maritbet girişmaritbet
TOKİ’den Başakşehir’e dev park

TOKİ’den Başakşehir’e dev park

TOKİ’nin Başakşehir’de yapacağı dev park New York’taki Central Park’a bile fark atacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başakşehir'de dev bir projeye imza atıyor. TOKİ'nin yeni anlayışında kentlere halkın nefes alabileceği yeşil alanlar kazandırmanın da olduğunu söyleyen Başkan Ergün Turan, Kayabaşı'ndaki parkın İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacağının müjdesini verdi.

Başkan Ergün Turan

YILDIZ PARKI'NIN 5 KATI OLACAK

5.5 kilometre uzunluğunda, 1.5 milyon metrekare büyüklüğündeki bölge parkında, koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları olacak. Yıldız Parkı'nın neredeyse 5 katı olacak parkın 300 milyon metrekarelik ilk etabı için bahar aylarında ilk adım atılacak. Parkın maliyeti 100-150 milyon lirayı bulacak.

Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak sahada anfi tiyatro, gençlik merkezi, kafeteryalar, tırmanma duvarı, su sporu ve paintball alanlarına da yer verilecek.

Yıllık ortalama 25 milyon kişinin ziyaret ettiği Central Park, ABD'nin en büyük şehir parklarından biri.

Bölgenin en gözde projelerinden Vadişehir'in yanı başında yapılacak olan dev park, New York'taki ünlü Central Park'a rakip olacak. Dört etaptan oluşacak olan park, atlı güvenlik personeliyle korunacak.

‘BÜYÜK BİR YATIRIM OLACAK'

Bu önemli müjdeyi veren TOKİ Başkanı Turan, parkın inşaatına 2016'da başlayacaklarını kaydetti. Başakşehir Sular Vadisi'nin 5 katı büyüklüğünde olması planlanan yeşil alanın tesisi için planlama yapan firmalardan sunumlar almaya başladıklarını belirten Turan, "Alt yapı hazırlıklarını yapıyoruz. Büyük bir yatırım olacak” dedi.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz