maritbet girişmaritbet
4 önemli grup Bodrum Cennet Koyu'nda ortak arsa aldı!

4 önemli grup Bodrum Cennet Koyu'nda ortak arsa aldı!

Türkiye gayrimenkul piyasasına dönük önemli bir hamle geçen ay içerisinde Bodrum'da gerçekleşti.

Türkiye'nin dört önemli grubu, Bodrum'da Cennet Koyu'na komşu denize sıfır yaklaşık 700 dönümlük araziyi en yüksek teklifi vererek satın aldı.

İhaleye TMC Mazıdağı Fosfat Sanayi adı altında katılan Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Cengiz Holding Başkanı Mehmet Cengiz, Rixos'un Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve Orjin Grubu'nun iki ortağı Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun, araziye toplam 277 milyon lira ödeme yapacak.

Arazi, Bodrum'un en önemli bölgelerinden Cennet Koyu'na bakan en büyük parsel olarak biliniyor. Cennet Koyu da yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın en temiz kıyılarına sahip. Zaten dört ünlü grup da geliştirecekleri projeyi dünyanın en önemli isimlerine dönük olarak hazırlayacaklar. Size, şöyle bir rakam sunabiliriz. Toplam 700 dönüme yakın arazide en fazla 40 malikhane yapılacak. Bina sayısı daha da az olabilir. Bir de bu villaları domine edecek bir otel devreye alınacak. Taraflar projenin dünyanın sayılı gayrimenkul çalışmalarından biri olması için fikir birliğine varmışlar. Yani bir prestij/sembol proje olarak tanımlanacak. 
 
Arazinin sahiplerinin her biri alanlarında kendini kanıtlamış olmalarına karşın, ihalede ortak olmaları kamuoyunu bir hayli ilginç karşılandı. Hakikaten de hiçbiri birbiri ile daha önce bir ortaklık yapmamış. Turgay Ciner ile Zafer Yıldırım'ın yakın arkadaşlıklarını bilmeyen yok. Ancak yılların dostları ilk kez bir ticari projede bir araya  geliyor. Her ne kadar dört ortak birbiriyle ticari ilişkiye girmemiş dediysek de aralarında birini hariç tutmak gerekir. 
 
O kişi ise diğer üçü ile de iş ilişkisine girdi. Rixos Grubu'nun sahibi Fettah Tamince, diğer üç ortağının da otellerini işletiyor. Turgay Ciner'in Lares Park, Cengiz İnşaat'ın 7 yıldız konsepti  ile turizme kazandırdığı Sungate Oteli (bir süre önce Ruslar'a satıldı), Orjin Grubu'nun Beyoglu'ndaki oteli (eski Beyoğlu Adliye Binası Rixos Pera olarak kısa süre önce açıldı) Rixos Grubu tarafından işletiliyor. 
 
Ortaklığa ilişkin bir ayrıntıyı daha verelim. Aslında her üç grubu da yakından tanıyan Rixos'un patronu Fettah Tamince, araziye daha önce Torunlar Grubu ile girme kararı almış. Tam rakip olacakken, Orjin, Ciner, Cengiz işbirliğini görünce sonradan bu gruba dahil olmuş. 
 
Dört grubun da araziyi satın alma süreci aslında ağırlıklı aralarında geçen birkaç telefon görüşmesi ile netleşmiş. Proje ortaklığı şeklinde bakılıyor girişime. Yani projenin konseptine, gidişine veya uygulama biçimine göre ortaklık yapısı değişebilir. Dördü de eşit oranda pay sahibi oldukları arazi Mehmet Cengiz'e ait şirket üzerine kayıtlanmış. Yakın zamanda dört ortak tarafından yeni bir şirket kurulacak. Ve tapu devri gerçekleşecek. 
 
Orjin'in Bodrum'da iki ayrı arazisi daha bulunuyor. Bunlardan 15 yıl önce satın alınan 30 dönümlük arazisinde yine villa ağırlıklı bir proje üzerinde çalışılmış bir süre önce. İki yıl kadar önce Karaveli Ailesi'nden satın alınan 130 dönüme yakın arazide de 65 villalık bir proje oluşturulmuş. 
 
Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?
  • 07.07.2022 16:10

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?

Bodrum'da balayı yapan çiftten Şara Arfaoui, 70 milyon liralık ev beğendi. İlkay ...

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!
  • 01.07.2022 10:43

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte mega yat trafiği de artıyor. ...

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!
  • 23.04.2022 13:27

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!

Bahamalar bayraklı 230 metre uzunluğundaki "Artania" isimli kruvaziyer, 526 yolc ...

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı
  • 26.10.2021 09:32

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı

Yurt dışından gelen hibrit sisteme sahip çevre dostu olarak bilinen mega yat "Sa ...