maritbet girişmaritbet
Aysanmak yeni fabrika yatırımına hazırlanıyor!

Aysanmak yeni fabrika yatırımına hazırlanıyor!

Kuruluşu 1987 yılına dayanan Aysanmak, 1998 yılına kadar 40’a yakın farklı ağaç işleme makinesi üretimi yaptı

 

Kuruluşu 1987 yılına dayanan Aysanmak, 1998 yılına kadar 40'a yakın farklı ağaç işleme makinesi üretimi yaptı. Daha sonra yoğun Ar-Ge çalışmaları ile sac işleme makineleri ve takım tezgahlarında ileri teknoloji ürünlerin üretimine geçildiğini belirten Aysanmak Makine İşletme Müdürü Akın Şavkay, firmanın Türkiye'de üretimi olmayan makineleri kendi Ar-Ge ekibiyle geliştirerek yerlileştirmeyi amaç edindiğini söyledi.
 
Üretim rotasını sac işleme makinelerine çevirerek sektör değişikliğine giden Aysanmak'ın, özellikle savunma sanayii ve uçak endüstrisinde kullanılan CNS Caka makineleriyle büküm konusunda başarıyı yakaladığını aktaran Şavkay, Band Zımpara Makinesi'nde kullanılan teknolojiyle de Avrupa'da ilk beş firma arasına girmeyi başardıklarını dile getirdi. Şavkay, bugün gelinen noktada alanında 20'ye yakın ürün çeşidine ulaşan, 4 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren firmanın, gelecek yıl yeni bir tesis yatırımı ile 8 bin metrekarelik bir alanda hizmet vermeyi hedeflediğini kaydetti.
 
Üretiminin yüzde 70'ini dış, yüzde 30'unu da iç pazara sunan Aysanmak'ın, ihracat yaptığı ülke sayısını 44'ten 52'ye çıkardığını belirten Akın Şavkay, bu yıl için Endonezya ve Hindistan'ı hedef pazar olarak belirlediklerini açıkladı. Geçen yıl 400 milyon TL'lik makine yatırımı yaparak kapasite artışına gittiklerini ifade eden Şavkay, “Yüzde 20 oranında büyüme sağladık. İstihdamda da yüzde 20 artış oldu. Artan kapasiteye cevap verebilmek için 2013 yılında yeni bir fabrika yatırımı yapmayı planlıyoruz. 2011 yılında firma içinde tezgah yatırımına gittik, 2013'te ise fabrika yatırımı öngörüyoruz. Öngördüğümüz büyüme rakamları gerçekleşirse bu yatırımı yapmamız kaçınılmaz olur. Hızlı büyümenin de riskli olduğunun farkındayız ve buna göre tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Ar-Ge ve Ür-Ge'ye ağırlık verecek
 
Bu yılın ilk yarısını hem firma hem de sektör olarak hareketli geçirdiklerini, ancak yılın ikinci yarısı için aynı umudu taşımadıklarını söyleyen Şavkay, “Amerika'daki seçimler, Avrupa'daki kriz sektörü olumsuz etkiliyor. 2012'yi yatırım konusunda durağan tamamlayarak, geçen yıl üzerinde durduğumuz yeni makinelerimiz için Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
Kobiden.com
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aysanmak yeni fabrika yatırımına hazırlanıyor!
  • 21.11.2012 13:23

Aysanmak yeni fabrika yatırımına hazırlanıyor!

Kuruluşu 1987 yılına dayanan Aysanmak, 1998 yılına kadar 40’a yakın farklı ağaç ...