maritbet girişmaritbet
Gebze, arsa yatırımcılarının yakın takibinde!

Gebze, arsa yatırımcılarının yakın takibinde!

Regav Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Recep Avcı'ya göre Gebze'de yatırım yapanlar normal koşullarda 2 yıl içinde en az yüzde 50 kazanıyor...

 

Gebze, organize sanayi bölgesi olarak yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. Hersek Köprüsü ve Bileşim Vadisi projesi de bölgenin değerine değer katıyor. Yerleşik nüfusu 300 bin civarında olan Gebze'nin günlük nüfusu ise 1 milyonu aşıyor. Regav Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Recep Avcı, bölgede yatırımcıların birikimlerine değer kazandırmak için profesyonel destek verdiklerini belirtiyor. 
 
Bölgede uzun süredir hizmet veriyorsunuz. Şirketin kuruluş aşamasından ve hizmetlerinizden bahseder misiniz? 
 
Firmamız 1986 yılında RE-GAV Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık adı altında Gebze'de kuruldu. Müşterilerimizi gayrimenkul danışmanlığı ve ekspertiz hizmetlerimizle en doğru yatırımı ne zaman ve nerede yapacakları konusunda bilgilendiriyoruz. Bu hizmeti verirken doğruluk, dürüstlük ve güvenilirlik temel ilkelerimiz. Tabii sadece Gebze'de değil Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. En önemli özelliğimiz yatırımcı ile bire bir muhatap olmamız. Karşılıklı güvenle çalışan bir firmayız. Önce dostluk kurup, sonra ticaret yapıyoruz. 
 
Bire bir ilişkilerde sağlam dostluklar kurduğumuz kişilerle çalışıyoruz. Yani "Benim gayrimenkulüm var" diyen herkesle çalışmıyoruz. Çünkü güven olmayan yerde ticaret olmaz. Başkaları gibi "Yer gösterdim, bu sözleşmeyi imzala" demiyoruz. 
Gayrimenkul sorunları, tapu sıkıntıları ve 2B yasasından doğan problemlerin çözülmesinde ön plandayız. Kimin ne işi varsa bize bir telefon etmesi yeter. Derdini dinler ve iki gün sonra çözümle birlikte ziyarete gideriz. Aynı zamanda elimizde yatırıma değecek sanayi arazileri mevcut. Kira garantili yerler var. Yatırımcıların alacağı arazilerde yüzde 100 kazanç sağlayacakları yerlerimiz var. Elimizde çiftlik arazileri, büyük yatırım planlayan şirketler için Körfez'e bakan araziler var. 
 
Bölge hakkında bilgi verir misiniz? Gebze'de yatırım yapan ne kazanır? 
 
Gebze, sanayi bölgesi olarak Türkiye'nin en gözde ilçelerinden. Pek çok yatırımcının da birinci derecede ilgi alanında bulunuyor. Bölge limanlara, havaalanlarına, köprü bağlantı yollarına, karayollarına yakınlığıyla da sanayi ve lojistik firmaları için vazgeçilmez bir konuma sahip. Buraya yatırım yapan yatırımcı normal koşullarda 2 yıl içinde en az yüzde 50 kazanır. Tabi gayrimenkulün yeri ve aldığı fiyat da çok önemli. 100 liralık yere 100 lira verirse o doğru bir yatırım sayılmaz. Doğru yerden doğru zamanda yer aldığında hiçbir kaybı olmaz. 
 
Bölgemizde 8 organize sanayi bölgesi (OSB) var. Çevre ilçeleri de sayarsak bu sayı 12'ye çıkıyor. Ayrıca 11 ayrı bölgede normal sanayi bölgesi var. Gebze'de sanayi ve lojistiğe çok büyük talep gösteriliyor ancak yer yok. Şu anda bana bin metrekareden 5 bin metrekareye kadar 100 tane yer var deyin, hepsini kiraya veririm. Gebze bir anlamda lojistik depolama merkezi ve sanayi merkezi oldu. Gebze'de lojistik depoların yapılması ve kiraya verilmesi ciddi gelir getiriyor. Yatırımcılara tavsiyem, bölgede bilişim vadisine girsinler. OSB'lerin içinde yer alsınlar. Bunun dışında tarla vasfında olan arsalardan toplamalarını da tavsiye edebilirim. 
 
Yatırım yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli? 
 
Bir emlak şirketi ile anlaşmamışlarsa mutlaka ve mutlaka belediye, kadastro, tapu dairesi gibi yerleri gezsinler. Yada bize gelsinler, hiçbir ücret almadan istedikleri özellikte yerler için gerekli portföy araştırması yapıp, kendilerine ekspertiz raporu sunalım. Bazı sanayiciler bir yerlerden 100 dolara, 50 dolara yerlerin olduğunu duyup bizi arıyorlar. Bu fiyatlara yer olmadığını bilsin ve dikkat etsinler. Bitmemiş 1/1000 ölçekli yerleri alıp inşaat yaparım diyorlar ama yapamıyorlar. İmara uygun mu? Tapuda problem var mı? Belediyede kesintiler ne kadar? Ne kadarına inşaat yapılabilir? Tüm bunları iyi araştırsınlar. Firma olarak verdiğimiz hizmetleri şöyle sıralayabiliriz: Sanayi arsası temini, antrepo satma veya kiralama, liman yeri, hafriyat döküm arazisi, ekspertiz hizmeti, arsa, arazi, çiftlik arazisi, yatırımlık araziler, proje üretimi, ölçüm, kontrol. imar, iskan, tapu muamele. 
 
İş&Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, Gebze Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu
  • 19.04.2022 12:55

Bakan Kurum, Gebze Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bazı ziyaretlerde bul ...

Bakan Karaismailoğlu: "Gebze OSB-Darıca Sahil Metro hattımız Marmaray'a da bağlanacak"
  • 14.06.2021 17:13

Bakan Karaismailoğlu: "Gebze OSB-Darıca Sahil Metro hattımız Marmaray'a da bağlanacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Gebze OSB-Darıca Sahil Metro S ...

Kocaeli'nde Hünkar Çayırı, millet bahçesine dönüştürülecek
  • 04.05.2021 11:04

Kocaeli'nde Hünkar Çayırı, millet bahçesine dönüştürülecek

Fatih Sultan Mehmet'in 27 Nisan 1481'de çıktığı sefer sırasında ordusuyla mola v ...

Bakan Kurum, Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katıldı
  • 25.12.2020 14:42

Bakan Kurum, Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gebze Millet Bahçesinde yaptığı incelemel ...

Kocaeli ile İstanbul’u birleştirecek metro hattında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor
  • 10.09.2020 15:54

Kocaeli ile İstanbul’u birleştirecek metro hattında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesi ile İstanbul’u birbirine bağlayacak olan metro hattında ...