maritbet girişmaritbet
Best Color Masterbatch, Gaziantep’te boya üretimini artıracak

Best Color Masterbatch, Gaziantep’te boya üretimini artıracak

Masterbatch boya üretimi yapmak için Gaziantep OSB, iki yıl önce kurulan Best Color Masterbatch, bu yılı 800 ton üretim yaparak kapatacak

Masterbatch boya üretimi yapmak için Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) iki yıl önce kurulan Best Color Masterbatch, bu yılı 800 ton üretim yaparak kapatacak.

Firma, 2013 yılında ise üretimini bin 500 tona çıkarmayı planlıyor. Üretimlerini 2 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 3 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiklerini söyleyen Best Color Masterbatch Boya İşletme Müdürü Çiğdem Üzümcü, kuruldukları günden bu yana tam kapasiteyle çalıştıklarını dile getirdi. İç piyasada ağırlıklı olarak Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri ve Ankara'da bulunan sanayicilerle çalıştıklarını söyleyen Üzümcü, “Şu anda 20 personelle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretime aylık 10 tonla başladık. Bugün bu rakamı 60 tona çıkardık. Yakın bir zamanda da 300 bin euro yatırımla yeni hat kurarak üretimimizi 75 tona çıkaracağız” dedi.

Siyah, beyaz, UV ve anti bakteriyel gibi çeşitli katkı maddelerinin de satışını yaptıklarını aktaran Üzümcü, iki yıl önce kurulmalarına rağmen şu anda tam kapasiteyle çalıştıklarını dile getirdi. Gaziantep'in PP iplik konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olduğunu ve bundan dolayı son yıllarda masterbatch üreticilerinin neredeyse tümünün fabrikalarını Gaziantep'e taşıdığını söyleyen Üzümcü, “Bu firmaların içinde kimya devleri ve bu işe yıllarını vermiş tecrübeli isimlerde var. Bu kadar tecrübeli ve büyük isimlerin arasından sıyrılıp marka yaratmak başlangıçta zor gibi görünse de Best Color olarak hedeflerimize ulaştık. Şu anda halı ipliği ve dokunmamış kumaş (nonwowen) sektöründeki en büyük firmalara hizmet veriyor ve pazar payımızı her gün artırıyoruz” diye konuştu.

Halı ipliği üretiminde bu yıl %30 artış olacak

Gaziantep'te yeni yapılan yatırımlarla halı ipliği üretimi konusunda 2012 yılında yüzde 30 oranında artış beklendiğini, bunun da faaliyet gösterdikleri sektörleri için bir şans olduğunu vurgulayan Çiğdem Üzümcü, halı ipliği üretiminin bu seviyede artmasının firmaları da yeni yatırımlara yönelttiğini söyledi. Bu yıl 800 ton olacak üretimlerini yeni extruder hatlarının devreye girmesiyle artıracakları belirten Üzümcü, “2013 yılında yıllık bin 500 ton üretim yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca Ortadoğu ve Özbekistan'a ihracat yapmayı planlıyoruz. İhracat devreye girdikten sonra tekrar üretim artışı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktaran Üzümcü, tüm ürünlerinde organik pigment kullandıklarını dile getirdi. Başta ihracat yapan firmalar olmak üzere artık müşterilerinin de çevreye ve sağlığa verdiği zararlardan dolayı ağır metaller içeren ürünleri tercih etmediklerine değinen Üzümcü, bu tür gelişmelerin insana ve çevreye verilen önemin giderek artırdığını, bunun yanı sıra ürünlerinin uluslararası standartları yakalamasını sağladığını dile getirdi.

Masterbatch boyanın halı ipliklerinde, nonwoven kumaşlarda, çuval sektöründe ve daha birçok alanda kullanıldığından bahseden Çiğdem Üzümcü, özellikle halı sektöründe sezona bağlı olarak iplik kalitesinin ve renklerin değiştiğine değindi. ISO 9001: 2008 Kalite Belgesi almak için çalışma başlattıklarını ve kısa bir sürede bu belgeyi alacaklarını belirten Üzümcü, böylece kalitelerini de tescilleyeceklerini ifade etti. Üzümcü, yakın bir zamanda tüm üretim aşamalarında bilgisayar kontrollü tam otomasyona geçeceklerini duyurdu.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Best Color Masterbatch, Gaziantep’te boya üretimini artıracak
  • 31.10.2012 09:15

Best Color Masterbatch, Gaziantep’te boya üretimini artıracak

Masterbatch boya üretimi yapmak için Gaziantep OSB, iki yıl önce kurulan Best Co ...