maritbet girişmaritbet
Bursa'nın yükselen değeri Lefkoşe Caddesi!

Bursa'nın yükselen değeri Lefkoşe Caddesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Lefkoşe Caddesi ve çevresini mercek altına aldı.

Araştırmaya göre bölgede markalı konutların ortalama birim metrekare satış fiyatları 2.500-3.500 TL, ofislerin metrekare satış fiyatları ise özelliklerine bağlı olarak 4.000-7.000 TL arasında değişiyor.  

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Lefkoşe Caddesi'nin İzmir Yolu'na bağlanmasının bölgede markalı konut ve ticari birimlerde canlanmaya yol açtığını belirterek, bölgenin boş arazilere sahip olması nedeniyle yatırım açısından avantajlı olduğunu kaydediyor. Şehirli, bölgede halihazırda yeni yapılmış markalı konut, otel ve ofis projelerinin bulunduğunu ifade ederek, bu özelliği ile Lefkoşe Caddesi ve çevresinin kozmopolit bir gelişim sergilediğini dile getiriyor.

Konutların metrekare satış ortalaması 2.500-3.500 TL

Lefkoşe Caddesi çevresinde çok sayıda markalı konut projesi bulunduğunu belirten Şehirli, konutların tipolojik dağılımına bakıldığında genellikle 3+1 ve 1+1 konutların tercih edildiğini söylüyor. Şehirli, İzmir Yolu'na yakın konumda home ofis amaçlı kullanılabilecek küçük alanlı dairelerin, Uludağ'a yamaçlanan kısımda ise büyük kullanımlı dairelerin daha çok talep edildiği ifade ediyor. 

şeyma şehirli

Arap yatırımcıların bölgede markalı konut segmentine gösterdikleri ilginin de artış kaydettiğini dile getiren Şehirli, Lefkoşe Caddesi çevresindeki projelerdeki fiyatların değişkenlik gösterdiğini, birim metrekare satış fiyatlarının en yüksek olduğu Prestij Park Evleri ve yapımı devam eden Bursa Marka projesinde 4.000-6.500 TL/m²'ye ulaştığını belirtiyor. Şehirli, bölge genelinde markalı konut metrekare birim fiyatlarının ise 2.500-3.500 TL arasında değiştiğini söylüyor.

Ofislerde metrekare satış değeri 4.000-7.000 TL

Lefkoşe Caddesi çevresinde asansörlü, güvenlikli ve otoparklı ofislerde satış fiyatlarının konum, manzara, bina yaşı ve malzeme kalitesine bağlı olarak 4.000 - 7.000 TL/m² seviyelerinde olduğu belirten Şehirli, bölgede otel sektörünün de ciddi bir gelişim içinde olduğunu ifade ediyor. 

Bölgenin deniz ve hava ulaşımına yakınlığının yanı sıra Tüyap ve Buttim gibi merkezlere kolay ulaşılabilirliği nedeniyle otel yatırımcılarına cazip geldiğini kaydeden Şehirli, konaklama sektöründe halihazırda Gold Majesty, Crown Plaza ve Sheraton Bursa otellerinin yer aldığını belirtiyor. Şehirli, doluluk oranı %60-70 aralığında olan üç otelin 450-500 oda kapasiteli olduğunu ve oda fiyatlarının 350-500 TL aralığında seyrettiğini dile getiriyor. Lefkoşe Caddesi ve çevresinde AVM sektörünün de hızlı bir gelişim içinde bulunduğunu söyleyen Şehirli, mevcut iki AVM'nin 79 bin m2 kiralanabilir alana sahip olduğunu, bununla birlikte 2018 yılına kadar açılması planlanan iki AVM ile yaklaşık 105 bin m2 daha kiralanabilir alanın eklenmesinin planlandığını belirtiyor. 

Nilüfer Çayı ıslah projesiyle birlikte dere etrafından yapılan rekreasyon ve park alanlarının bölgenin yaşanabilirlik açısından cazibesini artıracağını söyleyen Şehirli, ancak bölgede çok sayıda proje olmasından dolayı satışta yaşanacak rekabetin bölge açısından tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana’da en çok Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri tercih ediliyor
  • 24.01.2022 15:30

Adana’da en çok Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri tercih ediliyor

Türkiye’de yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve pandeminin etkisiyle pe ...

Konut kredisi kullanım hacmi 276 milyar seviyesinde!
  • 06.05.2021 15:36

Konut kredisi kullanım hacmi 276 milyar seviyesinde!

BDDK tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 30 Nisan ...

Sur Yapı Antalya sakinleri yeni evlerine taşınmaya başlıyor
  • 04.03.2021 10:48

Sur Yapı Antalya sakinleri yeni evlerine taşınmaya başlıyor

Sur Yapı Antalya projesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle iskan i ...

İstanbul'da sarnıç zorunlu hale geldi!
  • 15.01.2021 09:27

İstanbul'da sarnıç zorunlu hale geldi!

İBB Meclisi’nde kabul edilen İstanbul İmar Yönetmeliği Taslağı’na göre 1000 metr ...