maritbet girişmaritbet
Şato kiralamak ister misiniz?

Şato kiralamak ister misiniz?

Tatilinizi her zamankinden farklı yapmak ve bir kaç günü bir ortaçağ insanı gibi yaşamak isterseniz bu şatolar tam size göre!

Dünyanın pek çok yerinde zamanında kralların, kontların yada zengin kişilerin yaşadığı şatolar bulunuyor. Şu sıralar işlevi olmayan ve kullanılmayan bu şatoların kaderine terk edilmemeleri için farklı bir yöntem uygulanıyor. 

Farklı bir tatil geçirmek isteyenler için şatolar Airbnb sitesi üzerinden kiralanıyor.

Herkesin ilgisini çeken "şato yaşamak" olgusunu en azından bir kaç günlüğüne gerçekleştirebilirsiniz. 

İşte kiralanabilen 7 şato;
 

1- İngiltere - Kirkby Stephen

şato

Birleşik Krallık'ın Kirkby Stephen bölgesinde yer alan bu şatoyu günde 412 liradan kiralayabilirsiniz. 16 yatağı ve 8 banyosu bulunan şatonun aylık kirası 11 bin 258 lira olarak belirtiliyor. 

2- Fransa - Brinon-sur-Sauldre

şato

Fransa'nın Brinon-sur-Sauldre kentinde bulunan 4 yatak odalı şatonun günlük kiralama bedeli 567 lira. 3 banyosu bulunan şatoyu haftalık kiralamak isterseniz 7 bin 62 lira ödemeniz gerekiyor. 

3- İtalya - Toskana

toskana şato

İtalya'da zenginlerin villa bölgesi olarak bilinen Toskana'daki şatonun günlük kirası 368 lira olarak açıklandı. Diğerlerine göre kullanım alanlarının daha küçük olduğu şatoda yüzme havuzu ve jakuzi bulunuyor. 

4- Fransa - Saint Martin de Lixy

fransa

Fransa'nın Saint Martin de Lixy bölgesindeki bu şato 5 yatak odasına ve 2 banyoya sahip. Günlük 384 TL'ye, haftalık ise 5 bin 773 TL'ye kiralayabileceğiniz şato, zamansız bir yerde olağanüstü bir tatil yaşamak isteyenler tercihi oluyor. 

5- Fransa -  Brittany

fransa şatoları

Kuzey-batı Fransa'da bulunan bir yarımada olan Brittany'deki şatonun günlük kiralama fiyatı 771 TL. 5 yatak odası ile 5 banyosu bulunan şatonun haftalık fiyatı 5 bin 373 TL. 17. yüzyılda inşa edilen şato, sessiz bir gölet çöevresindeki meşe ağaçları arasında yer alıyor. 

6- Fransa - Aquitaine

aquitaine şato

Fransa'nın güneydoğusunda bulunan ve Atlas Okyanusu'na kıyısı olan bölgesi Aquitaine'deki şatonun günlük kiralama bedeli 307 TL, haftalık kiralama yapmak isterseniz bu fiyat 6 bin 141 TL. Ortaçağ kalesi olan bu şato, Vezere Vadisi üzerinde muhteşem manzaralı olarak tabir ediliyor. 

7- Fransa - Languedoc-Roussillon

Fransa - Languedoc-Roussillon şato

Fransa'nın güneyinde Pirene Dağları'nda İspanya ve Andora'ya komşu olan Languedoc-Roussillon'daki şato 10 yatak odası ve 7 banyoya sahip. Havuzu da bulunan şatonun günlük kirası 2 bin 806 TL. Bu şatonun haftalık kirası ise 19 bin 651 TL. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şato kiralamak ister misiniz?
  • 02.07.2015 13:18

Şato kiralamak ister misiniz?

Tatilinizi her zamankinden farklı yapmak ve bir kaç günü bir ortaçağ insanı gibi ...