maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO, TOKİ'den aldığı İstanbul arsalarına 5 yeni proje yapacak!

Emlak Konut GYO, TOKİ'den aldığı İstanbul arsalarına 5 yeni proje yapacak!

Sektöre yön veren projeleri ve hızlı büyüme oranıyla Türkiye’nin gayrimenkul devi haline gelen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İstanbul’a modern yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor

Sektöre yön veren projeleri ve hızlı büyüme oranıyla Türkiye'nin gayrimenkul devi haline gelen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İstanbul'a modern yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Emlak Konut T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na ait İstanbul'da 5 ayrı bölgede bulunan taşınmazları portföyüne kattı. Emlak Konut, Başakşehir-Kayabaşı, Başakşehir- Hoşdere, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Avcılar'da olmak üzere 5 ayrı proje alanında toplam 395.420,51 metrekare arsayı 398 milyon 89 bin 550 TL bedelle TOKİ'den satın alarak İstanbul için yeni yaşam alanlarına imza atacak.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Emlak Konut olarak sadece bir ev yapmanın ötesinde Türkiye'de daha iyi koşullarda insanların hayat süreceği sosyal yaşam standartlarını arttıran daha sağlıklı ve güvenli alanlar oluşturan projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda TOKİ'den satın aldığımız 400 bin metrekareye yaklaşan 5 ayrı arsa üzerinde yine Emlak Konut adına ve güvenine yakışır projelere imza atacağız” açıklamasında bulundu.

Kendi arsaları üzerinde projeler geliştirirken, bir yandan da büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinde aktif rol oynayan Emlak Konut, bu vizyon kapsamında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na ait İstanbul'da bulunan 5 arsayı daha satın aldı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Emlak Konut olarak sadece bir ev yapmanın ötesinde Türkiye'de daha iyi koşullarda insanların hayat süreceği sosyal yaşam standartlarını arttıran daha sağlıklı ve güvenli alanlar oluşturan projeleri gerçekleştirmeye devam etmek istiyoruz. Bu bağlamda TOKİ'den satın aldığımız 400 bin metrekareye yaklaşan 5 ayrı arsa üzerinde yine Emlak Konut adına ve güvenine yakışır projelere imza atacağız” açıklamasında bulundu.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, satın alınması gerçekleştirilen arsalardan Fatih ilçesinde bulunan parselin Sirkeci'yle Bakırköy'ü birbirine bağlayan sahil yolu üzerinde Yedikule mahallesinde bulunduğunu belirtti. Bununla birlikte Gaziosmanpaşa'da TOKİ'den alınan parselin ise TEM Otoyolu üzerinden Gaziosmanpaşa girişi üzerinde bulunduğunu açıklayan Kurum,  satın alınan arsanın aynı bölgede Emlak Konut tarafından geliştirilen Avrupa Konutları TEM projesine yakın konumlu olmasına ayrıca dikkat çekti. Kurum, “Başakşehir Hoşdere'de alınan parseller ise daha önce yine TOKİ'den satın alınan yaklaşık 550 bin metrekare taşınmazlarla aynı bölgede bulunmakta olup içerisinde her türlü sosyal ve ticaret alanları, eğitim ve sağlık tesisleri, ofis ve konutları bulunan kentsel tasarım projeleriyle bir bütünlük sağlanması hedeflenmektedir. Yine Başakşehir'de yer alan diğer arsa ise TOKİ tarafından geliştirilmiş modern uydu kentlerinden biri olan Kayabaşı toplu konutları alanında bulunmaktadır. Avcılar'da satın alınan parsel ise Avcılar/Haramidere TEM bağlantı yolu çevresinde Küçük Çekmece Gölü manzaralı konumda yer almaktadır” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borsa İstanbul'da gong, Damla Kent için çaldı
  • 14.08.2025 14:37

Borsa İstanbul'da gong, Damla Kent için çaldı

Damla Kent Projesi Gayrimenkul Sertifikası, Borsa İstanbul’da düzenlenen ‘Gong’ ...

Damla Kent ‘en yüksek tutarlı halka arz’ rekorunu kırdı
  • 11.08.2025 14:45

Damla Kent ‘en yüksek tutarlı halka arz’ rekorunu kırdı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ ve Emlak Konut G ...

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırlarına yoğun ilgi
  • 01.08.2025 16:04

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırlarına yoğun ilgi

Emlak Konut GYO’nun bilgilendirme ekipleri, Başakşehir’de hayata geçirilecek Dam ...

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırları İstanbul meydanlarında
  • 01.08.2025 15:44

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırları İstanbul meydanlarında

Emlak Konut GYO uzman ekipleri, Gayrimenkul Sertifikası ve Damla Kent projesi ha ...

Bakan Kurum Gayrimenkul Sertifikası'nı anlatıyor
  • 25.07.2025 16:21

Bakan Kurum Gayrimenkul Sertifikası'nı anlatıyor

  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut edinm ...

Küçük birikimlerle ev sahibi olmanın yeni yolu: Gayrimenkul sertifikası
  • 16.07.2025 17:10

Küçük birikimlerle ev sahibi olmanın yeni yolu: Gayrimenkul sertifikası

TOKİ ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., gayrimenkul yatırımı yap ...