maritbet girişmaritbet
Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde yabancı enerji firmalarına arsa aranıyor

Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde yabancı enerji firmalarına arsa aranıyor

Silifke OSB, Çinli ve Alman yenilenebilir enerji firmalarının yer taleplerine çözüm arıyor

İlçenin rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarına elverişli olduğunu belirten OSB yönetimi 204 dönümlük 2 arazi için yetkilerden onay bekliyor. Mevcut yatırım alanında tam doluluğa ulaşan Silifke Organize Sanayi Bölgesi, yeni yatırımcılara yanıt verebilmek adına arazisini genişletmeye odaklandı. 84 dönümlük 2 B arazisini bünyesine katmak isteyen Silifke OSB, bu konuda başbakanlıktan gelecek kararı beklerken yaklaşık 150 dönümlük arazinin kamulaştırılması için de mahkeme kararı bekliyor. 150 dönümlük arazinin Silifke OSB'ye dahil edilmesi halinde enerji alanında yurtdışından gelen yatırım taleplerine yanıt verilecek.

Silifke OSB Müdürü Ali Kıl, Başbakanlık Yatırım Ajansı aracılığıyla Çin ve Almanya'dan yenilenebilir enerji konusunda yatırım talepleri aldıklarını belirterek, “Ancak bu firmaların en az 100 dönümlük arazi talepleri var. Bu talebi karşılayamadığımız için yanıt veremedik.  Bölge coğrafi konumu ve iklimi nedeniyle rüzgâr ve güneş enerjisi konusunda yatırıma çok elverişli. Hedefimiz yabancı yatırımcıların istedikleri boyutlarda bir parsel oluşturup marka bir yatırımı bölgemize çekebilmek”dedi. 

Yaklaşık 93 hektar alan üzerine kurulu Silifke OSB'de 46 parsel bulunduğunu ve bunun 44 tanesinin firmalara tahsis edilmesiyle birlikte tam doluluğa ulaşıldığını anlatan Ali Kıl, bu firmalardan 23'ünün ruhsat alarak faaliyete başladığını, kalanında ise inşaatının sürdüğünü söyledi. Ancak inşaatların bir iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağına dikkat çeken Kıl, “Mevcut durumda yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlanıyor. Yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bölgemizdeki istihdam sayısı binin üzerine çıkacaktır” diye konuştu.

Dosyamız Başbakanlıkta bekliyor
Konya, Kayseri, Gaziantep gibi çevre illerden halen yoğun bir taleple karşı karşıya olduklarını ancak arazileri kalmaması nedeniyle talepleri yanıtlayamadıklarını kaydeden Ali Kıl şunları söyledi:  “Genişleme alanımız var ancak buradaki arazileri bünyemize dahil etmeye çalışıyoruz. 2B'den doğacak parselleri devralmaya çalışıyoruz. Bu şekilde 8 parselden oluşan toplam 84 dönümlük arazi var. Bu araziler bünyemize dahil olursa 7 firmaya daha yer sağlayabiliriz. Şu anda bu konudaki dosyamız Başbakanlıkta bekliyor. Yetkili mercilerden gerekli olurlar gelince yılın ikinci yarısında tahsisleri yapabiliriz.” Kamulaştırmayı bekleyen 150 dönümlük ayrı bir arazinin daha bulunduğunu da anlatan Ali Kıl, burada da kayyuma gidildiğini ve mahkeme kararlarının beklendiğini açıkladı. Kıl, bu arazinin de bünyelerine geçmesi halinde enerji yatırımlarına ayıracaklarını sözlerine ekledi. 
Derya Eğrican Güleç/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2B’de sona gelindi
  • 13.02.2012 16:21

2B’de sona gelindi

TBMM’ye sunulan 2B arazi çalışmalarında sonuca varıldı ...

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu
  • 01.02.2012 16:35

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Gayrimenkul sektörü 2012 yılından umutlu. ...

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU
  • 19.01.2012 17:48

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 bütçe rakamlarını açıkladı ...

KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • 19.12.2011 16:44

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü anlattı ve deprem ...

2B arazilerle iligli yasa taslağı yeniden gündeme geldi
  • 17.11.2011 14:21

2B arazilerle iligli yasa taslağı yeniden gündeme geldi

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satılması ile ilgili olarak ...