata geçmesiyle 2B statüsündeki tarlaları işleten çiftçilerin devletten doğrudan gelir desteği almasının da önünün açılacağını söyledi. Ayrıca tarla ve arsa konumundaki 2B'lerde kanuni ihtilafın giderilmesinin ardından yatırımda kullanılmasının da yolunun açılacağını belirten Eroğlu, "Böylece bu * yerleri ipotek göstererek rahatlıkla bankalardan kredi çekebilecek" dedi.

Yenigün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'
  • 21.06.2018 09:43

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küç ...

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı
  • 14.06.2018 14:53

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan Kanal Edirne’ ...

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı
  • 29.04.2018 13:40

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne'nin yüzde 95'inin bittiğini, bir ...