maritbet girişmaritbet
Dört büyük fon Zorlu ile pazarlık yapıyor!

Dört büyük fon Zorlu ile pazarlık yapıyor!

Fuarda, Zincirlikuyu’da hayata geçirilen ve 2,5 milyar dolar değerindeki Zorlu Center’ın ofis kısmının uluslararası fonlara satışı gündemde. Projeye portföy büyüklükleri 10 milyar doları bulan 4 fon talip oldu

 

MIPIM'de Zorlu Center ve Zorlu Levent Ofis'i tanıttıklarını söyleyen Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, fonlarla, satış, kiralama ve ortaklık gibi işbirliği seçenekleri görüştüklerini söyledi.
 
Even, son yıllarda güvenli liman arayan fonlar için Türkiye'nin cazip hale geldiğini söyleyerek, “Bu nedenle dünyada çuvalla parası olan emeklilik ve sigorta fonları artık Londra yerine İstanbul'a yatırım yapmaya başladı. Bize de Zorlu Center'la ilgili aralarında Orta Doğulu, Uzak Doğulu, Kuzey Amerika ve Türk Cumhuriyetleri'nden fonlar tekliflerle geliyor” dedi. Even, Zorlu Center'ın dışında Zorlu Levent projesinde de toplu satın alma veya sessiz partner gibi teklifler aldıklarını kaydetti.
 
Galataport'la ilgileniyor
Even, “Türkiye'ye değer katacak projelerle ilgileniyoruz. Galataport'u inceliyoruz” dedi.
Zorlu Center'da pentahauslar hariç en pahalı dairenin 6 milyon dolar olduğunu anlatan Mehmet Even, ortalama metrekare fiyatlarının 15 bin doları gördüğünü söyledi. Zorlu Center'daki AVM'ye yoğun ilginin sürdüğünü aktaran Mehmet Even, “200 mağazalık AVM'ye 2 bine aşkın talep aldık. Kiralama tamamlandı” diye konuştu.
 
Babacan: Oturma iznini çözeceğiz
Fuarın açılışını yapan  Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile  sohbet etti. Babacan mütekabiliyet çıkmasına rağmen, oturma izinlerindeki sıkıntıların 1-2 hafta içinde sonlanacağını vurguladı. Babacan, Zorlu Gayrimenkul standını gezerek Zorlu Center'la ilgili bilgi aldı.
 
İzmir ve Bodrum görücüye çıktı
28 firmanın stant açtığı fuara İş GYO, İzmir'in yeni kent merkezinde gerçekleştirdiği Ege Perla'yla  katıldı. 2 bloktan oluşan Ege Perla'da konut sahiplerine hizmeti Kanyon verecek.  İstanbul dışında bulunan bir diğer projede Vicem Yapı'nın Muğla Bodrum'da inşa ettiği Bodrum Yalıları oldu. Proje, 21 lüks villadan oluşuyor.
 
Fuarın açılışına ‘Nef'es verdi 
Mipim fuarının açılışına sponsor olan Nef, fuarda tüm projelerini tanıttı. Fuarda tanıtılan bazı projeler şunlar; “Aydınlı- Keleşoğlu'nun birlikte gerçekleştirdiği Vadi İstanbul. Tahincioğlu'nun projeleri Palladium Tower ve Nidakule Levent. Zorlu'nun gerçekleştirdiği Zorlu Center. Viatrans'ın gerçekleştirdiği Quasar İstanbul.”
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...

Mehmet Even Zorlu Center PSM'nin detaylarını anlattı!
  • 08.05.2013 14:28

Mehmet Even Zorlu Center PSM'nin detaylarını anlattı!

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Mehmet Even, Zorlu Center Performans Sanatları Me ...