maritbet girişmaritbet
Ali Sami Yen'de kayyuma gerek kalmadı!

Ali Sami Yen'de kayyuma gerek kalmadı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yaptığı açıklama ile Ali Sami Yen Stadı'nın ortakları arasında bir sorun kalmadığını ve sulhen anlaşmaya vardıklarını duyurdu

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Ali Sami Yen Stadının arsası hakkında bir açıklama yaptı. Verilen bilgi şöyle:

Ali Sami Yen arsası olarak bilinen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile hasılat paylaşım sözleşmesi imzalayan "Torunlar -Aşçıoğlu- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı"ndaki Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm  A.Ş., ortaklıktan kaynaklanan tüm haklarının devri için Torun Yapı Sanayi ve Ticaret  A.Ş. arasında sözleşme imzalanmış, aynı zamanda Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm  A.Ş., ile ortaklıktan kaynaklanan hakların devri ile ilgili olarak Torun Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.  arasında sözleşme imzalanmasına bağlı olarak, proje ortaklığının ortakları arasındaki ihtilafın sulhen çözümlenmiş olması nedeniyle  Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 434 ncü maddesi  gereğince yargılamaya son verilmesi için hakem kuruluna müracaat  edilmiştir. İmzalanan sözleşme ile hakem kurulu tarafından  yapılan işlemler ve alınan kararlar - kayyım atanmasına ilişkin karar da dahil olmak üzere-  hükümsüz hale gelmiştir.

Perihan Çarkacı/emlaktasondadika.com

--

Aşçıoğlu'nun yerine Torun Yapı geldi!

TOKİ'den hasılat paylaşımı modeliyle alınan Ali Sami Yen arazisine yapılacak projenin ortak yapısında değişiklik gerçekleşmiştir. Daha önce  “Torunlar –Aşçıoğlu- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı" olarak bilinen ortaklıkta Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm  A.Şhisselerinin tamamını Torun Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devretmiştir.

Taraflar arasında yapılan sözleşme ile birlikte değişen proje ortaklığı neticesinde ortaklıktaki hisse dağılımı; Torunlar GYO yüzde 65, Torun Yapı yüzde 30, Kapıcıoğlu ise yüzde 5 olarak gerçekleşmiştir. Yapılan sözleşme ile birlikte hakem kurulu tarafından  yapılan işlemler ve kayyum atanmasına ilişkin karar hükümsüz hale gelmiştir. BöylelikleAli Sami Yen projesinde ihtilaf çözüme kavuşmuştur.

Yaşanan hukuki sürecin 1 milyar TL'nin üzerinde, önemli bir yatırım değerine sahip Ali Sami Yen projesinin inşaat sürecine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Projemizin planlandığı gibi 2014 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Torun Center maket görüntüleri - 2
  • 04.04.2014 09:56

Torun Center maket görüntüleri - 2

3 kule halinde yükselen Torun Center projesi zeminden 160 metre yüksekliğinde ol ...

Torun Center maket görüntüleri - 1
  • 04.04.2014 09:54

Torun Center maket görüntüleri - 1

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stad'ının yerine inşa edilen Torun Center, 353 birim ...

Torunlar GYO mevcut portföyünün 3 katı yatırım yapacak
  • 07.04.2012 19:05

Torunlar GYO mevcut portföyünün 3 katı yatırım yapacak

Torunlar GYO, 2013 yılı sonuna kadar 1 milyar 300 milyon TL yatırım yapmayı plan ...

EMRE TORUNLAR
  • 19.01.2012 17:58

EMRE TORUNLAR

Torunlar GYO Genel Müdür Yardımcısı Emre Torunlar inşaat sektörünü değerlendiriy ...

AZİZ TORUN RÖPORTAJ
  • 27.12.2011 17:52

AZİZ TORUN RÖPORTAJ

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile söyleşi... ...

5.Levent projesinin foto galerisi yayında!
  • 16.04.2015 13:20

5.Levent projesinin foto galerisi yayında!

Torunlar GYO'nun Alibeyköy'deki Kiptaş arazisi üzerine hayata geçirdiği 5.Levent ...